EUROPA LEAGUE

Κούπερ: "Βάλαμε περισσότερη καρδιά"

Κούπερ: "Βάλαμε περισσότερη καρδιά"
INTIME SPORTS

Για την καρδιά που έβαλε η ομάδα του και πήρε τη νίκη μίλησε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την αναμέτρηση του Άρη με την Αούστρια Βιέννης.

Ο Αργεντίνος τεχνικός τόνισε πως τα πράγματα παραμένουν δύσκολα, ενώ εκθείασε τον κορυφαίο παίκτη του αγώνα, Κάρλο Ρουίς.

" Είχαμε πει από την αρχή ότι δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι. Εδώ είναι ευρωπαϊκή διοργάνωση. Είδαμε πως εξελίχθηκε το παιχνίδι. Ο αντίπαλός μας παραμένει δύσκολος όπως και στο σημερινό παιχνίδι.

Θεωρώ ότι πιέσαμε πολύ καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο με αποτέλεσμα η Αούστρια να κάνει πολλά λάθη και να μην κυκλοφορήσει την μπάλα. Σίγουρα υπήρχαν κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία μας. Όσο και αν φαίνεται το παιχνίδι ισάξιο η ομάδα μου έβαλε πολύ περισσότερη καρδιά. Προσπαθήσαμε και είχαμε καλές περιπτώσεις στην αντίπαλη εστία. Περισσότερες από την Αούστρια και τελειώσαμε το παιχνίδι με καλύτερη φυσική κατάσταση, με τη ζέστη όπως φάνηκε να επηρέασε και τον διαιτητή. Αυτήν την στιγμή όμως κερδίζουμε με 1-0 και έχουμε το δεύτερο παιχνίδι μπροστά μας.

Στην τελική, αυτό το αποτέλεσμα μας δίνει την πίστη για να ανταπεξέλθουμε στο επόμενο παιχνίδι. Το θετικό είναι ότι η νίκη μας ήρθε με μηδέν παθητικό με τα εκτός έδρας γκολ να παίζουν το δικό τους ρόλο. Θα πάμε να παίξουμε στην Αυστρία με ένα ελάχιστο πλεονέκτημα που είναι όμως πλεονέκτημα.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών μου με εξαίρεση τον Τόχα που έχει λίγο καιρό μαζί μας. Ο Ρουίς μπήκε πολύ δυνατά βρισκόμενος στις φάσεις στο 20λεπτο που αγωνίστηκε κάνοντας ευκαιρίες. Θα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι και να κοιτάξουμε πλέον τον επαναληπτικό".

Για το αν έμεινε ικανοποιημένος από τις τρεις αλλαγές που έκανε, σημείωσε: " Ήταν σημαντικό ότι μπήκανε ποδοσφαιριστές με φρεσκάδα και προσέφεραν ανάσες και κινητικότητα ο Ρουίς είναι ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής και δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις. Θεωρώ ότι η είσοδος και των τριών, ο Μενδρινός για παράδειγμα που τεχνικά είναι πολύ καλός, έδωσε καλύτερα πατήματα στην ομάδα μου και άλλη δυναμική".

Για την αμυντική λειτουργία της ομάδας του δήλωσε: " Αμυντικά λειτουργήσαμε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο αφού στο πρώτο είχαμε αρκετά προβλήματα με τον Γιουν να εκμεταλλευόταν καταστάσεις. Η βελτίωση στον αμυντικό τομέα είχε να κάνει με την πίεση της ομάδας μου αλλά σε γενικές γραμμές η αμυντική λειτουργία ήταν πολύ καλή.

Ο Μιχάλης αποσόβησε αρκετούς κινδύνους για την εστία του. Ήταν πράγματα που τα περιμέναμε με την Αούστρια Βιέννης να είναι μία ντελικάτη ομάδα και από φυσικής κατάστασης πολύ καλή".

Κι όταν τέλος του ζητήθηκε να σχολιάσει το νέο πρωτάθλημα της Super League τόνισε: " Έχουμε πληροφορηθεί για μεταγραφές που έχουνε κάνει οι ομάδες, με μας να έχουμε ήδη μπει στην περίοδό μας παίζοντας αγώνες. Έχουμε ακόμη χρόνο, περίπου δύο εβδομάδες, για να μπούμε στους ρυθμούς του νέου πρωταθλήματος. Οπότε ας πάμε βήμα βήμα".

Ντάξμπαχερ: "Θα ανατρέψουμε το σκορ"

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Αούστρια, Καρλ Ντάξμπαχερ, δήλωσε απογοητευμένος από την εξέλιξη του αγώνα, αφού πίστευε πως η ομάδα του άξιζε κάτι παραπάνω, λόγω της καλής της εμφάνισης στο πρώτο ημίχρονο:

" Πριν το γκολ του Άρη είχαμε εμείς δύο τρεις καλές ευκαιρίες όπου αν είχαμε σκοράρει το παιχνίδι θα είχε διαφορετική εξέλιξη. Είμαι απογοητευμένος από την στιγμή που ήρθε το γκολ και από το αποτέλεσμα, όχι όμως και από την εμφάνιση της ομάδας μου".

Για την εμφάνιση της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο σχολίασε: " Δεν θεωρώ ότι είναι θέμα φυσικής κατάστασης. Ήταν φυσιολογικό αφού ο Άρης ήθελε να ρισκάρει περισσότερο. Κάναμε πολλά λάθη και δημιουργήθηκε αυτή η πίεση".

Για τις πιθανότητες πρόκρισης που δίνει στην ομάδα του είπε: " Λόγω της εμφάνισής μας είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα ανατρέψουμε το εις βάρος μας σκορ και θα περάσουμε στην επόμενη φάση".

Για το αν περίμενε καλύτερο τον Άρη σχολίασε: " Είχαμε αναλύσει πολύ καλά το παιχνίδι του Άρη και είμαι πολύ ικανοποιημένος για το πώς παίξαμε στο πρώτο ημίχρονο ενώ και εμείς είχαμε τις ευκαιρίες μας".

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ