ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Λαγωνικάκης: "Πανικός στο Καραϊσκάκη"

Λαγωνικάκης: "Πανικός στο Καραϊσκάκη"
Παναθηναϊκός

Ο Ανδρέας Λαγωνικάκης, που είχε αλώσει το "Καραϊσκάκη", μιλάει στο SPORT 24

Ο Ανδρέας Λαγωνικάκης ήταν ένας από τους "στρατιώτες" του Αργεντίνου τεχνικού την περίοδο εκείνη και με αφορμή ότι ο Παναθηναϊκός έχει να κερδίσει στην "φυσική" του έδρα τον "αιώνιο" αντίπαλο δώδεκα ολόκληρα χρόνια, το SPORT 24 επικοινώνησε μαζί του για να ανατρέξει στο παρελθόν και την στιγμή από εκείνη την επιτυχία.

Ο πρώην επιθετικός του "τριφυλλιού" και νυν παίκτης της Κερατέας, θυμήθηκε τα όσα έζησε αυτός και οι 13 ακόμα συμπαίκτες του στην σπουδαία αυτή νίκη επί των "ερυθρόλευκων" και μάλιστα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με γκολ του Καπουράνη (το άλλο ο Μπορέλι).

-Ανδρέα, τι θυμάσε από εκείνο το βράδυ του Δεκέμβρη;


" Παλέψαμε και θέλαμε τη νίκη και αποδείξαμε ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Εστω και στο τέλος πήραμε το διπλό. Αυτό που μου έμεινε χαρακτηριστικά ήταν τα πανηγύρια μετά στα αποδυτήρια. Πανικός, σκηνές αλλοφροσύνης με μπουγέλα, πειράγματα και χορό. Αλλά μέχρι εκεί από την επόμενη μέρα όλα αυτά ανήκαν στο παρελθόν. Κοιτούσαμε μπροστά. Σίγουρα πάντως είμασταν χαρούμενοι και ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι από αυτή την μεγάλη επιτυχία."

-Αυτή η συμπεριφορά ήταν και το μυστικό σας;


" Σίγουρα, ναι. Βλέπαμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και την επομένη το ξεχνούσαμε. Κάθε δυσκολία την αντιμετωπίζαμε έτσι γι' αυτό πηγαίναμε καλά μέσα και έξω από την έδρα μας. Μια μέρα μόνο κρατούσαν οι χαρές σε κάθε νίκη. Είμασταν συγκρατημένοι και είχαμε ταυτόχρονα και εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο".

-Τι σας είχε πει ο τότε τεχνικός σας, Χουάν Ραμόν Ρότσα;

" Τίποτα το περίεργο. Αντίθετα, η ηρεμία ήταν ένα από τα συστατικά της επιτυχίας μας. Θυμάμαι χαρακτηριστικά, ότι μας είπε πριν βγούμε από τα αποδυτήρια. " Πάμε χαλαρά, ένα ματς είναι και αυτό..." ήταν η ατάκα του και μας βοηθούσε πάρα πολύ στην ψυχολογία.


Χωρίς ιδιαίτερα πολλά λόγια μας περνούσε αυτό που έπρεπε. Το ίδιο έκανε και την τελευταία μέρα της προπόνησης.

- Τον Παναθηναϊκό, τον παρακολουθείς έτσι δεν είναι;

" Ναι, συνεχώς και εφόσον δεν έχω επαγγελματικές υποχρεώσεις"

- Αν θα επιχειρούσαμε να μπούμε στο μυαλό του κ. Μουνιόθ για το ποιο θα ήταν το καλύτερο σχήμα (όχι ονομαστικά) για να παρατάξει στο Καραϊσκάκη, τι θα αποφάσιζες;

"Κοίταξε να σου πω. Εχω καταλάβει αρχικά ότι ο Ισπανός τεχνικός είναι πάρα πολύ καλός στην δουλειά του και θα πρέπει οι άνθρωποι της ομάδας να επιδιώξουν από τώρα να τον κρατήσουν και για του χρόνου. Σε ότι αφορά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θεωρώ ότι σίγουρα θα έχει μελετήσει όπως το συνηθίζει και το ματς αυτό.

Φαίνεται ότι η ομάδα στα παιχνίδια της έχει ένα σύστημα, μια στρατηγική. Βέβαια στα ντέρμπι εκτός από αυτά χρειάζεται και οι παίκτες σου, οι περισσότεροι τουλάχιστον να βρεθούν στην μέρα τους

."

- Το ντέρμπι αυτό που έπαιξες συγκρίνεται με τα σημερινά που βλέπουμε; Υπάρχουν διαφορές και ομοιότητες;

" Οχι, διαφορές δεν υπάρχουν, μόνο τα πρόσωπα αλλάζουν, δηλαδή οι ποδοσφαιριστές. Η επιθυμία κάθε ομάδας θεωρώ ότι είναι η ίδια. Δίψα για νίκη επί του "αιωνίου" αντιπάλου. Αυτό θέλει το κάθε στρατόπεδο. Το πάθος ξεχειλίζει και είναι μεγάλο.

Σημαντικός παράγοντας θα παραμένει συχέχεια το γόητρο. Για τον λόγο αυτό για μένα δεν σημαίνει και τίποτα η διαφορά των 11 βαθμών που έχει ο Ολυμπιακός. Νομίζω και ελπίζω ότι δεν θα επηρεάσει καθόλου τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, οι οποίοι θα πρέπει να πάρουν την νίκη

".

- Στο παιχνίδι εκείνο το βράδυ στο πλευρό σας είχατε και άλλον έναν παίκτη. Τον κόσμο που τώρα οι παίκτες του Μουνιόθ δεν θα έχουν μαζί τους;


" Σίγουρα, θεωρώ πολύ άσχημο αυτό το μέτρο, που έχει πάρει η Πολιτεία μετά τα έκτρωπα που σημειώνονται στα γήπεδα. Σίγουρα, οι παίκτες θα έπαιζαν διαφορετικά με την δύναμη της εξέδρας. Ετσι που έφτασαν τα πράγματα, δυστυχώς.

Δεν υπάρχει η πίεση και από την άλλη πλευρά, με την συμπαράσταση των αντιπάλων οπαδών. Παρόλο αυτά και παρά την έδρα στο Καραϊσκάκη, όπως είναι τώρα, η κρυάδα θα είναι για τους παίκτες του Παναθηναϊκού τα πρώτα 15 λεπτά. Μετά, τέλος είναι επαγγελματίες και θα παίξουν για την νίκη.

"

- Τέλος, θα ήθελα να μου πεις, αν θυμάσαι να μου πεις τους συμπαίκτες σου σε εκείνη την σπουδαία βραδιά και να μου βγάλεις τον MVP του τότε αγώνα;

" Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γ.Χ. Γεωργιάδης, Γ.Σ.. Γ.Χ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Μπορέλι, Καπουράνης, Μαραγκός, Βαζέχα, Δώνης και μπήκαμε αλλαγή εγώ στο 79', ο Γκούμας και ο Χριστοδούλου.

Τώρα σε ότι αφορά τον τίτλο αυτό δεν μπορώ να αδικήσω κάποιον αφού όλοι μας αξίζαμε αυτή την επιτυχία, αλλά ενδεικτικά θα έλεγα τον Γιόζε (σ.σ. Βάντσικ) που είχε κατεβάσει τα ρολά.

"































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ