X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΛΑΜΙΑ

Λαμία - ΟΦΗ: Το πρώτο ματς στο "Αθανάσιος Διάκος"

Η μετονομασία του ΔΑΚ Λαμίας σε "Αθανάσιος Διάκος" εγκρίθηκε από το Δήμο Λαμιέων πριν λίγες μέρες και πλέον τοποθετήθηκε και η σχετική επιγραφή στο γήπεδο της πόλης που φιλοξενεί τους αγώνες ποδοσφαίρου των Φθιωτών.

Το ματς της Λαμίας με τον ΟΦΗ στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Super League Interwetten είναι και το πρώτο που φιλοξενεί το δημοτικό γήπεδο με τη νέα του ονομασία ως "Αθανάσιος Διάκος".

Υπενθυμίζουμε ότι άλλα δύο γήπεδα της πρώτης κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος φέρουν ονόματα αγωνιστών του 1821. Είναι το γήπεδο του Ολυμπιακού, "Γ. Καραϊσκάκης" κι αυτό του Αστέρα στην Τρίπολη, "Θ. Κολοκοτρώνης".

Ο Αθανάσιος Διάκος (4 Ιανουαρίου 1788 - 24 Απριλίου 1821) ήταν ένας από τους Έλληνες πρωταγωνιστές ήρωες-οπλαρχηγούς του πρώτου έτους της Επανάστασης του 1821 που έδρασε στη Στερεά Ελλάδα. Τον Απρίλιο του 1821 σε συνεργασία με άλλους οπλαρχηγούς κατέλαβε το φρούριο της Λιβαδειάς και χρησιμοποιώντας το σαν ορμητήριο, έδωσε πολλές νικηφόρες μάχες.

Κατέλαβε την γέφυρα της Αλαμάνας και στις 23 Απριλίου του ιδίου έτους έδωσε μάχη με τα στρατεύματα του Ομέρ Βρυώνη. Στη μάχη αυτή συνελήφθη και αφού μεταφέρθηκε στη Λαμία δολοφονήθηκε με ανασκολοπισμό (λογοτεχνικά αναφέρεται ότι "σουβλίστηκε") από τους Τούρκους και κάηκε στις 24 Απριλίου 1821.

TAGS ΛΑΜΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ