ΑΕΚ

Κούτσιακ: Δεν παίζω βασικός; Φεύγω!

Κούτσιακ: Δεν παίζω βασικός; Φεύγω!
Κούτσιακ

Η περίπτωση του Ντούσαν Κούτσιακ "ναυάγησε" και πάει για χειμώνα, με την ΑΕΚ να εξετάζει άλλες περιπτώσεις

Ο Ντούσαν Κούτσιακ όπως αναφέραμε και χθες είχε συμφωνήσει με την ΑΕΚ από την Σλοβακία και απλά ήθελε να δει από κοντά εγκαταστάσεις, πόλη αλλά και τους ανθρώπους της Ένωσης για δει αν θα μπορέσει να προσαρμοστεί άμεσα στην ομάδα.
Αυτός ήταν ο λόγος και στη συνέχεια θα έπεφταν οι υπογραφές. Αλλά τελικά ο λόγος ήταν... άλλος. Ο 22χρονος Σλοβάκος τερματοφύλακας ζήτησε από τη διοίκηση να του δοθεί θέση βασικού στην ομάδα κάτι που όπως καταλαβαίνεται δεν υπάρχει περίπτωση να το εξασφαλίσει η διοίκηση παρά μόνο ο ίδιος ο παίκτης με τις εμφανίσεις του.

Άλλωστε για το ίδιο λόγο στράβωσε και του Δημούτσου καθώς ο παίκτης ήθελε χρόνο στην βασική ενδεκάδα, κάτι που υποσχέθηκε ο Παναθηναϊκός. Ο Κούτσιακ ζήτησε να του δοθεί λίγο χρόνος να σκεφτεί, αλλά η ΑΕΚ έπρεπε να είχε τελειώσει με το θέμα του τερματοφύλακα την επομένη της απομάκρυνσης του Σορεντίνο και για αυτό το λόγο αποσύρθηκε από την περίπτωση αυτή.

Για χειμώνα;


Οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν αλλά σύμφωνα με τον παίκτη, σε δηλώσεις του σε εφημερίδα της χώρας του, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπογράψει στην ΑΕΚ τον ερχόμενο Δεκέμβρη καθώς ζήτησε από τους διοικούντες να τον παρακολουθούν και να ασχοληθούν μαζί του το χειμώνα.

"Η ΑΕΚ είχε μιλήσει με τη Ζίλινα και οι δύο ομάδες είχαν κάνει πολλές επαφές. Μετά το ματς με τη Γαλλία με κάλεσαν στην Αθήνα για να δω την ομάδα και να αποφασίσω αν θα δεχθώ την πρόταση, αφού οι δυο ομάδες είχαν καταλήξει σε συμφωνία. Δεν μου φάνηκε όμως ελκυστική η ιδέα να πάω σε ένα πρωτάθλημα που μόλις ξεκινά. Δεν θα μπορούσα να λειτουργήσω σωστά και ίσως να μην έβγαινε σε καλό μια βιαστική απόφαση. Θέλω να μείνω έως τον χειμώνα στη Ζίλινα".

"Η ομάδα μπορεί να πάρει αργότερα περισσότερα από 800.000 ευρώ, ποσό με το οποίο είχε συμφωνήσει για να με δώσει στην ΑΕΚ. Στην Αθήνα έγιναν οι τελικές συζητήσεις και τη στιγμή που εξέφρασα την άρνησή μου η μεταγραφή δεν έγινε. Οι παράγοντες της Ζίλινα σεβάστηκαν την απόφασή μου. Μπορώ να μείνω μισό χρόνο ακόμα στη Ζίλινα. Νομίζω πως δεν θα φρενάρει την εξέλιξή μου ως παίκτη η παραμονή μου στη Ζίλινα. Αν δουλέψω σκληρά, τα χρήματα από το εξωτερικό θα έρθουν σίγουρα. Το γεγονός ότι δεν πήγα τώρα στην ΑΕΚ δεν σημαίνει ότι δεν θα πάω κάποια στιγμή. Συμφωνήσαμε με την ΑΕΚ να με παρακολουθούν κι αν παραμείνω σε καλό επίπεδο θα με ξαναδούν τον χειμώνα",

δήλωσε ο Κούτσιακ σε εφημερίδα της χώρας του.

Ο λόγος λοιπόν που δεν προχώρησε η μεταγραφή, ήταν ο φόβος του Ντούσαν Κούτσιακ να μην χάσει τη θέση βασικού που έχει στη Ζίλινα και για αυτό προτίμησε να μείνει στη Σλοβακία και να γίνει η μεταγραφή το χειμώνα για να έχει χρόνο να μπει στο κλίμα της νέας του ομάδας αλλά και να είναι έτοιμος για την επόμενη σεζόν.

Φυσικά επειδή ο παίκτης είπε για μεταγραφή το χειμώνα δεν σημαίνει πως η ΑΕΚ θα κινηθεί, εκτός και αν έχει υπάρξει κάποια συμφωνία κάτω από το τραπέζι! Πάντως η ΑΕΚ δεν μπορούσε να υποσχεθεί θέση βασικού καθώς ο Κούτσιακ δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στην Ευρώπη, κάτι που σημαίνει πως θα βρισκόταν στην πλάτη του Μορέτο γιατί δεν μπορεί να έπαιζε άλλος στο πρωτάθλημα και άλλος στην Ευρώπη. Ίσως και αυτή η λεπτομέρεια να παίζει κάποιο ρόλο ανάμεσα στις δύο πλευρές για μελλοντική... συζήτηση.











TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ