ΑΕΚ

Λαγός: "Φέτος, η χρονιά μου"

Λαγός: "Φέτος, η χρονιά μου"
Λαγος, Κονε

"Φέτος η χρονιά μου" λέει ο Λαγός, ο οποίος είχε επεισόδιο με τον Κονέ. Νέα τιμητική διάκριση για τον Ριβάλντο

Οι δύσκολες μέρες που πέρασε ο Παναγιώτης Λαγός στην Ένωση, φαίνεται, πως φτάνουν στο τέλος τους. Αυτό καθώς ο Γιώργος Δώνης, δείχνει τη διάθεση να επαναφέρει τον πρώην άσο του Ηρακλή, στην θέση που "έβγαλε μάτια" όταν αγωνιζόταν υπό τις οδηγίες του Σάββα Κωφίδη.
Ο αριστερός χαφ της Ένωσης, αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα και αυτό θέλει να αποδείξει έπειτα από δύο χρόνια στην ΑΕΚ και μέσα στο γήπεδο. Αναλυτικά η... ανάκρισή του, από τους δημοσιογράφους στην Αυστρία.

Έπειτα από δύο χρόνια γεμάτα προβλήματα, έρχεται φέτος η χρονιά του Λαγού;

"Ναι. Βλέπω και τη διάθεση του προπονητή να παίξω στη θέση που αγωνιζόμουν στον Ηρακλή και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα. Μου δίνει αυτοπεποίθηση. Μου έχει πει ο προπονητής ότι με προορίζει για αριστερό εξτρέμ και επιθετικό χαφ. Τη θέση μου την έχασα πέρυσι στην ΑΕΚ και έχασα και τη θέση στην Εθνική. Προσπαθώ να την ανακτήσω ξανά στην ΑΕΚ και χαίρομαι, διότι μου έχουν δείξει ότι με πιστεύουν πολύ. Αυτό φαίνεται από τις προθέσεις του προπονητή και της διοίκησης και μου δίνει αυτοπεποίθηση".

Διαπιστώνεις σημαντικές διαφορές στον Γιώργο Δώνη συγκριτικά με τον Σέρα Φερέρ;

"Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, άρα και κάθε προπονητής. Ο νέος προπονητής θέλει να περάσει διαφορετικά πράγματα στην ομάδα. Μας τα κάνει όλα πιο κατανοητά και σε αργό ρυθμό, μέχρι να κρίνει ότι η ομάδα έχει "δέσει".

Είχες συζητήσει πέρυσι με τον Σέρα Φερέρ το πρόβλημά σου;

"Πολλές φορές. Ίσως επέμεινε να με χρησιμοποιεί ως αριστερό μπακ, διότι δεν είχε τέτοιον παίκτη στο ρόστερ (σ.σ.: όταν ήταν απών ο Αρουαμπαρένα) και έπαιζα εγώ αναγκαστικά σε αυτή τη θέση. Τώρα πια το βλέπω λίγο δύσκολο να συμβεί ξανά. Αν βέβαια χρειαστεί σε κάποιο παιχνίδι να αγωνιστώ εκεί, θα αγωνιστώ".

Ο Γιώργος Δώνης είναι και πιο κοντά ηλικιακά σε εσάς...

"Ναι. Κάτι αντίστοιχο είχα ζήσει και με τον κ. Κωφίδη. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν διαφορετική νοοτροπία και είναι πιο κοντά στους παίκτες σε σχέση με κάποιους που δεν έχουν παίξει ποδόσφαιρο".

Η ΑΕΚ είναι έτοιμη να περάσει στο 4-3-3; Έχει το υλικό για να το φέρει σε πέρας;

"Εχουμε τους παίκτες που μπορούν να παίξουν αυτό το σύστημα. Το 4-3-3 απαιτεί πολύ γρήγορους ποδοσφαιριστές και στην ΑΕΚ τους έχουμε. Η ομάδα θα είναι πιο επιθετική, χωρίς να υστερούμε στην άμυνα. Αμυντικά, άλλωστε, ήμασταν πολύ καλοί και πέρυσι. Θεωρώ ότι η νέα ομάδα θα είναι πιο γρήγορη. Το βασικό της χαρακτηριστικό θα είναι η ταχύτητα".

Έχετε ξεχάσει την περσινή απώλεια του πρωταθλήματος;

"Δεν είναι εύκολο. Δεν μπορούμε με τίποτα να το ξεχάσουμε. Πέρυσι αναδειχθήκαμε πρωταθλητές, αλλά στα χαρτιά δεν τα καταφέραμε…".

Σε προβληματίζει ο συναγωνισμός που θα έχεις στην αριστερή πλευρά με τους Νάτσο Σκόκο και Γκουστάβο Μαντούκα;

"Είναι καλός ο συναγωνισμός. Όσο πιο καλούς συμπαίκτες έχεις στη θέση που αγωνίζεσαι τόσο πιο καλά θα πρέπει να αποδώσεις για να την πάρεις".

Ένταση ανάμεσα σε Λαγό και Κονέ

Εν τω μεταξύ, την Τρίτη, σημειώθηκε επεισόδιο ανάμεσα στον Κονέ και τον Λαγό, κατά την διάρκεια του δείπνου των ποδοσφαιριστών. Οι δύο ποδοσφαιριστές πιάστηκαν στα χέρια, με άγνωστη αφορμή, με τον υπεύθυνο ασφαλείας της ομάδας και τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές να επεμβαίνουν, ώστε να τους χωρίσουν.

Οι δύο εμπλεκόμενοι στο επεισόδιο ποδοσφαιριστές, απολογήθηκαν στον προπονητή της ομάδας Γιώργο Δώνη, ο οποίος τους παρέπεμψε στην διοίκηση της ΠΑΕ, με τους Λαγό και Κονέ να λογοδοτούν τις επόμενες ημέρες στον Ντέμη Νικολαΐδη, ο οποίος θα βρεθεί στην Αυστρία.

Οι δύο παίκτες της Ένωσης, προπονήθηκαν μόνοι τους την Τετάρτη, ενώ αναμένεται να τιμωρηθούν με χρηματικό πρόστιμο.

Τιμητική διάκριση για Ριβάλντο

Ένα ακόμα... παράσημο για την τεράστια ποδοσφαιρική του καριέρα, απέκτησε ο Ριβάλντο. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ, ήταν ενδέκατος στην λίστα με τους ποδοσφαιριστές που έχουν πετύχει περισσότερα από 200 τέρματα σε πρώτες κατηγορίες χωρών και την οποία δημοσιοποίησε η Διεθνή Ομοσπονδία Ποδοσφαιρικής Ιστορίας και Στατιστικής (IFFHS).

Αν μάλιστα, συνυπολογίσει κανείς, πως πρώτοι στην σχετική λίστα είναι ποδοσφαιριστές από άσημα πρωταθλήματα όπως αυτό της Γουατεμάλας, της Ουαλίας και της Βορείου Ιρλανδίας, τότε η θέση που καταλαμβάνει ο Ριβάλντο είναι μάλλον πλασματική. Οι μόνοι διάσημοι ποδοσφαιριστές που ξεπερνούν τον Βραζιλιάνο της Ένωσης, είναι οι Χένρικ Λάρσον, Χακάν Σουκούρ και Σότα Αρβελάτζε, με τον "Ρίμπο" όμως να παραμένει ο μοναδικός μη καθαρόαιμος επιθετικός της λίστας.

Συναδινός: "Ούτε με τον Ανατολιωτάκη, ούτε με την Original"

Με δηλώσεις του στον NovaΣπορ FM ο Ιούλιος Συναδινός, ο οποίος συμμετέχει στις εκλογές της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ με το ψηφοδέλτιο της "Αδέσμευτης Ενωτικής Κίνησης", εξέφρασε τις αγωνίες του για το σωματείο, ενώ τόνισε πως η κίνηση στην οποία συμμετέχει δεν έχει σχέση, "ούτε με τον Ανατολιωτάκη, ούτε με την Original".

"Το σωματείο είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Γίνονται εκλογές ώστε η καινούργια διοίκηση να μπορέσει να βάλει σε ένα δρόμο το σωματείο και να δημιουργήσει ένα σχέδιό ανάπτυξής του για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Το δικό μας ψηφοδέλτιο δεν έχει αναφορά σε κάποιον από τους δύο πόλους που σχηματίζονται, ούτε στον κύριο Ανατολιωτάκη, ούτε στην Original. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν είμαστε ψηφοδέλτιο της Ένωσης 1924, όπως γράφεται. Είμαστε μια ομάδα παλιών και νεότερων μελών της Ερασιτεχνικής, που έχουμε άποψη, δεν παρακαλάμε για τη στήριξη κανενός σωτήρα, καμιάς ΠΑΕ και ΚΑΕ και απλώς είμαστε οι φίλαθλοι της διπλανής θέσης, που θέλουμε να βάλουμε άλλες ιδέες και να αναπτύξουμε το σωματείο στη βάση ενός άλλου μοντέλου".

Για την κατάσταση της Ερασιτεχνικής: "Πρώτο πρόβλημα είναι το οικονομικό, αφού ο σύλλογος είναι υπερχρεωμένος. Οι επιλογές που έγιναν από τη διοίκηση του κύριου Ανατολιωτάκη δεν βοήθησαν καθόλου, ώστε να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα. Με τη λογική των ταμειακών διευκολύνσεων, αφού κανείς δεν χαρίζει χρήματα. Το σωματείο δεν μπόρεσε να ξεπεράσει αυτά τα προβλήματα με συνέπεια τα αγωνιστικά τμήματα, που έχουν κεντρικό σημείο στις αναφορές μας, να υπολειτουργούν, να βρίσκονται σε μια απαξίωση και σε μια φθίνουσα κατάσταση. Αθλητικό σωματείο χωρίς δικές του υποδομές, εγκαταστάσεις, σχέδιο ανάπτυξης για δική του παραγωγή αθλητών, δεν έχει μέλλον. Η καινούργια διοίκηση πρέπει να στρέψει προς τα εκεί την προσοχή της".

Για τις εκλογές της Πέμπτης: "Περιμένουμε να γίνουν οι εκλογές με ηρεμία, να μην υπάρχουν έκτροπα, πολώσεις και φασαρίες και να σχηματιστεί μια διοίκηση που να μπορεί να συνεργαστεί. Η νέα διοίκηση θα πρέπει να διεκδικήσει τα δικαιώματα που απορρέουν από το νόμο απέναντι στην ΠΑΕ και την ΚΑΕ. Πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο εκμετάλλευσης του χώρου της Νέας Φιλαδέλφειας μέχρι να καταφέρει να φτιάξει η ΠΑΕ ή όποιος άλλος ποδοσφαιρικό γήπεδο. Αυτή τη στιγμή όλα τα τμήματα είναι σκορπισμένα από δω και από εκεί, φιλοξενούνται σε διάφορα γήπεδα και δεν μπορεί να λειτουργήσει ο σύλλογος ως ερασιτεχνικό σωματείο".

Για τους χειρισμούς της απερχόμενης διοίκησης: "Δυστυχώς, η μέχρι τώρα τακτική της διοίκησης δεν βοήθησε στη συμμετοχή των μελών. Η Ερασιτεχνική έχει 3.000 μέλη και αν ήθελε η διοίκηση του κ. Ανατολιωτάκη θα μπορούσε να στηριχτεί σε αυτούς τους ανθρώπους, να τους έχει αναθέσει κάποιο ρόλο, να μην τους θυμούνται μόνο για την ψήφο και να είναι κάποια πηγή εσόδων. Οι εκλογές δεν θα γίνονταν καθημερινή, στις 13:00 και σε εργάσιμη μέρα".

























































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ