STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λάρισα-Πανιώνιος 1-0

Λάρισα-Πανιώνιος 1-0
λαρισα πανηγυρικο

Με τέρμα του Τουμέρ, πέντε λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης, η Λάρισε πήρε τη νίκη από τον Πανιώνιο στο... παγωμένο Αλκαζάρ

Ο Τουμέρ Μετίν πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της ΑΕΛ και χάρισε στην ομάδα του, το υπερπολύτιμο... τρίποντο σε έναν αγώνα που φαινόταν που θα λήξει χωρίς τέρματα. Η "χρυσή" αλλαγή του Γιώργου Δώνη, είχε μπει στο παιχνίδι στο 56ο λεπτό, όταν και πήρε τη θέση του Ηλία Κυριακίδη.
Από την άλλη, οι "κυανέρυθροι" απέδειξαν για μία ακόμη φορά πως χωρίς τον Τζιμπούρ, δεν βρίσκουν δίχτυα ούτε με... αίτηση, κάτι βέβαια που τους έχει κοστίσει ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό με τις συνεχόμενες τιμωρίες του Γαλλοαλγερινού.
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κηπουρός, Βενετίδης, Γκαλίτσιος, Νταμπίζας, Κώτσιος, Σαρμιέντο, Κυριακίδης (56` Μετίν), Φωτάκης, Μπακαγιόκο (82` Καλαντζής), Πάρα (68` Ζουράφσκι), Κλέιτον

Πανιωνίος (Εβαλντ Λίνεν): Κρέσιτς, Μαϊστόροβιτς, Μανιάτης (+90` Γουνδουλάκης), Ντιαβαρά, Κουτσόπουλος, Νικολάου, Μάκος, Κουμορτζί (64` Καπετάνος), Φερνάντες, Αραβίδης (+90` Σκούφαλης), Χούτος

Διαιτητής: Η. Μαζαράκος (Άρτας)

Κίτρινες: Μανιάτης, Νταμπίζας, Κρέσιτς, Νικολάου
Με μια ματιά
Λένε πως ότι πληρώνεις... παίρνεις και φαίνεται πως στη Λάρισα το έχουν αντιληφθεί το τελευταίο διάστημα. Ο Κώστας Πηλαδάκης έφερε στη θεσσαλική πόλη, δύο μεγάλους παίκτες τον περασμένο Ιανουάριο και βλέπει τα νέα του αποκτήματα, να ξεκινούν την απόσβεση από την πρώτη μέρα.

Ήταν ο Ματσέι Ζουράφσκι, ο οποίος στον αγώνα με την ΑΕΚ, χάρισε στην ομάδα του τη νίκη σκοράροντας το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, ενώ κόντρα στον Πανιώνιο, το... όπλο του πήρε ο Μετίν Τουμέρ, ο οποίος είχε περάσει στη θέση του Κυριακίδη στο 56ο λεπτό της αναμέτρησης.

Με τη νίκη της αυτή, η ΑΕΛ έφτασε στους 28 βαθμούς πιάνοντας στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα τον Πανιώνιο και στρέφοντας πλέον το βλέμμα στα πλέι-οφ.

Ο προπονητής των γηπεδούχων παρέταξε την ομάδα του χωρίς τους Μετίν και Ζουράφσκι στη βασική ενδεκάδα και παρά το γεγονός πως η ομάδα του παρουσιάστηκε εξ αρχής επιθετική δεν ήταν όσο ουσιαστική έπρεπε και ήταν ελάχιστες οι περιπτώσεις στις οποίες κατάφερε να απειλήσει τους "κυανέρυθρους".

Στη μοναδική καλή στιγμή που δημιούργησαν στο πρώτο μέρος οι "βυσσινί", στο 30ό λεπτό, ο Σαρμιέντο σέντραρε από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, ο Πάρα έπιασε πολύ όμορφο γυριστό, όμως ο Κρέσιτς με εκπληκτική επέμβαση έστειλε τη μπάλα κόρνερ.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο . Η Λάρισα διατήρησε την υπεροχή στο παιχνίδι, χωρίς όμως να καταφέρνει να... πατήσει την "κυανέρυθρη" περιοχή. Η απουσία ποδοσφαιριστή "κλάσης" στην επιθετική γραμμή της ΑΕΛ, ήταν οφθαλμοφανής και δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τον προπονητή της ομάδας, Γιώργο Δώνη, ο οποίος σε λιγότερο από ένα δεκάλεπτο και μέχρι το 65ο λεπτό, είχε περάσει στον αγώνα τόσο τον Ζουράφσκι όσο και τον Μετίν.

Στο 83' ο Τούρκος άσος κατέβασε ωραία την μπάλα στην περιοχή, απέφυγε δύο αντιπάλους, όμως το σουτ που επιχείρησε έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κρέσιτς.

Δύο λεπτά αργότερα, η υπεροχή της Λάρισας μεταφράστηκε και στο γκολ της νίκης όταν από τη σέντρα του Βενετίδη, ο Ζουράφσκι προσπάθησε να μπει στη φάση, η μπάλα όμως στρώθηκε στον Μετίν και εκείνος με αριστερό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Κρέσιτς διαμορφώνοντας και το τελικό 1-0.
Συνέντευξη Τύπου
Όλα τα λεφτά...
- Το εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι του Πάρα στο πρώτο ημίχρονο.

- Η εξίσου καταπληκτική απόκρουση του Κρέσιτς.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
- Το "πολικό" ψύχος, το οποίο έκανε ακόμα δυσκολότερη την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών.
To Live του αγώνα...
Συνθέσεις ομάδων
Λάρισα (Γ. Δώνης): Κηπουρός, Γκαλίτσιος, Βενετίδης, Νταμπίζας, Κώτσιος, Κυριακίδης, Φωτάκης, Σαρμιέντο, Μπακαγιόκο, Πάρα, Κλέϊτον.

Πανιώνιος (Ε. Λίνεν): Κρέσιτς, Μανιάτης, Ντιαβαρά, Αραβίδης, Κουτσόπουλος, Μάκος, Κουμορτζί, Μαϊστόροβιτς, Φερνάντεζ, Νικολάου, Χούτος.

Διαιτητής: Η. Μαζαράκος (Άρτας)
Βοηθοί: Δ. Ίτσκος (Σερρών), Κ. Βλάχος (Γρεβενών)




1' Έναρξη αγώνα
4' Σουτ Λάρισα : Κυριακίδης
Μακρινό σουτ του Κυριακίδη, καμία ανησυχία για τον Κρέσιτς.
10' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος : Μανιάτης
15' Σχόλιο
Με εξαίρεση το σουτ του Κυριακίδη δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο στον αγώνα...
18' Σουτ Πανιώνιος : Αραβίδης
Ο Χούτος με ωραία ενέργεια αποφεύγει τον Νταμπίζα περνάει την μπάλα δεξιά και μέσα στην περιοχή όπου βρισκόταν ο Αραβίδης, που έπιασε κακό βολέ με το αριστερό πόδι και ο Κηπουρός μπλόκαρε την μπάλα.
23' Σουτ Λάρισα : Πάρα
Μακρινό σουτ του Πάρα, η μπάλα πάνω απο την εστία του Κρέσιτς.
27' Σουτ Λάρισα : Κλέϊτον
Αδύναμο σουτ του Κλέϊτον απο το ύψος της περιοχής, μπλοκάρει ο Κρέσιτς χωρίς κανένα πρόβλημα.
30' Φάουλ Λάρισα : Φωτάκης
Εκτέλεση φάουλ του Φωτάκη απο τ' αριστερά, η μπάλα πάνω απο την εστία των "κυανέρυθρων".
33' Σουτ Λάρισα : Πάρα
Γύρισμα του Σαρμιέντο στο δεύτερο δοκάρι, γυριστό σουτ του Πάρα, αλλά ο Κρέσιτς με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ.
39' Σουτ Λάρισα : Κλέϊτον
Απογοητευτικό το μακρινό σουτ του Κλέϊτον...
43' Κίτρινη κάρτα Λάρισα : Νταμπίζας
44' Φάουλ Πανιώνιος : Μανιάτης
Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μανιάτη, άουτ η μπάλα...
44' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος : Κρέσιτς
45' Έναρξη καθυστερήσεων : 1'
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
54' Ευκαιρία Πανιώνιος : Χούτος
Σέντρα του Φερνάντεζ, όμως ο Χούτος στο δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί την κόντρα με τον Κώτσιο (μετά απο κεφαλιά του επιθετικού των φιλοξενούμενων), καθώς το σουτ του δεν βρήκε στόχο και κατέληξε άουτ.
56' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Τουμέρ στην θέση του Κυριακίδη.
57' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος : Νικολάου
65' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Καπετάνος στην θέση του Κουμορτζί.
67' Φάουλ Πανιώνιος : Φερνάντεζ
Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φερνάντεζ απο τα δεξιά, ο Κηπουρός πέφτει στην αριστερή γωνία και διώχνει σε κόρνερ.
68' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Ζουράφσκι στην θέση του Πάρα.
75' Σχόλιο
Η Λάρισα κινείται καλύτερα μετά την είσοδο του Ζουράφσκι...
81' Κόρνερ Λάρισα : Γκαλίτσιος
Συνδυασμός Τουμέρ-Γκαλίτσιου απο τα δεξιά, ο δεύτερος γύρισε την μπάλα στην περιοχή, αλλά ο Μαϊστόροβιτς πρόλαβε και παραχώρησε κόρνερ...
82' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Καλαντζής στην θέση του Μπακαγιόκο.
83' Σουτ Λάρισα : Τουμέρ
Σέντρα του Βενετίδη απο αριστερά, ο Τουμέρ κατέβασε την μπάλα, ελίχθηκε στην περιοχή και σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε πάνω απο την εστία του Κρέσιτς.
86' Γκολ Λάρισα : Τουμέρ
Σέντρα του Βενετίδη απο αριστερά, ο Ζουράφσκι δεν κατάφερε να σουτάρει, κάτι που έκανε ο επερχόμενος Τουμέρ και άνοιξε το σκορ.
90' Έναρξη καθυστερήσεων : 3'
92' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Σκούφαλης και Γουνδουλάκης στις θέσεις των Μανιάτη και Αραβίδη.
94' Λήξη αγώνα























TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ