ΑΡΗΣ

Κούπερ: "Σαν να περιμέναμε το μοιραίο"

Κούπερ: "Σαν να περιμέναμε το μοιραίο"
Έκτορ Ραούλ Κούπερ

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ δεν μπόρεσε να εξηγήσει το black out της ομάδας του στο ΟΑΚΑ

" Είναι πάρα πολύ δύσκολο να εξηγήσουμε το παιχνίδι. Χρειάζεται πολύ σκέψη. Είχα την αίσθηση βλέποντας το ματς από τον πάγκο ότι η ομάδα μου ούτε έπαιζε άμυνα, ούτε όμως έκανε και επίθεση. Σαν να περιμέναμε το μοιραίο. Θα πρέπει να ξαναδώ το παιχνίδι και να βρούμε τις λύσεις. Έχουμε πληγωμένο ηθικό. Χάσαμε τον τελικό του Κυπέλλου και είχαμε προβλήματα. Η ομάδα μου έκανε δώρο, προηγήθηκε και με παίκτη παραπάνω δεν αντιλήφθηκε πως πρέπει να το εκμεταλλευτεί .Μπορούμε να το χαρίσουμε σε 2-3 κομμάτια, όλα τους πάρα πολύ σημαντικά. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στην έναρξη του με την ομάδα μου να χάνει πολλές ευκαιρίες για να σημειώσει γκολ. Μετά δεχθήκαμε ένα πολύ όμορφο γκολ από τον Τζιμπούρ", υποστήριξε ο Αργεντινός προπονητής, συνεχίζοντας την ανάλυση του:

" Ένα δεύτερο στοιχείο είναι να εξηγήσεις τι ακριβώς έγινε. Το σκορ ήταν 2-1 υπέρ μας, αγωνιζόμασταν με παίκτη παραπάνω. Σε εκείνο το σημείο φαινόταν ότι είχαμε τον έλεγχο του αγώνα, ακολούθησαν όμως επτά καταστροφικά λεπτά. Προσπαθήσαμε με αλλαγές να δώσουμε φρεσκαδα στην ομάδα. Στο τέλος χάσαμε έναν αγώνα που κάναμε κακή εμφάνιση".



Ο Κούπερ υποστήριξε ότι το ηθικό των παικτών του δεν ήταν ανεβασμένο και έδωσε την παρακάτω αιτία: " Δεχθήκαμε δύο κόκκινες κάρτες. Αν το ηθικό σου είναι ψηλά, δεν τις δέχεσαι. Και επιμένω σε αυτόν τον τομέα, γιατί έχουμε τρία ακόμα παιχνίδια μπροστά μας και δεν ήμαστε όσο οργανωμένοι θα έπρεπε. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε μπροστά και θα αρχίσουμε από την αρχή. Χάσαμε μία καλή ευκαιρία (σ.σ. για τη νίκη) και στο τέλος φεύγουμε με άδεια χέρια. Επαναλαμβάνω όμως το θέμα το ηθικού. Το ηθικό μας δεν είναι καλό. Πέρα από το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να κρατήσουμε το προβάδισμα, δεν καταφέραμε να υπερασπιστούμε ούτε την ισοπαλία".

" 'Οταν μίλησα για το πληγωμένο ηθικό, αναφερόμουν στο χαμένο τελικό (Κυπέλλου) που ήθελε ολόκληρος ο Άρης. Το να επανέλθεις δεν είναι το πιο εύκολο, όπως και να αποκαταστήσεις το ηθικό. Επειδή έχουμε πολλές αναγκαστικές απουσίες ο εγωισμός αυτών που θα παίξουν ίσως να αλλάξουν την εικόνα μας γιατί για μένα δεν έχουνε τελειώσει ακόμα τα πλέι οφ", τόνισε ο Κούπερ που εξήγησε ότι έκανε αλλαγή τον Αράνο γιατί είχε κράμπες και δεν μπορούσε να περπατήσει.

Ο τεχνικός του Άρη δεν διέγνωσε σημάδια απειθαρχίας των ποδοσφαιριστών του στον αγώνα με την ΑΕΚ. Τέλος για τη συνέχεια των πλέι οφ υποστήριξε: "Εμείς θα πρέπει να αλλάξουμε τα δεδομένα είτε υπάρχει χρόνος είτε δεν υπάρχει. Να έχουμε την κατάλληλη ηρεμία και να κερδίσουμε τα εναπομείναντα παιχνίδια. Γιατί πόσο πιο ψηλά τερματίσουμε τόσο το καλύτερα. Να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά γιατί έχουμε μπει σε ένα μονοπάτι που δεν μας αρμόζει".

Μπάγεβιτς: Ηταν ένα καλό παιχνίδι από τη δική μας πλευρά. Ξεκινήσαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε αρκετά καλές και σωστές πρωτοβουλίες, καλή κυκλοφορία της μπάλας και 2-3 ευκαιρίες. Πετύχαμε ένα γκολ και στο δεύτερο ημίχρονο, έγινε κάτι που δεν θέλω να σχολιάσω (σ.σ. προφανής αναφορά στη διαιτησία). Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια και στον κόσμο για τη βοήθεια. Οι παίκτες μου ανέτρεψαν το σκορ, διότι το πίστεψαν. Πρώτοι φορά είχαμε τόση διάρκεια στο παιχνίδι μας. Εχουμε μπροστά μας τρία παιχνίδια και θα δούμε τι θα κάνουμε. Στους παίκτες και στον κόσμο ανήκουν όλα για αυτή τη νίκη.

-Τι ώθησε ομάδα για την ανατροπή;

Το πίστεψαν οι παίκτες και τα κατάφεραν. Αν και επηρεάστηκαν, έδειξαν πείσμα και πάθος. Προσπάθησαν μέχρι τέλους. Το πιο σημαντικό είναι ότι μετά από τις ευκαιρίες που έχασε ο Αρης, ισοφαρίσαμε γρήγορα και στο τέλος βάλαμε ένα γκολ, με το οποίο ήρθαμε κοντά στη νίκη. Πρώτη φορά ήμασταν τόσο δυνατοί και ενωμένοι κι αυτό το έδειξαν οι παίκτες.

- Πόσο βοηθά στην ψυχολογία της ομάδας αυτή η νίκη και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε;

Οι νίκες πάντα δίνουν καλή ψυχολογία και σε βοηθούν. Εξαρτάται και από εμάς, όμως, πως θα είμαστε στη συνέχεια.
















TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ