ΑΡΗΣ

Κούπερ: "Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι"

Κούπερ: "Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι"
INTIME SPORTS

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ ζήτησε αποφασιστικότητα από τους παίκτες του ώστε ο Άρης να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το Τροντχάιμ απέναντι στην Ρόζενμποργκ.

Στην συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός των "κιτρινόμαυρων" τόνισε ότι ο Άρης θα κυνηγήσει τη νίκη και για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να δείξει την αγωνιστική συμπεριφορά που απαιτείται στους ευρωπαϊκούς αγώνες.

" Στην πραγματικότητα δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα. Πως σκεφτόμαστε το αυριανό μας παιχνίδι και πως έχουμε δει τον αντίπαλό μας. Θα πρέπει όμως να είμαστε αποφασιστικοί και ουσιαστικά στην αγωνιστική συμπεριφορά. Θα πρέπει να δώσουμε το κάτι παραπάνω όπως απαιτείται στους ευρωπαϊκούς αγώνες κι αυτό γιατί παίζουμε με τις καλύτερες ομάδες από τα ξένα πρωταθλήματα.

Για αυτό και εμείς, και οι παίκτες μου και οι φίλαθλοί μας σε αυτά τα παιχνίδια προσπαθούμε να δίνουμε το κάτι παραπάνω. Όταν μιλάω για αποφασιστικότητα μιλάω για την προσωπικότητα που θα πρέπει να δείξουμε. Ήρθαμε να δώσουμε έναν αγώνα για να τον κερδίσουμε και όχι για να κάνουμε υπολογισμούς.

Ήρθαμε για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο. Αν δεν έχουμε αποφασιστικότητα θα μπορούμε να παίζουμε μόνο σε ένα γήπεδο. Στο δικό μας. Έχουμε δουλέψει με πίστη στο τι θα πρέπει να κάνουμε στην αμυντική και επιθετική μας λειτουργία για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι
".


Για την χαμηλή θερμοκρασία που συνάντησε το σύνολό του δήλωσε: " Στο ποδόσφαιρο όπως και στην ζωή το μυαλό παίζει ένα σημαντικό ρόλο. Οι ποδοσφαιρικές ομάδες πρέπει να είναι πανέτοιμες για να αντιμετωπίσουνε οποιοδήποτε πρόβλημα με την θερμοκρασία να μην είναι όμως πρόβλημα. Αν μία ομάδα που έχει συνηθίσει να παίζει σε χαμηλές θερμοκρασίες και θα πάει να παίξει σε 38 βαθμούς το καταλαβαίνω. Εμείς όμως δεν θα πρέπει να ψάχνουμε για δικαιολογίες".


Για το ποιο θα ήταν το ίδιο το θετικό αποτέλεσμα στο αυριανό παιχνίδι σημείωσε: " Πάντα η ομάδα μου αλλά και εγώ προσωπικά πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Δεν θέλω να πιάσουμε αυτό το επίπεδο με την Ατλέτικο αλλά παραπάνω. Γνωρίζουμε ότι όλα τα παιχνίδια και οι περιστάσεις δεν είναι ίδιες. Θέλουμε να έχουμε μία αγωνιστική συμπεριφορά που στο ελάχιστο θα πλησιάζει αυτήν με την Ατλέτικο.

Όπως είπα και πριν από εκείνο το παιχνίδι την ελπίδα δεν μπορεί να στην στερήσει κανένας. Το πώς θα εξελιχθεί ένα παιχνίδι δεν το ξέρουμε. Δεν είμαστε μάγοι. Ο δικός μου τρόπος σκέψης είναι ότι κατεβαίνουμε πάντα για να κερδίζει. Μπορεί να κάνεις ένα καλό παιχνίδι να πάρεις έναν βαθμό και να μην είσαι ευχαριστημένος. Ανάλογα με την απόδοση μπορεί να κάνεις την αξιολόγησή σου και αν έχει κερδίσει φεύγουνε όλοι χαρούμενοι στο σπίτι τους
".


Σε ερώτηση για το αν θυμάται την τελευταία του παρουσία στην έδρα της Ρόζενμποργκ είπε: "Περίπου 8 χρόνια αλλά παρόλα αυτά γνωρίζω πόσο θερμοί παραμένουν οι οπαδοί της. Είμαι όμως προπονητής του Άρη και με ενδιαφέρει τι θα κάνει η δική μου ομάδα αν και η Ρόζενμποργκ θα έχει θερμή υποστήριξη. Αν θυμάμαι καλά όμως είχα φέρει ισοπαλία με σκορ 2-2. Έτσι δεν είναι;".


Για το ότι έχει σε αντίθεση με το παιχνίδι με την Ατλέτικο όλους τους παίκτες του στην διάθεσή του τόνισε: " Δεν κάνει δυσκολότερη την δική μου δουλειά. Έχω περισσότερες επιλογές. Αυτό που εξηγώ στους παίκτες μου είναι πως θα πρέπει να βλέπουν το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά με μένα να είναι σημαντικό να έχω όλες τις επιλογές μου σε μία εβδομάδα όπου θα είχαμε τρία παιχνίδια με όλους να γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι αυτό που ακολουθεί".


Πρίττας: "Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο"

Ο Σάκης Πρίττας στις δηλώσεις του αναγνώρισε ότι το έργο του Άρη θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, ωστόσο τόνισε ότι οι θα παλέψουν για το καλύτερο δυνατό κυνηγώντας τη νίκη χωρίς να σημαίνει ότι η ισοπαλία είναι κακό αποτέλεσμα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

" Και εμείς οι ποδοσφαιριστές έχουμε πολύ μεγάλο κίνητρο σε αυτά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ξέρουμε εξάλλου ότι μετά το πρώτο παιχνίδι και την νίκη μας έχουν αυξηθεί οι απαιτήσεις του κόσμου. Ξέρούμε όμως ότι δεν θα έχουμε εύκολο έργο με την Ρόζενμποργκ να έχει ασταμάτητη παρουσία στα ευρωπαϊκά Κύπελλα τα τελευταία χρόνια και είναι έμπειρη ομάδα. Ωστόσο εμείς θα κοιτάξουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα που θα μας δίνει ελπίδες στον θεσμό. Πριν αρχίσει το παιχνίδι πολλά μπορείς να πεις. Θα προσαρμοστούμε στα δεδομένα του παιχνιδιού και θα κυνηγήσουμε την νίκη χωρίς να σημαίνει ότι η ισοπαλία θα είναι κακό αποτέλεσμα".







TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ