STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λάρισα-Ατρόμητος 2-2

Λάρισα-Ατρόμητος 2-2
Βενετίδης

Λάρισα και Ατρόμητος αναδείχτηκαν ισόπαλοι 2-2 στο "Αλκαζάρ" στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν καταιγιστική για 20 λεπτά στο πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο πέτυχε δύο όμορφα γκολ και είχε ευκαιρίες να μεγαλώσει και άλλο το δείκτη του σκορ, όμως οι παίκτες του Γιώργου Δώνη δεν ήταν καθόλου αποφασισμένοι να πετάξουν "λευκή πετσέτα".
Αρχικά έφτασαν στην ισοφάριση στις καθυστερήσεις του πρώτο ημιχρόνου με τον Καλαντζή, ενώ στο 49' έφεραν το ματς στα ίσια με σκόρερ τον Φαβάλι.

Η ομάδα του Περιστερίου είχε τη μεγάλη ευκαιρία να κάνει την απόλυτη ανατροπή, αλλά ο Ολιβέιρα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μάλαρτζ από τα 11 βήματα στο 63', ενώ από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι απέτυχαν να πετύχουν αυτοί το τρίτο γκολ αν και αγωνίζονταν με παίκτη παραπάνω από το 68'.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο ματς αυτό οι δύο ομάδες πέτυχαν τα πρώτα τους τέρματα στο πρωτάθλημα μετά το απόλυτο μηδενικό που είχαν στις δύο πρώτες αγωνιστικές, ωστόσο εξακολουθούν να αγνοούν τη χαρά της νίκης: η Λάρισα έχει απολογισμό 2 ισοπαλίες και 1 ήττα ενώ ο Ατρόμητος πήρε τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρτζ, Μπουκουβάλας (59' Μελίσσης), Βενετίδης, Νταμπίζας, Ααράμπ, Ντέλσον, Ρομέου, Τουάμα (65' Γιαννακόπουλος), Μετίν, Αμπουχατζίρα, Ντε Νίγκρις (60' Κάσας)

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Κουτσόπουλος, Ολιβέιρα, Μπλένχιο, Νεμπεγλέρας, Σαρμιέντο, Φαβάλι, Τάτος (69' Μπρίτο), Περόνε (60' Αναστασάκος), Καλαντζής (53' Σφακιανάκης)

Διαιτητής: Μ.Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Βοηθοί: Δ.Σαραϊδάρης (Μακεδονία), Ν.Δημόπουλος (Μακεδονίας)

Γκολ: Μετίν (24'), Ρομέου (38') / Καλαντζής (45+1'), Φαβάλι (49')

Κίτρινες κάρτες: Βενετίδης (1'), Μετίν (19') / Μπλένχιο (30')

Κόκκινες κάρτες: Μπλένχιο (68', δεύτερη κίτρινη)

Με μια ματιά
Το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης στο "Αλκαζάρ" κύλησε σε χαμηλούς ρυθμούς, με τη μεγάλη ευκαιρία για γκολ να απουσιάζει μπροστά στις δύο εστίες, και την μοναδική φάση άξια αναφοράς να καταγράφεται στο 5' για λογαριασμό του Ατρομήτου.

Ο Φαβάλι έβγαλε ωραία παράλληλα πάσα για τον Περόνε, αυτός μπήκε από θέση αριστερά στη μεγάλη περιοχή των "βυσσινί" και προσπάθησε να νικήσει με πλασέ τον Μάλαρτζ, αλλά ο Ααράμπ ενήργησε έγκαιρα και παραχώρησε κόρνερ.

Στο 18' ο Πολωνός γκολκίπερ της Λάρισας δεν ανησύχησε από το σουτ του Τάτου έξω από την περιοχή, ενώ από το 20ο λεπτό και μετά η Λάρισα αποφάσισε να βάλει το πόδι στο.. γκάζι και να ξεχάσει να το πάρει από πάνω του.

Η αρχή του "βομβαρδισμού" της αθηναϊκής εστίας ξεκίνησε στο 20", καθώς ο Ντε Νίγκρις (ο νεοαποκτηθείς φορ είχε κάνει ντεμπούτο περνώντας ως αλλαγή στο ματς της περασμένης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό) ανάγκασε τον Μιχαηλίδη να αποκρούσει τη μπάλα με σουτ βολίδα έξω από την περιοχή, με τον Νάστο να απομακρύνει στη συνέχεια σε κόρνερ.

Οι παίκτες του Ουζουνίδη είχαν αρχίσει να παίρνουν τα ηνία στο χώρο του κέντρου και στο 24' αποδιοργάνωσαν εντελώς την άμυνα του Ατρομήτου έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον πιο δραστήριο παίκτη τους στον αγωνιστικό χώρο, τον Τουμέρ Μετίν.

Αρχικά ο Μετίν είχε σουτ στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Μιχαηλίδη (βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας από κάθετη πάσα του Αμπουχατζίρα) ενώ στην αμέσως επόμενη φάση κατάφερε να χριστεί σκόρερ.
Ο Αμπουχατζίρα έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά και τροφοδότησε τον Μετίν, ο Τούρκος που είχε "τρυπώσει" στην καρδιά της άμυνας του Ατρομήτου πρόλαβε τον Νάστο και με πλασέ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους (1-0).

Το γκολ αυτό "έδωσε φτερά" στους γηπεδούχους, οι οποίοι μέχρι το 40' ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι σε κάθε μήκος και πλάτος του γηπέδου, καταφέρνοντας μάλιστα να φτάσουν δικαιότατα σε ένα δεύτερο τέρμα.

Στο 28' Ρομέου και Αμπουχατζίρα έκοψαν στα... δύο την άμυνα του Ατρομήτου, και ο πρώτος μπήκε κατά μέτωπο στη μεγάλη περιοχή, όμως ο Μιχαηλίδης είπε "όχι" στο τετ α τετ μπλοκάροντας με διπλή προσπάθεια.

Τρία λεπτά αργότερα ο Μιχαηλίδης αντέδρασε και πάλι θετικά (απέκρουσε σε κόρνερ), αυτή τη φορά στο σουτ του Ντε Νίγκρις, όμως η τρίτη σερί ευκαιρία για τους Θεσσαλούς μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών ήταν και η "φαρμακερή"...

Ο Ρομέου βρήκε ελεύθερο πεδίο έξω από την περιοχή του Ατρομήτου και εξαπέλυσε δυνατό σουτ, με τη μπάλα να καταλήγει στη δεξιά γωνία του Μιχαηλίδη για να γίνει το 2-0.

Παρά τη σαφή υπεροχή της όμως όσον αφορά στο σκορ και στην ψυχολογία, η Λάρισα δεν κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με αυτό το "καθαρό" προβάδισμα, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν σε 2-1 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους κόντρα στη ροή του αγώνα.

Μετά από λάθος του Μπουκουβάλα λίγο έξω από την περιοχή, ο Φαβάλι έβγαλε την ασίστ για τον Καλαντζή, αυτός μπήκε από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής και με ωραίο διαγώνιο πλασέ νίκησε τον Μάλαρτζ για να δώσει άλλη τροπή στην αναμέτρηση.

Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, η "ψυχρολουσία" για τη Λάρισα ολοκληρώθηκε, καθώς ήρθε η ισοφάριση από πλευράς Ατρομήτου.

Μετά από απομάκρυνση του Μπουκουβάλα, ο Φαβάλι έγινε κάτοχος της μπάλας, και με δυνατό σουτ έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έστειλε στη μπάλα στη δεξιά γωνία του Μάλαρτζ (η μπάλα έσκασε μπροστά του) για να διαμορφώσει το σκορ σε 2-2.

Παρά το σοκ της ισοφάρισης, η Λάρισα πήρε και πάλι τον έλεγχο και είχε κάποιες καλές ευκαιρίες για να ξαναπάρει το προβάδισμα, καθώς στο 52' το σουτ του Τουάμα έξω από την περιοχή έφυγε άουτ ενώ ίδια κατάληξη είχε στο 61 σουτ του Αμπουχατζίρα αφού πέρασε πάνω από την εστία του Μιχαηλίδη.

Ο Ατρόμητος "έδειξε τα δόντια" του ξανά στο 61', με τον Μάλαρτζ να υποχρεώνεται σε επέμβαση σε κόρνερ στο έξυπνο σουτ του Σφακιανάκη από πλάγια αριστερά μέσα στην περιοχή, ενώ στο 63' έφτασε μία ανάσα από το να πετύχει την ολική ανατροπή.

Τότε, ο διαιτητής Κουκουλάκης υπέδειξε ορθώς την άσπρη βούλα σε χέρι του Αμπουχατζίρα μέσα στην περιοχή (μετά από κόρνερ του Φαβάλι και προβολή του Ολιβέιρα), όμως ο Μάλαρτζ ήταν φύλακας-άγγελος για την εστία του αφού απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Ολιβέιρα.

Στο 67' ο Ατρόμητος έμεινε με 10 παίκτες καθώς ο Μπλένχιο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά στο 70' ήταν και πάλι αυτός που θα μπορούσε να πετύχει το πολυπόθητο τρίτο γκολ, με τον Μπρίτο να βρίσκεται σε θέση βολής μετά από πολύ έξυπνη κάθετη πάσα του Σφακιανάκη αλλά τον Βενετίδη να εμφανίζεται ως "από μηχανής Θεός" και να κόβει με προβολή αυτοθυσίας το σουτ.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, ο ανελέητος ρυθμός κόπασε σταδιακά, με τους φιλοξενούμενους να καταφέρνουν πάντως παρά το αριθμητικό μειονέκτημα να κρατούν το πολύτιμο για αυτούς 2-2.

Στο 79' οι φιλοξενούμενοι έγιναν για μία ακόμα φορά απειλητικοί, με το σουτ του Φαβάλι από το ύψος της μεγάλης περιοχής να φεύγει άουτ, ενώ η Λάρισα από την πλευρά της είχε δύο καλές στιγμές με τον κορυφαίο της παίκτη στον αγώνα, τον Μετίν.

Στο 80' ο Τούρκος μέσος έκανε ωραία κίνηση έξω από την περιοχή και αφού απέφυγε τον προσωπικό του φρουρό έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στο αριστερό δοκάρι του Μιχαηλίδη και στη συνέχεια άουτ, ενώ στο 90' έπιασε χλιαρό σουτ, με τη μπάλα να γίνεται εύκολη "λεία" για τον γκολκίπερ της ομάδας του Περιστερίου.

Συνέντευξη Τύπου
Μαρίνος Ουζουνίδης (τεχνικός Λάρισας): "Το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που επιθυμούσαμε. Μετά το ματς με τον Ολυμπιακό θέλαμε τους τρεις βαθμούς, αλλά δεν τα καταφέραμε.

Στο πρώτο ημίχρονο εμείς ήμασταν πολύ καλοί και, ενώ είχαμε καθαρό σκορ, δεχτήκαμε ένα γκολ από λάθος δικό μας και βάλαμε τον αντίπαλο στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο μέρος ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος από εμάς, παρότι έπαιζε μετά και με δέκα παίκτες. Βέβαια ωφελήθηκε από το γεγονός ότι πέτυχε και νωρίς το γκολ και τους έφτιαξε την αυτοπεποίθηση.

Δεν ξέρω εμείς γιατί δεν μπορούσαμε να παίξουμε μπάλα στο δεύτερο ημίχρονο. Παίξαμε εντελώς ανορθόδοξα και έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, δεν μπορούσαμε να περιμένουμε περισσότερα.

Είδαμε πλεονεκτήματα στο πρώτο μέρος και μειονεκτήματα στο δεύτερο. Θα πρέπει αυτές οι αδυναμίες που έχουμε να τις βελτιώσουμε ώστε να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Ακόμη είμαστε στην αρχή.

Σήμερα παίζανε 6-7 καινούργιοι παίκτες. Δεν μπορείς από τη μία μέρα στην άλλη να φτιάξεις εύκολα την ομάδα. Όμως αυτή είναι η πραγματικότητα και θα πρέπει να ζούμε με αυτή".











Γιώργος Δώνης (τεχνικός Ατρομήτου): "Το ματς τα είχε όλα. Ποιότητα, γκολ ανατροπή και δικαίως πήραμε τον ένα βαθμό. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω στις τρεις πρώτες αγωνιστικές τις αντιδράσεις των παικτών μου.

Έχουμε δημιουργήσει μια πολύ καλή ομάδα και καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Είχαμε δύο πρόσωπα σήμερα. Στο πρώτο δεν ήμασταν πιεστικοί στο κέντρο. Η ΑΕΛ κυκλοφορούσε καλά την μπάλα, την έφερνε εύκολα στην περιοχή και δίκαια προηγήθηκε με 2-0.

Καθοριστικό ρόλο έπαιξε το γκολ στο 2-1 και από εκεί και πέρα ανεβάσαμε την πίεση μας, κρατήσαμε καλά τις γραμμές. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν καλύτεροι.Χάσαμε μεγάλη ευκαιρία στο πέναλτι και παρότι μείναμε με δέκα παίκτες, συμπεριφερθήκαμε καλά.

Γυρίσαμε το σύστημα με 4 στο κέντρο, σε σχήμα ρόμβου. Αν μια ομάδα έπρεπε να κερδίσει αυτή ήμασταν εμείς".







Όλα τα λεφτά...
Το γεγονός ότι στα πρώτα 49 αγωνιστικά λεπτά της αναμέτρησης σημειώθηκαν τέσσερα γκολ, πράγμα όχι και τόσο συνηθισμένο στα ελληνικά γήπεδα όπου οι περισσότερες ομάδες δε φημίζονται -δυστυχώς- για την παραγωγικότητά τους.

Ο Μετίν, που ήταν κινητήριος μοχλός της Λάρισας και διαρκής πηγή κινδύνων για την άμυνα του Ατρομήτου.

Ο Μάλαρτζ, ο οποίος απέκρουσε το πέναλτι του Ολιβέιρα στο 63' και κράτησε το 2-2, χαρίζοντας ουσιαστικά τον βαθμό στην ομάδα του.

Η αντίδραση των παικτών του Γιώργου Δώνη, που παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 δεν τα παράτησαν και έφτασαν στην ισοφάριση, ενώ αν και αγωνίστηκαν με αριθμητικό μειονέκτημα στα τελευταία 25 λεπτά διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους.

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την αδυναμία της Λάρισας να "κλειδώσει" το ματς, αν και προηγήθηκε με 2-0 και έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων ΑΕΛ
Μάλαρζ, Μπουκουβάλας, Βενετίδης, Νταμπίζας, Φερέιρα, Ντε Νίγκρις, Τουάμα, Μετίν, Ααράμπ, Ρομέου, Αμπουχατζίρα.
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Ατρόμητος
Μιχαηλίδης, Μπλένχιο, Κουτσόπουλος, Νεμπεγλέρας, Περόνε, Φαβάλι, Ναστός, Σαρμιέντο, Καλαντζής, Τάτος, Ολιβέιρα.
1' Έναρξη αγώνα
1' Κίτρινη κάρτα ΑΕΛ Βενετίδης
10' Σχόλιο
Καλός ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.
19' Κίτρινη κάρτα ΑΕΛ Μετίν
20' Σουτ ΑΕΛ Ντε Νίγκρις
Ο Ντε Νίγκρις έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Μιχαηλίδης απέκρουσε και ο Νάστος έδιωξε στη συνέχεια σε κόρνερ
23' Δοκάρι ΑΕΛ Μετίν
Ο Μετίν από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μιχαηλίδη
24' Γκολ ΑΕΛ Μετίν
Ο Αμπουχατζίρα βρήκε τον Μετίν λίγο έξω από την μικρή περιοχή στην πλάτη της άμυνας του Ατρομήτου και αυτή τη φορά ο επιθετικός της ΑΕΛ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
28' Ευκαιρία ΑΕΛ Ρομέου
Ο Ρομέου μπήκε μέσα στην περιοχή από δεξιά αλλά το πλασέ του από την γωνία της μικρής περιοχής δεν ήταν καλό με αποτέλεσμα να αποκρούσει ο Μιχαηλίδη.
31' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Μπλένχιο
33' Ευκαιρία ΑΕΛ Ντε Νίγκρις
Ο Μετίν βρήκε τον Ντε Νίγκρις μέσα στην περιοχή με κάθετη πάσα αλλά ο Μιχαηλίδης βγήκε νικητής από ακόμα έναν τετ α τετ διώχνοντας σε κόρνερ.
38' Γκολ ΑΕΛ Ρομέου
Ο Ρομέου έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στην δεξιά γωνία του Μιχαηλίδη.
45' Γκολ Ατρόμητος Καλαντζής
Ο Καλανζτής βγήκε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΛ και με ψύχραιμο πλασέ μείωσε σε 2-1.
45' Σουτ Ατρόμητος Περόνε
Ο Περόνε έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μάλαρζ.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
49' Γκολ Ατρόμητος Φαβάλι
Εξαιρετικό κοντρόλ από τον Φαβάλι και σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Μάλαρζ
53' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Καλαντζής έδωσε τη θέση του στον Σφακιανάκη
58' Αλλαγή παίκτη ΑΕΛ
Ο Μπουκουβάλας έδωσε τη θέση του στην Μελίσση.
60' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Αναστασάκος στη θέση του Περόνε.
60' Αλλαγή παίκτη ΑΕΛ
Ο Κάσας στη θέση του Ντε Νίγκρις.
62' Ευκαιρία Ατρόμητος Σφακιανάκης
Ο Σφακιανάκης έκανε τη σέντρα σουτ από τα αριστερά και ο Μάλαρζ έδιωξε σε κόρνερ.
63' Πέναλτι ΑΕΛ Αμπουχατζίρα
Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Αμπουχατζίρα βρήκε την μπαλα με το χέρι και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι.
64' Πέναλτι Ατρόμητος Ολιβέιρα
Ο Ολιβέιρα εκτέλεσε αλλά ο Μάλαρζ απέκρουσε.
65' Αλλαγή παίκτη ΑΕΛ
Ο Γιαννακόπουλος στη θέση του Τουάμα.
67' Κόκκινη κάρτα Ατρόμητος Μπλένχιο
Ο Μπλένχιο αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
69' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Μπρίτο στη θέση του τραυματία Τάτου.
71' Ευκαιρία Ατρόμητος Μπρίτο
Ο Σφακιανάκης με εξεραιτική πάσα βρήκε τον Μπρίτο μέσα στην περιοχή αλλά ο τελευταίος νικήθηκε από τον Μάλαρζ.
79' Σουτ Ατρόμητος Φαβάλι
Ο Φαβάλι έκανε το σουτ από πολύ καλή θέση λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μάλαρζ.
80' Σουτ ΑΕΛ Μετίν
Μακρινό σουτ από τον Μετίν αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Μιχαηλίδη.
90' Λήξη αγώνα
Videos με τα γκολ της αναμέτρησης
















































































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ