ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Κρατάει χρόνια η κόντρα Κωστούλα-οργανωμένων

Κρατάει χρόνια η κόντρα Κωστούλα-οργανωμένων
INTIME SPORTS

Η κόντρα του Φώτη Κωστούλα με τους οργανωμένους οπαδούς του Παναιτωλικού κρατάει χρόνια, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ να φτάνει στα άκρα και να θέλει να γκρεμιστεί το "πέταλο" του γηπέδου του Αγρινίου

Ένα ακόμη επεισόδιο παίχτηκε στο σήριαλ της κόντρας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Φώτη Κωστούλα και τους οργανωμένους οπαδούς του Παναιτωλικού που μόνο καλό δεν κάνει στην ομάδα του Αγρινίου.

Ο νέος μήνας λοιπόν δεν μπήκε με τον καλύτερο τρόπο στο σύλλογο του Αγρινίου με τον πρόεδρο του Παναιτωλικού να δίνει εντολή να γκρεμιστεί το πέταλο του γηπέδου (οι θύρες 6-7 που κάθονται οι οργανωμένοι) με αφορμή το τελευταίο επεισόδιο που έγινε στο ματς του Σαββάτου με την ΑΕΛ Καλλονής.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά. Πριν από επτά χρόνια ο Φώτης Κωστούλας πήγε στο Αγρίνιο και ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου από την αγάπη του στον τόπο του και για το ποδόσφαιρο.

Το πρώτο πράγμα που θέλησε να κάνει είναι να ισχυροποιήσει οικονομικά την ομάδα και να μην υπάρχουν χρέη. Οι φίλοι του Παναιτωλικού δέχθηκαν την είσοδο του Κωστούλα στην ΠΑΕ με χαρά, όμως όχι όλοι! Οι οργανωμένοι οπαδοί έχοντας ζήσει καταστάσεις προηγούμενων ετών ήταν επιφυλακτικοί μέχρι να δουν αποτελέσματα.

Ο Παναιτωλικός άρχισε σιγά σιγά να νοικοκυρεύεται, ο Φώτης Κωστούλας ξεκίνησε να κάνει έργα, τόσο στο γήπεδο, όσο και εκτός με την δημιουργία ενός πρότυπου αθλητικού κέντρου, αλλά η άνοδος από την Γ' Εθνική στην Β' Εθνική δεν είχε έρθει τα τελευταία χρόνια.

Τι κόσμο ήθελε στο γήπεδο

Αυτό όμως που ζητούσε σε κάθε παιχνίδι ο πρόεδρος του Παναιτωλικού δεν ήταν άλλο από κόσμια συμπεριφορά στις εξέδρες του γηπέδου και χωρίς ακρότητες, που θα τιμωρούσαν τον σύλλογο, είτε την έδρα, είτε με πρόστιμο, καθώς θέλει οι Αγρινιώτες, οι οικογένειες και τα μικρά παιδιά να πηγαίνουν στο γήπεδο.

Ο Παναιτωλικός όλα τα χρόνια που ηγείται ο Κωστούλας είχε ένα πολύ καλό ρόστερ κυρίως σε Γ' και Β' Εθνική, ωστόσο η άνοδος δεν ερχόταν.

Το γεγονός αυτός ήταν μια από τις κόντρες με τους οργανωμένους, καθώς του έριχναν ευθύνες για την μη άνοδο της ομάδας, αλλά και για στελέχη που έχει στο Δ.Σ. της ΠΑΕ.

Οι σχέσεις των δύο πλευρών δεν ήταν καλές εξ αρχής. Μπορεί μάλιστα ο Παναιτωλικός να κατάφερε να ανέβει στην Super League, αλλά και πάλι δεν έγιναν όλα τα πράγματα ρόδινα.

Ο Παναιτωλικός λοιπόν την περίοδο 2010-11 κατάφερε να ανέβει στην μεγάλη κατηγορία. Ο Φώτης Κωστούλας αποφασίζει να κάνει έργα στο γήπεδο και δίνει εντολή να κτιστεί πέταλο πίσω από την μια εστία του γηπέδου τις Θύρες 6-7 που θα φιλοξενεί τους οργανωμένους (σ.σ. λόγω της γραφειοκρατίας δεν μπήκε ποτέ το σκέπαστρο στο πέταλο).

Μετά τον υποβιβασμό

Η σεζόν ωστόσο δεν πήγε καλά για τον Παναιτωλικό. Η ομάδα υποβιβάζεται, οι οργανωμένοι με ανακοινώσεις ρίχνουν την ευθύνη στον Κωστούλα και η διοίκηση του Παναιτωλικού στους οργανωμένους για τα πρόστιμα που κλήθηκε να πληρώσει για την συμπεριφορά τους.

Μάλιστα το παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής της περσινής σεζόν στην Super League με τον Λεβαδειακό ήταν η αφορμή να ξεχειλίσει το ποτήρι, καθώς οι οργανωμένοι άρχισαν τα υβριστικά συνθήματα κατά μελών της ΠΑΕ.

Το τελευταίο επεισόδιο στην κόντρα των δύο πλευρών παίχτηκε το περασμένο Σάββατο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Football League κόντρα στην ΑΕΛ Καλλονής.

Οι οργανωμένοι οπαδοί ζήτησαν από την ΠΑΕ να τους δώσει εισιτήρια για την Θύρα 6. Η απάντηση της ΠΑΕ ήταν " θα παίρνετε εισιτήρια μόνο από τα εκδοτήρια"!

Η μια αιτία ήταν αυτή, η άλλη πως σε αντίθεση με όλες τις άλλες θύρες του γηπέδου που οι τιμές των εισιτηρίων μειώθηκαν, στο πέταλο των οργανωμένων η τιμή παρέμεινε στα περσινά επίπεδα όταν η ομάδα ήταν στην Super League, δηλαδή, 12 ευρώ!

Αυτό εξαγρίωσε τους οργανωμένους, οι οποίοι στο ματς του Σαββάτου έσπασαν την πόρτα της θύρας 6 και κάνοντας "ντου" στην εξέδρα παρακολούθησαν τον αγώνα.

Γκρεμίστε το πέταλο

Μετά από την εξέλιξη αυτή ο Φώτης Κωστούλας πήρε την μεγάλη απόφαση το πρωί της Δευτέρας " γκρεμίστε το πέταλο" είπε στους στενούς του συνεργάτες και τα συνεργεία έπιασαν αμέσως δουλειά.

Μάλιστα δικαιολογώντας την απόφαση αυτή ο Φώτης Κωστούλας είπε χαρακτηριστικά πως έχει φτιάξει ένα γήπεδο για όλους τους φιλάθλους, και όχι για 100 οργανωμένους που πάνε και το σπάνε!

Το ποιος έχει δίκιο σε αυτή την κόντρα δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε (δίκιο έχει και η πλευρά του Κωστούλα, δίκιο έχει και η πλευρά των φιλάθλων που θέλει μειωμένα εισιτήρια με την οικονομική κρίση), αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι πως ένα γήπεδο στολίδι για την επαρχία γκρεμίζεται έτσι απλά την ώρα που ομάδες της Super League, δεν έχουν καν γήπεδο!

Η κόντρα των δύο πλευρών που δείχνει πως θα έχει και συνέχεια, το μόνο που κάνει είναι κακό σε μια ομάδα σαν τον Παναιτωλικό η οποία είναι ιστορική και εκπροσωπεί τον μεγαλύτερο σε έκταση Νομό της Ελλάδας, αυτόν της Αιτωλοακαρνανίας.

TAGS ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ