SERIE A

Κράτησε το +4 από Ρόμα η Ίντερ!

Κράτησε το +4 από Ρόμα η Ίντερ!
Τότι-Ρόμα-Καλιαρι

Η Ίντερ διατήρησε το +4 από τη Ρόμα παρά το 1-1 με τη Λάτσιο στο "Ολίμπικο", με τους "τζαλορόσι" να μένουν στο 1-1 με την Κάλιαρι στη Σαρδηνία (vids)!

Η αγωνιστικη πτώση πάντως των "νερατζούρι" είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, με την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι να μετράει μόλις 2 νίκες στα 10 τελευταία παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις (έχει επίσης 4 ισοπαλίες και 4 ήττες), ενώ στον αντίποδα η Λάτσιο δεν κατάφερε -παρά την εξαιρετική της εμφάνιση στο δεύτερο μέρος- να πετύχει την έκτη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα, μετά από τις προηγούμενες διαδοχικές επιτυχίες απέναντι σε Σαμπντόρια, Αταλάντα, Ρετζίνα, Λιβόρνο και Ρόμα.
Στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, η Ίντερ μπήκε πιο δυνατά θέλοντας να αφήσει οριστικά πίσω της την ήττα στο ντέρμπι της περασμένης αγωνιστικής από τη Γιουβέντους, και κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 11ο λεπτό, στην πρώτη επικίνδυνη επίσκεψή της στα αντίπαλα καρέ.

Ο Μαϊκόν βρέθηκε μόνος του από θέση μέσα δεξιά στην περιοχή των "λατσιάλι" και έκανε το γύρισμα την κατάλληλη στιγμή στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Ερνάν Κρέσπο (πρώτη φορά που ξεκίνησε βασικός μετά από σχεδόν δύο μήνες) να μην δυσκολεύεται από κοντά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Μπαλότα.

Το πρώτο μέρος είχε επίσης να επιδείξει δύο καλές κόντρα επιθέσεις της Ίντερ, με τον 44χρονο πορτιέρο της Λάτσιο να έχει καλές τοποθετήσεις στα σουτ των Κρέσπο και Ιμπραΐμοβιτς, ενώ στον αντίποδα η Λάτσιο απείλησε μόνο μία φορά σοβαρά την εστία των φιλοξενουμένων, με το δυνατό σουτ του Νταμπό να αναγκάζει τον Σέζαρ να διώξει σε κόρνερ με εντυπωσιακή εκτίναξη.

Στο δεύτερο μέρος, η Ίντερ προτίμησε να δώσει χώρο στη Λάτσιο και να παίξει στην κόντρα, χωρίς πάντως να δικαιώνεται για την επιλογή της, καθώς η ομάδα του Ντέλιο Ρόσι ήταν καταφανώς ανώτερη στο διάστημα αυτό, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης εάν οι παίκτες της δεν σημάδευαν δύο φορές τα δοκάρια του Σέζαρ.

Η ισοφάριση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 59', με τον Ρόκι να αφήνει πίσω του τους δύο κεντρικούς μπακ της Ίντερ, Ρίβας και Κόρδοβα, μετά από βαθιά μπαλιά του Λεντέσμα (ίσως ξεκίνησε από θέση οφσάιντ για ελάχιστα εκατοστά) και αφού μπήκε στη μεγάλη περιοχή έστειλε με διαγώνιο πλασέ τη μπάλα στην δεξιά γωνία της εστίας του Βραζιλιάνου γκολκίπερ των "νερατζούρι".

Το γκολ αυτό "έδωσε φτερά' στη Λάτσιο, η οποία κυριάρχησε στη συνέχεια και έφτασε μία ανάσα από το δεύτερο γκολ σε δύο περιπτώσεις.

Η πρώτη ήταν στο 64', με το σουτ του Μπεχραμί από το ύψος της μεγάλης περιοχής να κοντράρει κάπου και να παίρνει πορεία προς τα δίχτυα, όμως ο Σέζαρ κατάφερε με τις άκρες των δαχτύλων να τη στείλει στο οριζόντιο δοκάρι για να γλιτώσει την ομάδα του από το βέβαιο 2-1.

Η Ίντερ θα πρέπει να αισθάνεται ιδιαίτερα τυχερή και για τη φάση του 82', όταν μετά από στρώσιμο της μπάλας του Λεντέσμα στον Νταμπό, αυτός εξαπέλυσε ένα σουτ-κεραυνό από τα 23 μέτρα, το οποίο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Σέζαρ, με τον γκολκίπερ των "νερατζούρι" να παραμένει στήλη άλατος στο κέντρο της εστίας του...

Κάλιαρι και... Στοράρι φρέναραν τη Ρόμα:
Λίγες ημέρες πριν από το πρώτο "ραντεβού" της με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, η Ρόμα έχασε πολύτιμο έδαφος στην μάχη για την κατάκτηση του σκουντέτο.

Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι έμεινε στο 1-1 με την Κάλιαρι στο "Σεντ'Ελία" μένοντας έτσι σε απόσταση τριών πόντων από την πρωτοπόρο Ίντερ (παίζει το βράδυ με τη Λάτσιο στο "Ολίμπικο'), με τους Σαρδηνούς να φτάνουν στους 8 πόντους στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα και να ελπίζουν βάσιμα στην παραμονή μετά και την απόφαση της ιταλικής δικαιοσύνης μεσοβδόμαδα για την επιστροφή των τριών πόντων που της είχαν αφαιρεθεί πριν από έναν περίπου μήνα.

Το εντυπωσιακό είναι πως οι "τζαλορόσι" νίκησαν για τελευταία φορά στη Σαρδηνία στις 29 Οκτωβρίου 1995 (2-0, με σκόρερ δις τον Φονσέκα), ενώ από τότε έχουν καταφέρει να αποσπάσουν μόλις δύο ισοπαλίες στις επτά τελευταίες επισκέψεις τους.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους... χειρότερους δυνατούς οιωνούς για τη Ρόμα. Η πρώτη προειδοποιητική βολή από πλευράς γηπεδούχων ήρθε με το σουτ του Φίνι που χτύπησε στο δοκάρι, ενώ 2 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή Σακάνι, ο Ματέο Φεράρι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του μετά από εκτέλεση κόρνερ, με τους Ντόνι και Ταντέι να αποτυγχάνουν να αποτρέψουν το μοιραίο για την ομάδα τους.

Από εκεί και πέρα, οι "Ρωμαίοι" προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως είχαν την ατυχία να πέσουν πάνω σε έναν εξαιρετικό Στοράρι.

Ο 30χρονος γκολκίπερ, ο οποίος αγωνίζεται δανεικός στους Σαρδηνούς από τη Μίλαν (μέχρι τον Ιανουάριο έπαιζε για λογαριασμό της Λεβάντε ενώ είναι και μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού για το καλοκαίρι) προσέθεσε μία ακόμα καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του με τη φανέλα της Κάλιαρι, καθώς με αρκετές σωτήριες επεμβάσεις ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος για τον βαθμό της ισοπαλίας της ομάδας του.

Είπε "όχι" σε σε ευκαιρίες που δημιούργησαν οι Ζιουλί, Τότι, Μαντσίνι, είχε και την τύχη "σύμμαχο" όταν σουτ του Βραζιλιάνου άσου της Ρόμα βρήκε στο δοκάρι, και τελικά νικήθηκε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, με την ευθύβολη εκτέλεση φάουλ του Τότι να χτυπάει στο έδαφος, τον Μαντσίνι να "μπερδεύει" όσο χρειάζεται τον Στοράρι και τη μπάλα να καταλήγει στη δεξιά γωνία του.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Σπαλέτι προσπάθησε να φτάσει στο πολυπόθητο δεύτερο γκολ, με τον Στοράρι όμως να δηλώνει "παρών" όταν χρειάζεται, με αποκορύφωμα την φανταστική του επέμβαση με τα πόδα στο ανάποδο... τακουνάκι του Ακουιλάνι καθώς επίσης (με τον ίδιο τρόπο) σε κοντινή κεφαλιά του Τότι από το δευτερο δοκάρι.

Τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ

Κάλιαρι-Ρόμα 1-1 (3' (αυτ.) Φεράρι / 45' Τότι)
Λάτσιο-Ίντερ 1-1 (59' Ρόκι / 11' Κρέσπο)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Κατάνια-Τορίνο (16.00)
Έμπολι-Σαμπντόρια
Τζένοα-Ρετζίνα
Γιουβέντους-Πάρμα
Λιβόρνο-Σιένα
Μίλαν-Αταλάντα
Ουντινέζε-Φιορεντίνα
Νάπολι-Παλέρμο (21.30)

Δείτε τα γκολ από την αναμέτρηση Κάλιαρι-Ρόμα (1-1):



Δείτε τα γκολ του Κρέσπο για την Ίντερ (0-1):



Δείτε τα γκολ του Ρόκι για τη Λάτσιο (1-1):































































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ