ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Λαπόρτα για την αντικατάσταση του Τσάβι: "Η αλλαγή έπρεπε να γίνει, χρειαζόταν να δώσουμε μία ώθηση"

Joan Laporta, Barcelona FC President, takes his place in the stands for the Spanish La Liga soccer match between Cadiz and Barcelona in Cadiz, Spain, Saturday, April 13, 2024. (AP Photo/Jose Breton)
Ο Τζοάν Λαπόρτα. @2024 JOSE BRETON/AP IMAGES

Ο Χάνσι Φλικ παρουσιάστηκε επισήμως από την Μπαρτσελόνα, με τον πρόεδρο της ομάδας Τζοάν Λαπόρτα να αναφέρει μεταξύ άλλων τον λόγο της αντικατάστασης του Τσάβι με τον πρώην τεχνικό της Μπάγερν Μονάχου.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του Χάνσι Φλικ στη Μπαρτσελόνα, ο Τζοάν Λαπόρτα αναφέρθηκε στην απόφαση αντικατάστασης του Τσάβι με τον Γερμανό τεχνικό, με τον πρόεδρο των "μπλαουγκράνα" να εξηγεί πως ο σύλλογος χρειαζόταν άμεσα μία αλλαγή.

Αναφερόμενος στην αποχώρηση του θρύλου του συλλόγου Τσάβι από τον πάγκο, ο Λαπόρτα υποστήριξε πως η προηγούμενη σεζόν δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα και πως το καλό του συλλόγου υπερτερεί των προσωπικοτήτων.

Συγκεκριμένα ο ίδιος δήλωσε: "Ως πρόεδρος, πρέπει να βάζουμε τα συμφέροντα της Μπαρτσελόνα πάνω από άλλες καταστάσεις. Η Μπαρτσελόνα είναι πάνω από όλα. Ο Τσάβι έχει γράψει την ιστορία αυτού του συλλόγου με χρυσά γράμματα. Ήταν καιρός να δώσουμε μια νέα ώθηση. Αυτή η αλλαγή έπρεπε να γίνει".

Ο ίδιος βέβαια δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Τσάβι για όσα προσέφερε στον σύλλογο υπενθυμίζοντας ότι "ανέλαβε τα ηνία σε μια πολύ δύσκολη εποχή και πόνταρε στους νέους. Η περσινή όμως σεζόν δεν πήγε όπως περιμέναμε".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΤΣΑΒΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ