ΑΕΚ

Κύπελλο και διλήμματα

Κύπελλο και διλήμματα
Κυργιάκος Σκόκο Μπλάνκο Πανηγυρική

Σε ρυθμούς κυπέλλου στην ΑΕΚ. Εν αναμονή διοικητικών εξελίξεων ήρθαν οι... φήμες για ενασχόληση Μπάκου

Τις τελευταίες ημέρες ο Μπάγεβιτς εξετάζει με ενδιαφέρον στις προπονήσεις την περίπτωση του αυστραλού εξτρέμ Νέιθαν Μπερνς. Ο μικρός μετά από μια μακρά περίοδο αποχής λόγω τραυματισμού και δυσκολίας στην προσαρμογή, φαίνεται ότι συνέρχεται και δείχνει στοιχεία του ταλέντου του. Τον βοήθησαν αρκετά τα ματς με την ομάδα U-21 για να συνέλθει και γι αυτό ο προπονητής τον επέλεξε στους 19 της αποστολής για το μεθαυριανό παιχνίδι.
Οι άλλες περιπτώσεις

Με δεδομένο ότι ακολουθούν δύο δύσκολο όσο και οριακά ματς πρωταθλήματος _ με Πανιώνιο και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ _ ο προπονητής έχει το δίλημμα αν πρέπει να ξεκουράσει κάποιους ποδοσφαιριστές. Ειδικά οι Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς και Σωτήρης Κυργιάκος έχουν πολλούς αγώνες στα πόδια τους και πρέπει να πάρουν ανάσες. Απόντος του τραυματία Γιώργου Αλεξόπουλου, είναι ο Ζεράλντο Άλβες αυτός που διεκδικεί μια θέση στην ενδεκάδα αντί ενός των εκ των δύο βασικών στόπερ.

Εκτός αρχικού σχήματος δύσκολα θα βρεθεί ο Ράφικ Τζεμπούρ παρόλο που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον κυριακάτικο αγώνα με τον Πανιώνιο (ένεκα της καλοκαιρινής συμφωνίας ανάμεσα στις δύο ομάδες στο πλαίσιο απόκτησης του γαλοαλγερινού επιθετικού από την ΑΕΚ). Ο Μπάγεβιτς προτίμησε να αφήσει εκτός αποστολής τον Ίσμαελ Μπλάνκο (στη θέση του θα ξεκινήσει ο Εντίνιο) για να τον ξεκουράσει, ενώ το ίδιο έπραξε και με τον Νίκο Γεωργέα.

Ο μεγάλος στόχος

Από την άλλη ο προπονητής έχει εξαρχής επισημάνει ότι η κατάκτηση του κυπέλλου είναι απαραίτητη για την ΑΕΚ η οποία τον Μάιο θα συμπληρώσει επτά χρόνια χωρίς τίτλο! Για αυτό και δύσκολα θα προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές, παρόλο που θα ήθελε να δει αγωνιζόμενους παίκτες όπως ο Παυλής και ο Ζορμπάς. Στους δύο πιτσιρικάδες πιστεύει πολύ, όμως έχοντας αναλάβει μια ομάδα η οποία είχε άμεση ανάγκη από θετικά αποτελέσματα δεν κατάφερε ως σήμερα να τους αξιοποιήσει όσο θα ήθελε.

Η αποστολή του κυπέλλου

Το μεσημέρι προπονήθηκαν σήμερα οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Ο Παναγιώτης Λαγός, ο Γιώργος Αλεξόπουλος και ο Δημήτρης Κουτρομάνος ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα με τον κ. Νίκο Πανταζή και θεραπεία. Ο Νίκος Γεωργέας συμμετείχε κανονικά στο πρόγραμμα προπόνησης.

Οι 19 ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς για τον αγώνα Κυπέλλου με την Κέρκυρα είναι οι Σάχα, Μάχο, Άλβες, Καφές, Μαϊστόροβιτς, Χουανφράν, Ενσαλίβα, Κυργιάκος, Μπασινάς, Πλιάτσικας, Πελετιέρι, Χέτεμαϊ, Ζορμπάς, Μπερνς, Μαντούκα, Εντίνιο, Τζεμπούρ, Παυλής, Σκόκο.

Φήμες για Μπάκο

Ο εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα Τρίπολης Δημήτρης Μπάκος φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες διατεθειμένος να εμπλακεί στα διοικητικά της ΑΕΚ! Ο πρώην μηχανικός και συνιδιοκτήτης με τον Γιάννη Καϋμενάκη της πετρελαϊκής εταιρίας Trade & Transport με έδρα τη Φουτζέιρα διατηρεί σχέσεις (φιλικές και επιχειρηματικές) με τους Δημήτρη Μελισσανίδη και Βίκτωρα Ρέστη κι ενδέχεται να είναι ο πρώτος που θα εισχωρήσει άμεσα στο μετοχικό σχήμα της Ένωσης ανοίγοντας το δρόμο για τους άλλους δύο το ερχόμενο καλοκαίρι.

Αναμένεται να αποδειχθεί ως την Παρασκευή κατά πόσο ο Μπάκος είναι όντως αποφασισμένος να αφήσει τον Αστέρα Τρίπολης για να ασχοληθεί με την ΑΕΚ.

* Η ΠΑΕ ΑΕΚ ενημερώνει τους φιλάθλους της ότι τα εκδοτήρια εισιτηρίων του Ολυμπιακού σταδίου τη Τετάρτη 21/01 θα κλείσουν στις 14:30 λόγω διεξαγωγής του αγώνα μπάσκετ Παναθηναϊκός – Κολοσσός Ρόδου στο κλειστό γήπεδο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Στην Ελλάδα ο Ράμος για να... φύγει

Στην χώρα μας βρίσκεται ο Έντσον Ράμος προκειμένου να λύσει το πρόβλημα που έχει προκύψει με την ΑΕΚ. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός αναμένεται να συζητήσει με τους διοικούντες της Ένωσης για την λύση της συνεργασίας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ράμος θα συνεχίσει την καριέρα του στην πατρίδα του και συγκεκριμένα στην Σάντος, ενώ η ΑΕΚ θα πάρει κάποια αποζημίωση από τον σύλλογο της Βραζιλίας.

Ανακοίνωση για την συνάντηση Θανόπουλου-Τόγελου

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (19/01/2009) στα γραφεία της ΠΑΕ Α.Ε.Κ., μεταξύ του Διευθύνοντος συμβούλου της ΠΑΕ Α.Ε.Κ. κ. Νίκου Θανόπουλου και του Γενικού Γραμματέα του Α.Σ Α.Ε.Κ. κ. Βασίλη Τόγελου με θέμα την εξεύρεση λύσης σχετικά με τις οφειλές της ΠΑΕ προς το Αθλητικό Σωματείο. Στη συνάντηση η οποία διεξήχθη σε καλό κλίμα, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει σύγκλιση στο θέμα της απόδοσης από την ΠΑΕ του 10% των εισπράξεων των αγώνων.

Το συγκεκριμένο θέμα το οποίο αποτελεί σημείο τριβής τα τελευταία χρόνια, μεταξύ των διοικήσεων ΠΑΕ και Αθλητικού Σωματείου είναι ζωτικής σημασίας για το σύλλογο αφού αποτελεί το βασικότερο έσοδο του σωματείου, βάση του οποίου συντηρούνται όλα τα υπόλοιπα τμήματά του.

Συγκεκριμένα στο χθεσινό ραντεβού, το οποίο ήταν το επιστέγασμα πολύμηνων διαπραγματεύσεων και παρά τις προσπάθειες της Διοίκησης του Α.Σ Α.Ε.Κ. για εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης, προκειμένου να «κλείσουν» οι οφειλές της ΠΑΕ προς το Αθλητικό Σωματείο για τις προηγούμενες χρήσεις (2004 - 2008), δεν έγινε καμία ουσιαστική πρόταση προς αυτή την κατεύθυνση. Υπενθυμίζουμε ότι μόνο για τη χρήση 2006 - 2007 υπάρχει απαίτηση της Α.Ε.Κ. για 983.000€ με αγωγή κατατεθειμένη από την προηγούμενη διοίκηση.

Με δεδομένη την πρόθεση της σημερινής Διοίκησης του Α.Σ Α.Ε.Κ. για λύση του προβλήματος εξωδικαστικά, και στα πλαίσια της καλής συνεργασίας που υπάρχει και που πάντα θέλουμε να υπάρχει, κατατέθηκε πρόταση για επίλυση του προβλήματος μέσω διαιτησίας, η οποία θα εξεταστεί πλέον από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ αφού ο κ. Θανόπουλος δήλωσε αναρμόδιος για να πάρει μια τέτοια απόφαση.






































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ