STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λάρισα-Ολυμπιακός 1-1

Λάρισα-Ολυμπιακός 1-1
βενετίδης ντιόγκο

Το 4ο συνεχόμενο γκολ του Φερνάντο Μπελούτσι σε αγώνα πρωταθλήματος, δεν έφτασε στον Ολυμπιακό ώστε να φύγει από τη Λάρισα με τη νίκη έπειτα από 21 χρόνια καθώς ο Σολάνο ισοφάρισε στο 74', δευτερόλεπτα πριν αποβληθεί

Από ένα καλό ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες στο Αλκαζάρ. Η Λάρισα σαφώς ανώτερη στο πρώτο μέρος, δεν κατάφερε να σκοράρει και η ανάπαυλα βρήκε τις ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα. Το τέταρτο συνεχόμενο γκολ του Μπελούτσι σε αγώνες πρωταθλήματος, έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό στο 52', όμως ο Σολάνο με πολύ όμορφο τέρμα στο 74' έφερε την αναμέτρηση στα ίσα. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Περουβιανός άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, καθώς πανηγύρισε σηκώνοντας τη φανέλα του, με αποτέλεσμα να δεχτεί την δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβληθεί. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και έτσι ο Ολυμπιακός έμεινε για 22ο χρόνο, χωρίς νίκη στο "Αλκαζάρ" (σε αγώνες πωταθλήματος).
Οι συνθέσεις των ομάδων
Λάρισα (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης,Βενετίδης, Νταμπίζας, Σολάνο, Πάρα Φακούντο, Σαρμιέντο, Φωτάκης (59' Τσίγκας), Ααράμπ (73' Ρομπέρ), Ιγκλέσιας, Βέμπερ, Ζουράφσκι (78' Κυριακίδης)

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Ντομί (62' Πάντος), Όσκαρ (84' Κοβάσεβιτς), Ντιόγκο, Τζόρτζεβιτς (78' Λέτο), Ζεβλάκοφ, Ντουντού. Παπαδόπουλος, Μπελούτσι, Τοροσίδης

Διαιτητής: Τάσος Κάκκος (Κέρκυρας)

Κόκκινη: Σολάνο (74΄, 2η κίτρινη)

Κίτρινες: Σολάνο, Σαρμιέντο, Βέμπερ - Ντούντου, Όσκαρ, Ντομί, Παπαδόπουλος

Με μια ματιά
Με τους Γκαλέτι, Μπράβο, Στολτίδη και Άντζα εκτός πλάνων λόγω τραυματισμό, ο Ερνέστο Βαλβέρδε αναγκάστηκε να παρατάξει στο "Αλκαζάρ" ένα ιδιαίτερα συντηρητικό σύστημα, με διάταξη 4-5-1, με τον Αντώνη Νικοπολίδη να διατηρεί τη θέση του κάτω από τα δοκάρια της ομάδας.

Ο Βασίλης Τοροσίδης κάλυπτε το δεξί και ο Ντιντιέ Ντομί το αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούταν από τους Ζεβλάκοφ και Αβραάμ Παπαδόπουλο. Στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν από αριστερά ο αρχηγός της ομάδας Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ενώ από δεξιά ο Όσκαρ. Στον άξονα και ως αμυντικά χαφ βρέθηκαν οι Πατσατσόγλου και Ντουντού, την ώρα που ο Μπελούτσι βρισκόταν ακριβώς μπροστά τους και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Ντιόγκο.

Από την άλλη, ο Μαρίνος Ουζουνίδης, επέλεξε για την ομάδα του ένα 4-3-3, με τον Κοτσόλη κάτω από τα δοκάρια. Το αριστερό άκρο της άμυνας κάλυπτε ο Στέλιος Βενετίδης και το δεξί ο Βέμπερ. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούταν από τους Νίκο Νταμπίζα και Ααράμπ. Στην μεσαία γραμμή και ως αμυντικό χαφ ξεκίνησε ο Ιγκλέσιας, ενώ στον άξονα βρέθηκαν ακόμα οι Σαρμιέντο και Φωτάκης.

Ως δεξί εξτρέμ ξεκίνησε ο Νολμπέρτο Σολάνο, ενώ ως αριστερό ο Φακούντο Πάρα, στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Ματσέι Ζουράφσκι.

Το κλίμα στις εξέδρες του "Αλκαζάρ" ήταν τόσο πένθιμο όσο και ηλεκτρισμένο, με το μαύρο να είναι το κυρίαρχο χρώμα στα λιγοστά πανό, δύο εκ των οποίων αναφέρονταν άμεσα στο περιστατικό που συγκλονίζει την Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα, από τη στιγμή που ο 15χρονος νεαρός έπεσε νεκρός από την σφαίρα του αστυνομικού.

Το ένα από τα δύο πανό των "βυσσινί" οπαδών έγραφε: "Ένοχος, ένστολος και δολοφόνος, ούτε ο πρώτος είναι, ούτε και ο μόνος", ενώ το δεύτερο ανέφερε: "Αθώος, μάγκας και πιτσιρικάς, θα μπορούσε να 'ναι ένας από εμάς". Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, η Λάρισα ήταν εκείνη που εμφανίστηκε με διάθεση να πιέσει τον Ολυμπιακό και τα κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Άλλωστε, το αμυντικογενές σχήμα του Βαλβέρδε είχε εμφανή προβλήματα, όπως την απόσταση του Ντιόγκο και του Μπελούτσι από τα χαφ αλλά και τον ελάχιστο χώρο που είχαν οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του να αλλάξουν μπαλιές κάτι που οδήγησε σε πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις.

Από την Λάρισα, φρόντισε να εκμεταλλευθεί τον χώρο που της παραχωρήθηκε και δε δίστασε να βγει από νωρίς μπροστά ψάχνοντας ένα γκολ. Μάλιστα μόλις στο 4ο λεπτό, ο Φωτάκης επιχείρησε μια σέντρα-σουτ από δεξιά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και ο Αντώνης Νικοπολίδης, την είδε να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του, πριν καταλήξει άουτ.

Οι "βυσσίνι" συνέχιζαν να πιέζουν τους "ερυθρόλευκους" και στο 9' έφτασαν και πάλι μια ανάσα από το γκολ, όταν ο Βενετίδης με εξαιρετική κάθετη μπαλιά βρήκε απέναντι από τον Νικοπολίδη, τον Ζουράφσκι, όμως ο τελευταίος τελείωσε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τη φάση, στέλνοντας την μπάλα άουτ.Στο 12' ένα σουτ του Σολάνο, μπλόκαρε σε δεύτερο χρόνο ο Νικοπολίδης, ενώ ο Ολυμπιακός έφτασε για πρώτη φορά στα καρέ του Κοτσόλη 5 λεπτά αργότερα, με τον Μπελούτσι να μπαίνει στην περιοχή όμως να σουτάρει άουτ.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιώρου, χωρίς όμως να απειλεί ουσιαστικά τον Κοτσόλη. Το σουτ του Φωτάκη εντός περιοχής στο 26ο λεπτό της αναμέτρησης ήταν η τελευταία καλή ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν συνεπώς χωρίς τέρματα στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος, οι "ερυθρόλευκοι" προσαρμόστηκαν καλύτερα στις ανάγκες του παιχνιδιού, πίεσε ψηλά και κατάφερε να διατηρήσει την υπεροχή στη μεσαία γραμμή. Μάλιστα, στην πρώτη του ουσιαστική επίσκεψη στα καρέ του Κοτσόλη στην επανάληψη, κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ήταν στο 52ο λεπτό, όταν ο Τζόρτζεβιτς σε μια ακόμα κίνηση που φανέρωσε την κλάση του, αν και πιεζόμενος από τρείς αντιπάλους του, κατάφερε να γυρίσει την μπάλα στον Ντιόγκο, με τον Βραζιλιάνο περισσότερο να παραπατά παρά να αφήνει την μπάλα στον Μπελούτσι, ο οποίος μόνος απέναντι από τον Κοτσόλη δεν είχε πρόβλημα να τον νικήσει για το 1-0.

O Ολυμπιακός διατήρησε μια φλύαρη υπεροχή στη συνέχεια, χωρίς ουσιαστικά να πιέζει την αντίπαλό του, με τον ρυθμό της αναμέτρησης να πέφτει αισθητά για σχεδόν ένα 20λεπτο, καθώς το παιχνίδι πέρασε από τον αγωνιστικό χώρο, στην σκακιέρα των προπονητών, οι οποίοι έριχναν φρέσκους ποδοσφαιριστές στο γήπεδο.

Έτσι, στο 74ο λεπτό και έπειτα από μπέρδεμα στην άμυνα του Ολυμπιακού, η οποία δεν κατάφερε να διώξει τη μπάλα από την περιοχή του Νικοπολίδη, ο Σολάνο έπιασε το δυνατό σουτ, εκτελώντας τον διεθνή Έλληνα κήπερ για το 1-1. Δυστυχώς, για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο Περουβιανός είχε την ατυχή έμπνευση να σηκώσει την μπλούζα του για να πανηγυρίσει, με τον Κάκο, να του δείχνει τη δεύτερη κίτρινη και να τον αποβάλει.

Τα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα, δεν επεφύλασσαν ιδιαίτερες συγκινήσεις, με τις ομάδες να προσπαθούν να φτάσουν η μία στην περιοχή της άλλης, όμως να βολεύονται τελικώς με τον βαθμό της ισοπαλίας, στο τέλος της αναμέτρησης.
Συνέντευξη Τύπου
Ερνέστο Βαλβέρδε (προπονητής ΟΣΦΠ): "Το αποτέλεσμα δεν μπορεί να αλλάξει. Ήταν μια πολύ δύσκολη έδρα και είχαμε απέναντί μας μία πολύ καλή ομάδα. Το φοβόμασταν αυτό το ματς. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερη η Λάρισα, καθώς είχε περισσότερες ευκαιρίες και εκμεταλλεύτηκε τα κενά μας. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν.

Εμείς ανεβάσαμε τους ρυθμούς μας και ευτυχήσαμε να προηγηθούμε. Έτσι ακριβώς περιμέναμε να είναι η Λάρισα. Είχαμε δυσκολίες στο πρώτο μέρος αλλά βελτιωθήκαμε στην συνέχεια. Ήμασταν όμως αναποτελεσματικοί μετά το 0-1 και έτσι η Λάρισα μπόρεσε και ισοφάρισε.

Δεν μπορούμε να πούμε κάτι για την βαθμολογία από τώρα, είναι πολύ νωρίς. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να πω κάτι για την διαιτησία. Άλλη φορά κάνουν σωστά τη δουλειά τους άλλη όχι. Δεν πρέπει να στεκόμαστε σε συγκεκριμένες φάσεις. Καλό είναι να κοιτάμε την συνολική εικόνα ενός παιχνιδιού".







Μαρίνος Ουζουνίδης (προπονητής ΑΕΛ): "Ξεκινήσαμε δυνατά. Ήμασταν ποιοτικοί. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο αλλά δεν αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες. Είχε και ο Ολυμπιακός κάποιες καλές στιγμές όχι όμως όσες εμείς. Δεν περίμενα μετά το 0-1 να ρίξουμε τους ρυθμούς μας, αλλά τελικά καταφέραμε να ισοφαρίσουμε. Μας βγήκε το ρίσκο. Αν ήμασταν 11 εναντίον 11 θα είχαμε την ψυχολογία με το μέρος έτσι ώστε να παλέψουμε για την ανατροπή.

Συγχαρητήρια στα παιδιά. Κατά την γνώμη μου, σε μία με δύο φάσεις η διαιτησία έπαιξε ρόλο. Ο Ντομί θα έπρεπε να αποβληθεί. Για αυτό το λόγο και τον αντικατέστησε ο Βαλβέρδε. Ο Σολάνο έπρεπε ν' αποβληθεί.

Τώρα έχουμε τον Λεβαδειακό. Αυτά τα παιχνίδια είναι που με φοβίζουν. Ο Σολάνο σήμερα έκανε ένα καλό παιχνίδι. Το ίδιο όμως έκαναν και οι υπόλοιποι παίκτες μας. Ελπίζουμε να είναι καλά ο Γκούελα και να μπορέσει να παίξει με τον Λεβαδειακό, αφού δεν θα έχουμε μαζί μας τον Σολάνο".



Όλα τα λεφτά...
Ο Φερνάντο Μπελούτσι, ο οποίος βρίσκεται σε καταπληκτική φόρμα. Ο Αργεντίνος σταρ του Ολυμπιακού, επιβεβαίωσε τον εν λόγω ισχυρισμό, με ένα ακόμα τέρμα, το 4ο συνεχόμενο δικό του, σε αγώνες πρωταθλήματος.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την απερίσκεπτη κίνηση του Σολάνο, να σηκώσει τη φανέλα του μετά το τέρμα που πέτυχε, με αποτέλεσμα να δεχτεί την δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αφήσει την ομάδα του με δέκα, την ώρα που εκείνη έμπαινε και πάλι στο κυνήγι της νίκης.
To Live του αγώνα...του Ηλία Ευταξία
Στοιχεία Αγώνα
Διαιτητής: Α. Κάκκος
Βοηθοί: Κ. Δαλλάς, Δ. Γούκος
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Ολυμπιακός
Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Ντομί, Όσκαρ, Ντιόγκο, Τζόρτζεβιτς, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Παπαδόπουλος, Μπελούτσι, Τοροσίδης.
Η 11άδα των γηπεδούχων Λάρισα
Κοτσόλης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Σολάνο, Πάρα Φακούντο, Σαρμιέντο, Φωτάκης, Ααράμπ, Ιγκλέσιας, Βέμπερ, Ζουράφσκι.
1' Έναρξη αγώνα
4' Δοκάρι Λάρισα Φωτάκης
Ο Φωτάκης έκανε τη σέντρα σουτ από τα δεξιά η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη που παρακολουθούσε τη φάση.
9' Ευκαιρία Λάρισα Ζουράφσκι
Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΛ με τον Βενετίδη να κάνει την κάθετη πάσα στον Ζουράφσκι αλλά ο τελευταίος δεν κατέφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Αντώνη Νικοπολίδη.
10' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Σολάνο
12' Σουτ Λάρισα Σολάνο
Ο Σολάνο έκανε το σουτ απο μακρινή απόσταση αλλά ο Νικοπολίδης μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια.
17' Σουτ Ολυμπιακός Μπελούτσι
Ο Αργεντινός έκανε το δυνατό σουτ, η μπάλα βρήκε στο χορτάρι και ξεγέλασε τον Κοτσόλη που απέκρουσε με το στήθος!
21' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Σαρμιέντο
23' Σουτ Ολυμπιακός Μπελούτσι
Ο Μπελούτσι έκανε την ατομική ενέργεια από τα αριστερά, μπήκε μέσα στην περιοχή αλλά το φαλτσαριστό σουτ δεν βρήκε στόχο.
24' Ευκαιρία Ολυμπιακός Όσκαρ
Ο Τζόρτεβιτς έκανε την κίνηση από αριστερά γύρισε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι αλλά το μονοκόματο σουτ του Όσκαρ πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
25' Κεφαλιά Λάρισα Πάρα
Ο Πάρα πήρε την κεφαλιά από την καρδιά της ερυθρόλευκης άμυνας αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Νικοπολίδη.
26' Σουτ Λάρισα Φωτάκης
Άψογο κοντρόλ από τον Φωτάκη μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ στην συνέχεια πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Νικοπολίδη.
33' Φάουλ Ολυμπιακός Ντουντού
38' Σουτ Ολυμπιακός Πατσατζόγλου
Ο μέσος του Ολυμπιακού έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Κοτσόλη.
43' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Όσκαρ
44' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Ντομί
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
52' Γκολ Ολυμπιακός Μπελούτσι
Ο Τζόρτζεβιτς έκανε την παράλληλη πάσα στον Ντιόγκο αλλά ο Βραζιλιάνος δεν κατάφερε να κάνει κοντρόλ με αποτέλεσμα η μπάλα να φτάσει στον Μπελούτσι που δεν δυσκολεύθηκε να πλασάρει τον Κοτσόλη από τον άξονα της μεγάλης περιοχής.
57' Σουτ Ολυμπιακός Ντουντού
Ο Βραζιλιάνος έκανε το μακρινό σουτ από καλή θέση αλλά η μπάλα πέρασε απελπιστικά άουτ.
60' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Τσίγκας στη θέση του Φωτάκη.
62' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Πάντος στη θέση του Ντομί.
70' Σχόλιο
Ο ρυθμός οτυ αγώνα έχει πέσει τα τελευταία λεπτά.
74' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Ρομπέρ στη θέση του Άαραμπ
74' Γκολ Λάρισα Σολάνο
O Σολάνο με δυνάτο σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-1
75' Κόκκινη κάρτα Λάρισα Σολάνο
Στον πανηγυρισμό ο Περουβιανός σήκωσε τη φανέλα και δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη, την ώρα που οι συμπαίκτες του προσπαθούσαν να τον αποτρέψουν από ένα τέτοιο πανηγυρισμό.
78' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Ζουράφσκι έδωσε τη θεση του στον Κυριακίδη.
78' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Λέτο αντί του Τζόρτζεβιτς.
84' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Κοβάσεβιτς στη θέση του Όσκαρ.
88' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Παπαδόπουλος
90' Ευκαιρία Λάρισα Ρομπέρ
Ο Ρομπέρ μετά από απόκρουση του Νικοπολίδη έκανε το μονοκόματο σουτ αλλά δεν κατάφερε να βρει στόχο.
90' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Βέμπερ
90' Λήξη αγώνα


































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ