CHAMPIONS LEAGUE

Κριστιάνο Ρονάλντο: Η UEFA θα βραβεύσει τον Πορτογάλο για τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ όλων των εποχών στο Champions League

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με το τροπαίο του Champions League
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με το τροπαίο του Champions League @ 2018 PAVEL GOLOVKIN / AP IMAGES

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα βραβευθεί από την UEFA στην κλήρωση του Champions League στο Μονακό για τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ όλων των εποχών στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Η UEFA αποφάσισε να βραβεύσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο με ένα special βραβείο, αυτό του κορυφαίου σκόρερ όλων των εποχών στο Champions League.

Η τιμητική βράβευση θα γίνει από τον πρόεδρο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Αλεξάντερ Τσέφεριν, στο πλαίσιο της κλήρωσης του League Phase του Champions League.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει πετύχει 140 γκολ, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Λιονέλ Μέσι με 129. Πίσω τους ακολουθεί ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι με 94 γκολ.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έχει κατακτήσει πέντε φορές το Champions League (τέσσερις με τη Ρεάλ, μια με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), έχει αναδειχθεί επτά φορές πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, ενώ το ρεκόρ του σε μια διοργάνωση είναι τα 17 γκολ που πέτυχε τη σεζόν 2013/14.

Οι δέκα κορυφαίοι σκόρερ όλων των εποχών στο Champions League

  1. Κριστιάνο Ρονάλντο 140
  2. Λιονέλ Μέσι 129
  3. Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι 94
  4. Καρίμ Μπενζεμά 90
  5. Ραούλ Γκονζάλεθ 71
  6. Ρουντ Φαν Νίστελροϊ 60
  7. Αντρέι Σεφτσένκο 59
  8. Τόμας Μίλερ 54
  9. Τιερί Ανρί 51
  10. Φίλιπο Ιντζάγκι 50
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ