STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Κύπελλο Super League Κ19: Αυτή είναι η νέα διοργάνωση των τμημάτων υποδομής

SUPER LEAGUE K19 / 2023 - 2024 /  -   (  / EUROKINISSI)
SUPER LEAGUE K19 / 2023 - 2024 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Super League ανακοίνωσε την νέα της διοργάνωση, το Κύπελλο Κ19, το οποίο έχει στόχο την αναβάθμιση των διοργανώσεων υποδομής.

Η Super League ανακοίνωσε μία νέα διοργάνωση. Συγκεκριμένα το Κύπελλο Super League K19, το οποίο έχει στόχο την αναβάθμιση των διοργανώσεων υποδομής.

Πέρα από το σύστημα διεξαγωγής, έγιναν γνωστά και τα ζευγάρια της 1ης φάσης.

Τα ζευγάρια της 1ης φάσης:

  • Ολυμπιακός - Ατρόμητος
  • Αστέρας AKTOR - Παναιτωλικός
  • Βόλος - Athens Kallithea
  • Λεβαδειακός - Πανσερραϊκός
  • ΠΑΟΚ - ΟΦΗ
  • Λαμία - ΑΕΚ

*Στα προημιτελικά πέρασαν άνευ αγώνα Άρης και Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά η νέα διοργάνωση:

"Για πρώτη φορά, η Super League, σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, διοργανώνει το Κύπελλο Super League K19.

Στο πλαίσιο της διαρκούς αναβάθμισης των διοργανώσεων Υποδομών της Super League, στις οποίες συμμετέχουν τα τμήματα Υποδομής των ομάδων που απαρτίζουν την κορυφαία διασυλλογική κατηγορία ποδοσφαίρου της Ελλάδας, ο θεσμός του Κυπέλλου Super League K19, αποτελεί ένα ακόμα " σκαλοπάτι" εκπαιδευτικής διαδικασίας, μέσα από ένα πλαίσιο ανταγωνιστικών ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων, οι οποίοι, πιθανότατα, κρύβουν και εκπλήξεις, καθώς σύμφωνα με όσα ορίζονται στην «Προκήρυξη Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Κ19», το Κύπελλο Κ19 θα διεξαχθεί με τη μορφή μονών αγώνων “knock – out” σε τέσσερεις φάσεις.

Η κλήρωση για το Κύπελλο Super League K19, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στα Κεντρικά της Super League και την παρακολούθησαν με φυσική παρουσία, αλλά και διαδικτυακά, εκπρόσωποι των Π.Α.Ε. Μελών της Super League.

Ο δρόμος μέχρι τον Τελικό (φάσεις 1 έως 4), στον οποίο θα αναδειχθεί η πρώτη Κυπελλούχος Ομάδα Super League K19, είναι ο ακόλουθος:

1η Φάση: Συμμετέχουν δώδεκα ομάδες από τις οποίες προέκυψαν με κλήρωση, έξι αντίπαλα ζευγάρια. Οι δύο ομάδες που κληρώθηκαν τελευταίες κατά τη διαδικασία της κλήρωσης της 1ης Φάσης (Άρης και Παναθηναϊκός) προκρίθηκαν άνευ αγώνα στην 2η φάση. Τα ζευγάρια της 1ης Φάσης θα αγωνιστούν σε μονό αγώνα knock–out, στην έδρα της ομάδας που θα κληρωθεί πρώτη.

2η Φάση: Θα λάβουν μέρος οκτώ (8) ομάδες, οι έξι ομάδες που προκρίθηκαν από τα ζευγάρια της 1ης Φάσης και οι δύο ομάδες που προκρίθηκαν άνευ αγώνα (Άρης και Παναθηναϊκός), απ’ τις οποίες προέκυψαν με κλήρωση, τα τέσσερα (4) αντίπαλα ζευγάρια. Τα ζευγάρια αυτά θα αγωνιστούν σε μονό αγώνα knock–out, στην έδρα της ομάδας που κληρώθηκε πρώτη.

3η Φάση Ημιτελικοί αγώνες: Θα λάβουν μέρος οι τέσσερεις ομάδες που προκρίθηκαν από τη 2η Φάση, απ’ τις οποίες προέκυψαν με κλήρωση οι δύο ημιτελικοί αγώνες. Οι ημιτελικοί αγώνες είναι μονοί και γηπεδούχος είναι η ομάδα που κληρώθηκε πρώτη.

4η Φάση Τελικός αγώνας: Οι δύο νικήτριες ομάδες των ημιτελικών αγώνων της 3ης Φάσης, θα αγωνιστούν σε έναν Τελικό Αγώνα για την ανάδειξη του Κυπελλούχου Super League Κ19, ο οποίος θα διεξαχθεί σε ουδέτερη έδρα.

Η 1η φάση της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στις 11-12 Ιανουαρίου 2025, ενώ το πρόγραμμα των υπόλοιπων φάσεων θα γνωστοποιηθεί μετά την οριστικοποίηση των ημερομηνιών διεξαγωγής του Elite Round EURO U19, από την UEFA.

Σημειώνεται επίσης ότι, κατόπιν συμφωνίας των διαγωνιζόμενων ομάδων, αγώνες της 1ης φάσης μπορούν να διεξαχθούν και σε προγενέστερη ημερομηνία".

Κύπελλο Super League Κ19: Αυτή είναι η νέα διοργάνωση των τμημάτων υποδομής
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ