ΟΦΗ

Λάρισα-ΟΦΗ 1-2

Λάρισα-ΟΦΗ 1-2
ΟΦΗ πανηγυρικο

Ο ΟΦΗ πήρε πολύ σπουδαία εκτός έδρας νίκη στο ''Αλκαζάρ'' με 2-1 και παραμένει σε ''τροχιά'' Ευρώπης

Τα τέρματα της ομάδας του Ράινερ Μάουρερ πέτυχαν ο Ουέλινγκτον στο 23' και ο Ντρούλιτς στο 29', ενώ για τους γηπεδούχους μείωσε ο Αντσουέ στο 68'. Ο ΟΦΗ ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Σίμιτς στο 89' με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ η Λάρισα είχε δοκάρι στο 44' με τον Κλέϊτον και ακυρωθέν γκολ με τον Κόζλεϊ (58').
td> Οι συνθέσεις των ομάδων
ΛΑΡΙΣΑ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Νταμπίζας, Φέρστερ (58΄ Αντσουέ), Διγκόζης, Βενετίδης (46΄ Μπαχράμης), Μπασιλά, Φωτάκης, Καλαντζής (46΄ Γκούγκα), Κλέϊτον, Αλωνεύτης, Κόζλεϊ.

ΟΦΗ (Ράϊνερ Μάουρερ): Σηφάκης, Ουέλινγκτον, Αρβανίτης, Πίτσος (86΄ Πίτσος), Ισά (64΄ Γκονζάλες), Σφακιανάκης, Μονιάκης, Σίμιτς, Ντρούλιτς, Νουαφόρ, Οφορίκουε (72΄ Ρουμπάκης)

Διαιτητής: Ζολώτας (Θεσσαλονίκης)

Κίτρινες: Καλαντζής, Φωτάκης, Μπασιλά (Λάρισα) - Ουέλινγκτον, Αρβανίτης, Σφακιανάκης, Σίμιτς, Γκονζάλες (ΟΦΗ)

Κόκκινες: Σίμιτς (ΟΦΗ - δεύτερη κίτρινη)
td> Με μια ματιά
Με περισσότερους από 10.000 φιλάθλους στο πλευρό της, η Λάρισα στόχευσε στη νίκη που θα την έβαζε για τα καλά στη διεκδίκηση μιας θέσης που οδηγεί στο κύπελλο UEFA. Παρόλα αυτά, η άμυνά της υπέπεσε σε τραγικά λάθη στο πρώτο ημίχρονο και ο ΟΦΗ, με πολύ σωστή τακτική προσέγγιση του αγώνα, τα εκμεταλλεύθηκε.

Στο 23΄ ο Κόζλεϊ δεν μπόρεσε να απομακρύνει προ του Ντρούλιτς, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και πάσαρε στον προωθημένο Ουέλινγκτον, ο οποίος από κοντά δεν είχε κανένα πρόβλημα να ''σπρώξει'' τη μπάλα στα δίχτυα. Εξι λεπτά αργότερα, σε μια αντεπίθεση της ομάδας της Κρήτης, ο Νουαφόρ ''άδειασε'' τον Νταμπίζα και έβγαλε εξαιρετική ασίστ στον Γκόραν Ντρούλιτς, ο οποίος πλάσαρε τον Κοτσόλη και έγραψε το 0-2.

Οι παίκτες της Λάρισας δικαιολόγησαν την... παρουσία τους στο γήπεδο μετά το 35΄. Από τη σέντρα του Αλωνεύτη ο Κόζλεϊ βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή, αλλά την κεφαλιά του απέκρουσε ενστικτωδώς με τα πόδια ο Σηφάκης στο 39΄, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Κλέιτον, από πολύ δύσκολη θέση, κατάφερε να βρει χώρο και να σουτάρει, όμως είδε τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, με ένα εντελώς... ανορθόδοξο σχήμα (έξω ο τραυματίας Βενετίδης και ο Φέρστερ, μέσα οι Μπαχράμης, Αντσουέ), ο Γιώργος Δώνης προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα του αγώνα. Στο δίλεπτο 63΄, 64΄ η ΑΕΛ έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τους Αντσουέ, Κόζλεϊ να μειώσει και τελικά τα κατάφερε όταν ο Αντσουέ με κεφαλιά σκόραρε στο 69΄ μετά από σέντρα του Φωτάκη.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Σηφάκης νίκησε τον Κόζλεϊ σε τετ α τετ κι αυτή ήταν η τελευταία μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΛ. Με οπισθοχώρηση στο τελευταίο 20λεπτο, οι Κρητικοί κατάφεραν να κρατήσουν την πολύτιμη νίκη, την πρώτη τους φέτος επί της Λάρισας σε τέσσερις αναμετρήσεις και να ''εκτοξευθούν'' στην 4η θέση της βαθμολογίας, μαζί με τον Αρη και τον ΠΑΟΚ.

Οσο για τους ''βυσσινί'', η Ευρώπη θα πρέπει να ξεχαστεί οριστικά, ενώ οι περιπέτειες δεν έχουν τελειώσει. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη βρίσκεται τέσσερις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα έως το τέλος της σεζόν.
td> Όλα τα λεφτά...
Μερικές επεμβάσεις του Σηφάκη, καθώς ο πορτιέρο του ΟΦΗ έδειξε οτι είναι απο τους κορυφαίους του πρωταθλήματος.
td> Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την αποβολή του Σίμιτς.
td> To Live του αγώνα...
1' Έναρξη αγώνα
9' Σχόλιο
Ο Καλαντζής μπήκε στη περιοχή του ΟΦΗ, έπεσε στο έδαφος από μαρκάρισμα των αμυντικών των φιλοξενούμενων, όμως ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
10' Σχόλιο
Τίποτα το ιδιαίτερο στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα στο Αλκαζάρ. Οι δυο ομάδες έχουν αναλωθεί μέχρι τώρα σε ένα παιχνίδι κέντρου.
14' Οφσάιντ Λάρισα : Κόζλεϊ
18' Άουτ ΟΦΗ : Οφορίκουε
Μακρινό σουτ του Οφορίκουε, η μπάλα πέρασε μακριά απο την εστία του Κοτσόλη.
23' Γκολ ΟΦΗ : Ουέλινγκτον
Ο Ντρούλιτς μπήκε απο τα πλάγια στην περιοχή της Λάρισας, ο Ντρούλιτς γύρισε την μπάλα παράλληλα προς την εστία του Κοτσόλη, ο Σφιακιανάκης δεν μπόρεσε να την βρει αλλά ο Ουέλινγκτον στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
24' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ : Ουέλινγκτον
25' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ : Αρβανίτης
25' Κίτρινη κάρτα Λάρισα : Καλαντζής
28' Γκολ ΟΦΗ : Ντρούλιτς
Ο Οφορίκουε βγήκε απο τ' αριστερά (απέφυγε τον Νταμπίζα), τροφοδότησε τον Ντρούλιτς που δεν είχε αντίπαλο κοντά του και απέναντι απο τον Κοτσόλη δεν είχε κανένα πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
35' Σχόλιο
Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, οι παίκτες του Ράϊνερ Μάουρερ έχουν το ''πάνω χέρι'' καθώς αιφνιδίασαν τους Θεσσαλούς και έχουν αποκτήσει ξεκάθαρο προβάδισμα.
37' Ευκαιρία Λάρισα : Αλωνεύτης
Ωραία πάσα του Φωτάκη για τον Αλωνεύτη στην περιοχή, ο Κύπριος μέσος έκανε σουτ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω απο την εστία του ΟΦΗ.
39' Ευκαιρία Λάρισα : Κόζλεϊ
Σέντρα του Αλωνεύτη απο τ' αριστερά, ο Κόζλεϊ έκανε κεφαλιά όμως ο Σηφάκης απομάκρυνε με τα πόδια.
43' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ : Σφακιανάκης
44' Δοκάρι Λάρισα : Κλέϊτον
Ο Κλέϊτον μπήκε στην περιοχή απο τ'αριστερά, έκανε σουτ όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Σηφάκη. Στην επαναφορά νέο σουτ από τον Διγκόζη, η μπάλα έφυγε άουτ.
45' Έναρξη καθυστερήσεων : 2'
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Μπαχράμης στην θέση του Βενετίδη.
46' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Γκούγκα στην θέση του Καλαντζή.
47' Ευκαιρία ΟΦΗ : Νουαφόρ
Εκτέλεση κόρνερ του Ντρούλιτς, κεφαλιά του Νουαφόρ όμως ο Κοτσόλης παραχώρησε νέο κόρνερ.
49' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ : Σίμιτς
49' Οφσάιντ Λάρισα : Κόζλεϊ
51' Άουτ ΟΦΗ : Πίτσος
Ο Μηνάς Πίτσος εκτέλεσε απευθείας φάουλ, η μπάλα πέρασε άουτ.
58' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Ανσουέ στην θέση του Φέρστερ.
58' Ακυρωθέν γκολ Λάρισα : Κόζλεϊ
Κόρνερ του Κλέιτον, κεφαλιά του Μπασιλά, η μπάλα έφθασε στον Κόζλεϊ που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο διαιτητής υπέδειξε επιθετικό φάουλ.
61' Σχόλιο
Η Λάρισα έχει την κατοχή της μπάλας, ομως παρά το γεγονός πως έχουν γίνει και οι τρεις αλλαγές οι Θεσσαλοί δεν μπορούν να φθάσουν στο γκολ.
63' Ευκαιρία Λάρισα : Ανσουέ
Παρά την πίεση του Σίμιτς, ο Αλωνεύτης κατάφερε να γυρίσει την μπάλα στον Ανσουέ που επιχείρησε σουτ, όμως ο Σηφάκης απομάκρυνε με τα πόδια.
64' Σουτ Λάρισα : Κόζλεϊ
Ο Κόζλεϊ βρέθηκε στ' αριστερά και επιχείρησε σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Σηφάκη.
64' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Γκονζάλες στην θέση του Ισά.
66' Κίτρινη κάρτα Λάρισα : Φωτάκης
68' Γκολ Λάρισα : Ανσουέ
Σέντρα του Φωτάκη απο τα δεξιά, η μπάλα έφθασε στην περιοχή και ο Ανσουέ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΟΦΗ.
70' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ : Γκονζάλες
71' Ευκαιρία Λάρισα : Κόζλεϊ
Ο Κόζλεϊ βρέθηκε απέναντι απο τον Σηφάκη, ωστόσο δεν μπόρεσε να τον νικήσει, καθώς ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ βρήκε τον τρόπο να παραχωρήσει κόρνερ.
72' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Ρουμπάκης στην θέση του Οφορίκουε.
75' Κίτρινη κάρτα Λάρισα : Μπασιλά
80' Σχόλιο
Η Λάρισα πιέζει πλέον για να φθάσει στην ισοφάριση, όμως μέχρι τώρα οι παίκτες του Γιώργου Δώνη δεν τα έχουν καταφέρει.
81' Άουτ Λάρισα : Ανσουέ
Σέντρα του Αλωνεύτη, ο Κόζλεϊ έδωσε με το στήθος στον Ανσουέ που προσπάθησε μα κάνει ψιλοκρεμαστό πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω απο την εστία του Σηφάκη.
86' Άουτ ΟΦΗ : Ντρούλιτς
Ο Ντρούλιτς έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος της περιοχής της Λάρισας και έκανε σουτ, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
86' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Τσίπεφ στην θέση του Πίτσου.
89' Κόκκινη κάρτα ΟΦΗ : Σίμιτς
Ο Σίμιτς αντικρίζει δεύτερη κίτρινη κάρτα γιατί έσπρωξε τον Αλωνεύτη και αφήνει την ομάδα του με δέκα παίκτες.
90' Έναρξη καθυστερήσεων : 6'
96' Λήξη αγώνα


















TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ