ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Λαπόρτα: "Σύλλογος έδινε 250 εκατομμύρια για να αποκτήσει τον Γιαμάλ το καλοκαίρι, αλλά αρνήθηκα"

Barcelona's Lamine Yamal gestures during the Champions League Group H soccer match between Barcelona and Royal Antwerp at the Olympic Stadium of Montjuic in Barcelona, Spain, Tuesday, Sept. 19, 2023. (AP Photo/Joan Monfort)
Barcelona's Lamine Yamal gestures during the Champions League Group H soccer match between Barcelona and Royal Antwerp at the Olympic Stadium of Montjuic in Barcelona, Spain, Tuesday, Sept. 19, 2023. (AP Photo/Joan Monfort) @2023 JOAN MONFORT/AP IMAGES

Ο Τζοάν Λαπόρτα επιβεβαίωσε τις φήμες που ήθελαν μεγάλη ομάδα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου να έχει καταθέσει μυθική πρόταση ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ για τον Λαμίν Γιαμάλ κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Ο Λαμίν Γιαμάλ αποτελεί αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της Μπαρτσελόνα, με τον 17χρονο Ισπανό να έχει διανύσει μία εξαιρετική σεζόν πέρυσι, ενώ και φέτος συνεχίζει δυναμικά να βελτιώνεται και να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του.

Εύλογα λοιπόν, το ταλέντο του και οι προοπτικές περαιτέρω εξέλιξης τράβηξαν την προσοχή πολλών ομάδων. Μία από αυτές πήρε την απόφαση να προσφέρει 250 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει, σύμφωνα με δημοσίευμα που κυκλοφόρησε του περασμένους μήνες, είδηση την οποία επιβεβαίωσε και ίδιος ο Τζοάν Λαπόρτα κατά την διάρκεια του επίσημου podcast του συλλόγου την Πέμπτη (18/10) ονόματι "Barca One".

Ο πρόεδρος των Καταλανών ανέφερε ότι αληθεύει το δημοσίευμα, ωστόσο δεν αποκάλυψε το όνομα της ομάδας, το οποίο φημολογείται έντονα πως είναι αυτό της Παρί Σεν Ζερμέν.

"Ένας σύλλογος με προσέγγισε για να αποκτήσει τον Λαμίν Γιαμάλ για 250 εκατομμύρια ευρώ το καλοκαίρι και είπα όχι. Είναι ο πιο δημοφιλής παίκτης στον κόσμο αυτή τη στιγμή", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Λαπόρτα.

Εφόσον είχε γίνει δεκτή αυτή η πρόταση για τον εξτρέμ της Εθνικής Ισπανίας, ο Γιαμάλ θα γινόταν η ακριβότερη μεταγραφή της ιστορίας, ξεπερνώντας τον Νεϊμάρ, του οποίου η μετακίνηση από την Μπαρτσελόνα στην Παρί κόστισε 220 εκατομμύρια το 2017.

Το συμβόλαιο του Γιαμάλ με τους "Μπλαουγκράνα" αυτή τη στιγμή έχει ισχύ έως τον Ιούνιο του 2026, ενώ επίσης προβλέπεται και ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 1 δισεκατομμυρίου.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ LA LIGA ΛΑΜΙΝ ΓΙΑΜΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ