LA LIGA

La Liga: Η Ρεάλ η ομάδα με τους περισσότερους ξένους ποδοσφαιριστές στο ισπανικό πρωτάθλημα

Real Madrid players pose for photographers prior the Champions League opening phase soccer match between Real Madrid and VfB Stuttgart at the Santiago Bernabeu stadium, in Madrid, Tuesday, Sept. 17, 2024. (AP Photo/Manu Fernandez)
Η ενδεκάδα της Ρεάλ Μαδρίτης. @2024 MANU FERNANDEZ/AP MAGES

Η Ρεάλ Μαδρίτης διαθέτει στο ρόστερ της περισσότερους ξένους ποδοσφαιριστές από κάθε άλλη ομάδα της La Liga, την ώρα που στο πρωτάθλημα μόλις το 60 τοις εκατό των παικτών είναι γηγενείς.

Η τάση που παρατηρείται με την άνοδο του αριθμού των μη γηγενών ποδοσφαιριστών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο είναι πασιφανής και η La Liga δεν αποτελεί εξαίρεση, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να βρίσκεται στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας.

Συγκεκριμένα, στο ισπανικό πρωτάθλημα το 41,03 τοις εκατό του συνόλου των ποδοσφαιριστών δεν είναι Ισπανοί (206-502 η διαφορά), εικόνα πολλή διαφορετική σε σύγκριση με το τι ίσχυε το 1995, όταν ψηφίστηκε ο νόμος Μπόσμαν που επέτρεψε για πρώτη φορά στους παίκτες στην Ευρώπη να μετακινούνται ως ελεύθεροι σε άλλο σύλλογο στο τέλος του συμβολαίου τους.

Τη φετινή σεζόν, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο σύλλογος με τον μεγαλύτερο αριθμό μη γηγενών παικτών στη La Liga (17). Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως από την βασική της ενδεκάδα μόνο ο Ντάνι Καρβαχάλ είναι Ισπανός.

Μετά τη "βασίλισσα" ακολουθεί η συμπολίτισσα Ατλέτικο, η οποία διαθέτει 16 ξένους ποδοσφαιριστές. Παρόλα αυτά, πολλοί εντός του ρόστερ μιλούν την ισπανική γλώσσα, μιας και υπάρχουν έξι Αργεντινοί, ενώ και ο ίδιος ο προπονητής της ομάδας Ντιέγκο Σιμεόνε έχει την ίδια εθνικότητα.

Τη λίστα των Top-5 ομάδων συμπληρώνουν οι Ρεάλ Βαγιαδολίδ (14), Σεβίλλη (13) και Χετάφε (13). Σε αντίθεση με τις προαναφερθείσες ομάδες, η Μπιλμπάο είναι η μόνη που δεν διαθέτει ούτε έναν μη γηγενή ποδοσφαιριστή, αφού ολόκληρο το ρόστερ της απαρτίζεται μόνο από Ισπανούς (26).

TAGS LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΣΕΒΙΛΛΗ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ