ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λάρισα-Κέρκυρα 2-0

Λάρισα-Κέρκυρα 2-0
Λάρισα πανηγυρικο

Δύο γκολ του Κόζλεϊ, ήταν αρκετά για να δώσουν στην Λάρισα την νίκη-πρόκριση στα ημιτελικά

Ο νεοφερμένος Γιόζεφ Κόζλεϊ, ήταν ο σκόρερ και των δύο τερμάτων, σε ένα ιστορικό αγώνα για την Λάρισα, καθώς με την νίκη της κόντρα στην Κέρκυρα, έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου, περιμένοντας τον αντίπαλό της από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ.
Η Κέρκυρα δεν κατάφερε να απειλήσει σε καμία περίπτωση την εστία του Κηπουρού, ο οποίος πέρασε ένα ήσυχο απόγευμα στο "Αλκαζάρ"
td> Οι συνθέσεις των ομάδων
Λάρισα: Κηπουρός, Φέρστερ, Βενέτης, Κατσιαρός, Κλέιτον, Μπασιλά, Διγκόζης, Ντα Κόστα, Αλεξάνδρου, Καλαντζής, Κόσλεϊ

Κέρκυρα: Σιντιμπέ, Μοσχογιάννης, Αναστασιάδης, Νακαράρο Βερονέζι, Τζαβέλλας, Πετράς, Καραδήμος, Καγκιούσης, Βαρτζιώτης, Φότι, Ντα Σίλβα
td> Με μια ματιά
Δύο γκολ του Κόζλεϊ ήταν αρκετά για την Λάρισα που πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Η ΑΕΛ εκμεταλλεύτηκε την δύναμη της έδρας και τις απουσίες της Κέρκυρας με αποτέλεσμα, τα γκολ του Κόζλεϊ στο 14ο λεπτό και στην εκπνοή του αγώνα, να κρίνουν την αναμέτρηση.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και θα μπορούσε ίσως να σημειώσει ακόμα περισσότερα τέρματα. Αντίθετα η Κέρκυρα, δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία της στο "Αλκαζάρ" και η ήττα ήρθε φυσιολογικά. Άλλωστε στόχος όπως τον οριοθέτησε ο Μπάμπης Τεννές με πρόσφατες δηλώσεις του, είναι η παραμονή στα μεγάλα σαλόνια του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι οπαδοί της Λάρισας, ήταν αυτοί που με την εξαιρετική παρουσία τους για μια ακόμη φορά ώθησαν την ομάδα τους, σε μια μεγάλη νίκη-πρόκριση, με τους ποδοσφαιριστές της Κέρκυρας, να μοιάζουν υπερβολικά αγχωμένοι για να απειλήσουν τους αντιπάλους τους.

Η γηπεδούχος, έφτασε δύο φορές πριν την εκπνοή κοντά στο δεύτερο τέρμα που θα καθάριζε την υπόθεση πρόκριση μια και καλή, όμως πρώτα ο Κόζλεϊ και έπειτα ο Γκούγκα, δεν ήταν εύστοχοι. Τελικώς το δεύτερο τέρμα ήρθε στην εκπνοή για να κάνει το κλίμα στο "Αλκαζάρ", ακόμα πιο εορταστικό. Η Κέρκυρα, χτυπημένη από την ατυχία των πολλών τραυματισμών, δεν πίεσε την Λάρισα, με τους μέσους των γηπεδούχων, να γυρίζουν την μπάλα με την άνεσή τους στο κέντρο και να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων καθόλη την διάρκεια.

Αξιοσημείωτο είναι πως στις τέσσερις φετινές αναμετρήσεις των δύο ομάδων, αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Λάρισας, καθώς οι προηγούμενες τρείς είχαν λήξει ισόπαλες.
td> Όλα τα λεφτά...
Ο κόσμος της Λάρισας, που για μια ακόμα φορά ήταν στο γήπεδο και έσπρωξε την ομάδα του σε μια σπουδαία νίκη.
td> Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Η κόντρα Βαρτζιώτη-οπαδών (Λάρισας) που κρατάει από τον πρώτο αγώνα πρωταθλήματος μεταξύ των δύο ομάδων, όταν ο αμυντικός της Κέρκυρας είχε τσακωθεί με τον Γαβριλόπουλο.
td> To Live του αγώνα...
Συνθέσεις ομάδων
Λάρισα: Κηπουρός, Φέρστερ, Βενέτης, Κατσιαρός, Κλέιτον, Μπασιλά, Διγκόζης, Ντα Κόστα, Αλεξάνδρου, Καλαντζής, Κόσλεϊ

Κέρκυρα: Σιντιμπέ, Μοσχογιάννης, Αναστασιάδης, Νακαράρο Βερονέζι, Τζαβέλλας, Πετράς, Καραδήμος, Καγκιούσης, Βαρτζιώτης, Φότι

1' Έναρξη αγώνα
H αναμέτρηση ξεκινά , με την Κέρκυρα στην σέντρα
1' Σουτ Λάρισα Κλέιτον
Ο Βραζιλιάνος στην πρώτη φάση του αγώνα, κλέβει την μπάλα από την σέντρα, προχωρά και μπαίνει στην μεγάλη περιοχή του Σιντιμπέ, σουτάρειμε το δεξί, όμως η μπάλα καταλήγει άουτ.
5' Σχόλιο
Σαφώς καλύτερη η Λάρισα σε αυτά τα πρώτα λεπτά, με την Κέρκυρα να έχει σοβαρά κενά στην άμυνά της.
9' Σχόλιο
Ο Μπάμπης Τεννές είχε δηλώσει τον Ντ' Ακόλ στην ενδεκάδα, με τον επιθετικό της Κέρκυρας όμως να νιώθει αδιαθεσία την τελευταία στιγμή καινα μένει τελικώς στον πάγκο.
14' Γκολ Λάρισα Κόζλεϊ
Τραγικό λάθος στην άμυνα της Κέρκυρας, ο Κόζλεϊ κλέβει την μπάλα και με σουτ, πριν μπει στην περιοχή, στέλνει την μπάλα στην δεξιά γωνία του Σιντιμπέ για το 1-0
17' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Ντα Κόστα
30' Σχόλιο
Ο ρυθμός του παιχνιδιού έχει πέσει φανερά, με τις δύο ομάδες να μην καταφέρνουν να φτάσουν στην αντίπαλη εστία.
40' Κίτρινη κάρτα Κέρκυρα Βαρτζιώτης
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
50' Σχόλιο
Η εικόνα του παιχνιδιού δεν έχει αλλάξει με τις δύο ομάδες να έχουν συνεχώς λανθασμένες μεταβιβάσεις και να μην καταφέρνουν να προσεγγίσουν την εστία της αντιπάλου με αξιώσεις. Κακό θέαμα.
53' Σουτ Λάρισα Καλαντζής
Ο Κλέιτον από δεξιά, πασάρει στον Καλαντζή, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι σουτάρει, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Σιντιμπέ.
55' Κίτρινη κάρτα Κέρκυρα Γκουστάβο
57' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Ντα Κόστα περνά εκτός αγώνα στην θέση του ο Φωτάκης
57' Αλλαγή παίκτη Κέρκυρα
Διπλή αλλαγή για την Κέρκυρα με τον Βιτουλαδίτη να παίρνει την θέση του Αναστασιάδη και τον Φλαβίνιο, αυτήν του Γκουστάβο.
66' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Μπασιλά
67' Κίτρινη κάρτα Κέρκυρα Καραδήμος
69' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Διπλή αλλαγή για την Λάρισα με τον Γκούγκα να παίρνει την θέση του Καλαντζή και τον Αλωνεύτη αυτή του Αλεξάνδρου
73' Σουτ Λάρισα Γκούγκα
Ο Γκούγκα βρίσκεται απέναντι από τον Σιντιμπέ, όμως σουτάρει ψηλά άουτ.
81' Σουτ Λάρισα Κλέιτον
Ο Κλέιτον παίζει το 1-2 με τον Κόζλεϊ, γίνεται αποδέκτης της μπάλας μπαίνοντας μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ του είναι αρκετό άστοχο
83' Αλλαγή παίκτη Κέρκυρα
Εκτός αγώνα περνά ο Βαρτζιώτης στην θέση του ο Φούφουλας.
90' Γκολ Λάρισα Κόζλεϊ
Ο Φωτάκης βγάζει τον Κλέιτον απέναντι από τον Σιντιμπέ, αυτός όμως προτιμά να πασάρει στον Κόζλεϊ που σε κενή εστία γράφει το 2-0.
91' Λήξη αγώνα











TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ