VIRAL

Κριστιάνο Ρονάλντο: Τα μικρά μυστικά για ένα "τέλειο" σώμα

Ο Ρονάλντο πανηγυρίζει το νικητήριο γκολ της Γιουνάιτεντ επί της Βιγιαρεάλ
Ο Ρονάλντο πανηγυρίζει το νικητήριο γκολ της Γιουνάιτεντ επί της Βιγιαρεάλ AP PHOTO/DAVE THOMPSON

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο διανύει τα 37 του χρόνια και συνεχίζει να κάνει θραύση στα γήπεδα. Εκείνο που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι ότι το σώμα του δεν συμβαδίζει με τη βιολογική ηλικία του κι αυτό γιατί ο Πορτογάλος έχει τα δικά του "μυστικά".

Για πολλούς ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι -μαζί με τον Λιονέλ Μέσι- οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές της γενιάς τους, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που τον θεωρούν τον κορυφαίο όλων των εποχών. Παρά τα 37 του χρόνια ωστόσο, ο Πορτογάλος συνεχίζει να γράφει ιστορία στο χορτάρι.

Έχει καταφέρει να βρίσκεται σε τέτοιο επίπεδο φυσικής κατάστασης που να μοιάζει αρκετά μικρότερος, εξού και οι επιδόσεις του πάνω στο χορτάρι. Εκεί όπου βάζει κάτω πολύ πιο νεαρούς σε ηλικία αθλητές.

Τίποτα απ’ όλα αυτά, ωστόσο, δεν βασίζεται στην τύχη. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ είναι "άρρωστος" με την καθημερινή δουλειά στην προπόνηση, αλλά και με τη διατροφή του.

Μια φωτογραφία να δει κανείς από εκείνες που ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βγάζει τη φανέλα, αρκεί για να διαπιστώσει πως από κάτω κρύβονται… φέτες! Το κορμί του μοιάζει βγαλμένο από ταινία με τα πιο σύγχρονα εφέ, η αλήθεια, όμως, είναι πολύ διαφορετική.

Ο CR7 έχει πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής, το ποιο περιλαμβάνει και ορισμένα μικρά μυστικά. Πέρα από τα έξι γεύματα ημερησίως και το πρόγραμμα ύπνου/ξεκούρασης το οποίο τηρεί ευλαβικά, υπάρχουν και ορισμένα tips που κάνουν το μείγμα εκρηκτικό. Ποιος θα το περίμενε ότι ο σωστός συνδυασμός του αβοκάντο, με τη βιταμίνη D και το λάδι καρύδας θα αποτελούσαν τους καταλύτες γι’ αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Κι όμως. Ο Κριστιάνο καθημερινά "κλέβει" 20 λεπτά από τον -πολύ περιορισμένο– χρόνο του για να σταθεί απέναντι στον ήλιο και να γεμίσει τις μπαταρίες με βιταμίνη D. Πρόκειται για μία βιταμίνη η οποία ουσιαστικά είναι υπεύθυνη για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Ρυθμίζει τη σωστή απορρόφηση από τον οργανισμό του φωσφόρου και του ασβεστίου. Παράλληλα, διευκολύνει τη σωστή ανάπτυξη των οστών. Καθόλου τυχαίο, ότι ο Ρονάλντο έχει ταλαιπωρηθεί στην πολύ γεμάτη καριέρα του από ελάχιστους κι όχι σοβαρούς τραυματισμούς.

Όλα του τα γεύματα φροντίζει να συνοδεύονται από αβοκάντο. Το αβοκάντο είναι φρούτο με υψηλή διατροφική αξία και οφέλη για την υγεία. Συγκεκριμένα, είναι πλούσιο σε κάλιο, τον ηλεκτρολύτη που ρυθμίζει τα υγρά του σώματος. Είναι επίσης, πολύ καλή πηγή βιταμινών C και Ε. Η βιταμίνη C βοηθά την παραγωγή κολαγόνου και ελαστίνης, χαρίζοντας ελαστική και σφριγηλή επιδερμίδα, ενώ η βιταμίνη Ε μειώνει τις βλάβες που προκαλεί η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και καταπολεμά τη γήρανση.

Αν δεν σας λύθηκαν όλες οι απορίες για το τι μπορεί να προκαλέσει η σωστή εκγύμναση με τη σωστή διατροφή, αρκεί να προσθέσουμε στην κουβέντα ότι όλα τα γεύματα του Πορτογάλου σούπερ σταρ μαγειρεύονται με λάδι καρύδας.

Το οποίο πέρα από το γεγονός ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό, λειτουργεί και ως λιποδιαλύτης. Τον βοηθά δηλαδή ενώ τρώει και με το παραπάνω, να καίει το περιττό λίπος. Απόρροια όλων των παραπάνω είναι οι μοναδικές στιγμές που προσφέρει απλόχερα μέσα στο γήπεδο… Τίποτα δεν γίνεται τυχαία.

TAGS VIRAL ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ