ΑΕΚ

Κοζώνη… έμπαινε!

Κοζώνη… έμπαινε!
Νοτιάς Θανόπουλος

Όπως αποκάλυψε χθες (1.00 π.μ.) το SPORT 24, τα πληρεξούσια βρίσκονται στα χέρια του Νοτιά. Διαβάστε τις εξελίξεις

Όπως αποκάλυψε χθες στη 1.00 π.μ. το SPORT 24 (διαβάστε ΕΔΩ ), οι κ.κ. Γκίκας Γκούμας, Πόλυς Χατζηιωάννου και Πέτρος Παππάς απέστειλαν τις εξουσιοδοτήσεις τους στον (προσωρινό) μεγαλομέτοχο Νίκο Νοτιά ώστε ο τελευταίος να στείλει το ακόλουθο μήνυμα στον επίδοξο αγοραστή της ΠΑΕ Χαράλαμπο Κοζώνη: " Είμαστε (επιτέλους!) ανοιχτά και σας περιμένουμε".

Aν έλθει, θα έλθει (και) για να μιλήσει!

Όπως σας είχαμε ενημερώσει την περασμένη εβδομάδα, επιθυμία του Κοζώνη είναι να υπογραφεί το περιβόητο προσύμφωνο στην Αθήνα ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μας, στις σκέψεις του είναι να παραθέσει ακολούθως συνέντευξη Τύπου, ώστε να απευθυνθεί στους φίλους της ΑΕΚ και να τους αναλύσει τους σκοπούς του.

Επιθυμεί να το πράξει παρά το γεγονός ότι μέσω του προσυμφώνου δεν ολοκληρώνεται το "deal", αφού η ΠΑΕ θα βρίσκεται στη διαδικασία του κρίσιμου για την επίτευξη της συμφωνίας οικονομικού – διαχειριστικού ελέγχου. Η οποία αν παρουσιάσει "τέρατα" από την απελθούσα ομάδα μετόχων, θα προκαλέσει και ακύρωση της διαπραγμάτευσης.

Ίσως και στις ΗΠΑ οι υπογραφές


Το να "πέσουν" οι υπογραφές στην Αθήνα είναι μια σκέψη, που βέβαια δεν είναι σίγουρο πως πραγματοποιηθεί. Υπάρχει και ένα άλλο σενάριο -αρκετά σοβαρό- που αναφέρει πως το προσύμφωνο θα υπογραφεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Άλλωστε Κοζώνης και Νοτιάς δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε Σικάγο και Νέα Υόρκη αντίστοιχα και επειδή οι υποχρεώσεις των δύο ανδρών είναι αυξημένες, θα είναι πιο εύκολο για τους ίδιους να μοιράσουν την απόσταση από το να ταξιδέψουν στην Αθήνα.

Αν πάντως ισχύσει αυτό το σενάριο, τότε η συνέντευξη Τύπου του Κοζώνη θα γίνει όταν θα ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος της ΠΑΕ.

Αυτός είμαι!

Παρόλα αυτά ο Κοζώνης θέλει να αφήσει το στίγμα του και να πείσει τους οπαδούς της ΑΕΚ ότι δεν είναι κομήτης. Η απόφασή του να ασχοληθεί με την Ένωση σε μια περίοδο απόλυτης απαξίωσης (και υπέρογκων χρεών) από τους ιδιοκτήτες της και η επιμονή του τόσο καιρό μπροστά σε όλους τις σκοπέλους που εμφανίστηκαν _ από τα χρέη που ουδείς είχε υπολογίσει κι αίφνης εμφανίστηκαν στη δημοσιότητα ως τους «καλοθελητές» που προσπαθούσαν επίμονα να τον αποτρέψουν από το να επενδύσει στην Ένωση _ καταδεικνύουν ότι είναι αποφασισμένος.

Αυτή την αισιοδοξία θέλει να μεταδώσει και στους φίλους της ΑΕΚ, να τους πείσει ότι είναι ένας επενδυτής με όραμα. Υποσχέσεις δεν θα δώσει διότι το «deal» δεν θα έχει ολοκληρωθεί. Αλλά με τον τρόπο του θα περάσει το μήνυμά του ότι εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά με τον έλεγχο στα βιβλία της ΠΑΕ, τότε θα φροντίσει ώστε να εξασφαλιστεί την ευημερία της εταιρίας.

Πότε έρχονται

Απομένει ο καθορισμός της συνάντησης ανάμεσα στα δύο συμβαλλόμενα μέρη ώστε να υπογραφεί το προσύμφωνο και να μπει το νερό στο αυλάκι ύστερα από αρκετές εβδομάδες σύγχυσης, διαρκών ανατροπών και διαδοχικών σεναρίων σχετικά με την πραγματική οικονομική υπόσταση του Κοζώνη. Η οποία αλήθεια είναι, δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί με ακρίβεια.

Από τη στιγμή όμως που ο ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας θα παρουσιάσει «ζεστά» 19 εκατ. ευρώ τα οποία θα διατεθούν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ, πολλά στόματα θα κλείσουν. Ασφαλώς πολλά περισσότερα θα ανοίξουν αν αποδειχθεί αφερέγγυος σε σχέση με τις εξαγγελίες του. Είναι κάτι που θα το μάθουμε λίαν συντόμως.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

" Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι ο κ. Νοτιάς έχει συγκεντρώσει τα έγγραφα των εξουσιοδοτήσεων των μετόχων κ.κ. Παππά, Γκούμα, Θανόπουλου και Αθηνή, τα οποία έγιναν αποδεκτά από τους επίσημους εκπροσώπους του κ. Κοζώνη, κ.κ. Παπαδημητρίου και Μαυρομμάτη.

Εντός της ημέρας αναμένεται να ενημερώσει η πλευρά του κ. Κοζώνη τον κ. Νοτιά για την δέσμευση που έχει αναλάβει, βάσει του προσυμφώνου που έχει συνταχθεί από τα δύο μέρη, ώστε να οριστεί η ημερομηνία υπογραφής του

".

Χατζηιωάννου: "Εμπιστεύομαι τον κ. Νοτιά"

Εν τω μεταξύ ο Πόλυς Χατζηιωάννου έλυσε τη σιωπή του και μιλώντας την Τρίτη στην εφημερίδα "Τα Νέα" ανέφερε ότι ήδη από τη Δευτέρα τα πληρεξούσια βρίσκονται στα χέρια του Νοτιά, ο οποίος πλέον μένει να δει τα 19 εκατ. ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα του Χαράλαμπου Κοζώνη για να υπογραφεί το προσύμφωνο και να αρχίσει ο οικονομικός έλεγχος.

" Έχω μιλήσει με τον κ. Παππά και τον κ. Γκούμα και συμφωνήσαμε. Ήδη από χθες (Δευτέρα) έχουμε στείλει και οι τρεις τα πληρεξούσια. Όλοι τα στείλαμε στον ίδιο τον κ. Νοτιά", είπε ο Πόλυς Χατζηιωάννου και συνέχισε: "Διαβάσαμε το προσύμφωνο και όλοι οι όροι του είναι πολύ ευνοϊκοί για την άλλη πλευρά. Άλλωστε δημοσιεύτηκε και στον Τύπο και το ξέρετε και εσείς. Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ ευνοϊκή για τον κ. Χαράλαμπο Κοζώνη, αφού στην ουσία πουλιούνται οι μετοχές των περισσότερων βασικών μετόχων με τίμημα "μηδέν". Έτσι ο κ. Κοζώνης μπορεί να συγκεντρώσει το 75% της πλειοψηφίας των μετοχών, ίσως και περισσότερο".

Ο κ. Χατζηιωάννου συνέχισε: " Η απόφαση όλων των μετόχων ήταν αυτή από τη στιγμή που δεν μπορούμε να συνεισφέρουμε άλλο. Δεν υπάρχει κανείς από εμάς που να μη θέλει να δει την ΑΕΚ και πάλι μεγάλη. Ακούσαμε ότι ο κ. Κοζώνης θέλει να φτιάξει γήπεδο, ίσως εκμεταλλευτεί και το προπονητικό κέντρο, και είπε ότι θέλει να οδηγήσει την ΑΕΚ σε επιτυχίες και στις πρώτες θέσεις. Αυτό είναι που ονειρευόμαστε όλοι. Όσο για τα 35 εκατ. ευρώ που έχουμε βάλει μέχρι τώρα, αυτά έγιναν "μηδέν". Τώρα γιατί και πως έγιναν δεν μπορώ να το εξηγήσω εγώ. Ας το εξηγήσουν αυτοί που τα διαχειρίστηκαν και όποιοι έκαναν σπατάλες".

Καταλήγοντας είπε ακόμα κάτι: " Εγώ τον κ. Κοζώνη δεν τον γνωρίζω. Εμπιστεύομαι όμως τον κ. Νοτιά. Μου είπε ότι τον έχει συναντήσει τρεις φορές και έχει δημιουργήσει καλή άποψη γι' αυτόν. Του δίνει την εντύπωση ενός σοβαρού ανθρώπου, που πραγματικά αγαπά την ΑΕΚ και θέλει να τη βοηθήσει. Πρέπει να σας διευκρινίσω κάτι. Κάποια πληρεξούσια πήγαν μέσω της ΠΑΕ ΑΕΚ (σ.σ.: προφανώς των κ.κ. Αθηνή και Νάσου Θανόπουλου) και κάποια άλλα τα στείλαμε απευθείας εμείς (σ.σ.: των κ.κ. Γκίκα Γκούμα, Πέτρου Παππά και Πόλυ Χατζηιωάννου) . Εύχομαι όλα να πάνε κατ' ευχήν για την ομάδα μας και να τη δούμε πάλι πρώτη".

Συνέχισε... ατομικά ο Νέμεθ

Ο Κριστιάν Νέμεθ ακολούθησε και την Τετάρτη ατομικό πρόγραμμα με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες να συμπεριληφθεί στην αποστολή ενόψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ.

Εξάλλου πρόγραμμα με φυσικοθεραπείες ακολουθεί ο Σανέλ Γιάχιτς. Όσον αφορά τον Κώστα Μανωλά, ο νεαρός άσος επανήλθε στο κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων.

Στα αγωνιστικά, με τρέξιμο και ασκήσεις τακτικής συνεχίστηκε η προετοιμασία της Ένωσης ενόψει του ντέρμπι του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ. Τέλος η προπόνηση της Πέμπτης είναι προγραμματισμένη για τις 15.00.

Ο Τσιρκέτα "σφυρίζει" με Έβερτον

Ο Ελβετός Κλαούντιο Τσιρκέτα ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση ΑΕΚ-Έβερτον την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου. Από την Ελβετία εξάλλου προέρχονται και οι υπόλοιποι διαιτητές. Οι δύο βοηθοί είναι οι Φρανσέσκο Μπουράγκινα και Μπιτ Χίντμπερ, ενώ πρόσθετοι βοηθοί είναι οι Κάρλο Μπερτολίνι και Ντάνιελ Βερμέλινγκερ. Τέταρτος διαιτητής της αναμέτρησης, είναι ο Πάτρικ Γκραφ.

Παρατηρητής αγώνα ορίστηκε ο Αυστριακός Γκέραρντ Καπλ και παρατηρητής διαιτησίας ο Σουηδός Λέιφ Σάντελ. Τον αγώνα θα παρακολουθήσει και το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA και εκπρόσωπος του Μισέλ Πλατινί, Γιόζεφ Μίφσουντ.




















































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ