ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

Λάρισα-Πανθρακικός 1-2

Λάρισα-Πανθρακικός 1-2
ντιαλο

Στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League ο Πανθρακικός επικράτησε με 2-1 της Λάρισας στο "Αλκαζάρ"

Ο Πανθρακικός μπορεί να... τρόμαξε στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα μετά το γκολ του Φωτάκη στο 80' που μείωσε σε 2-1, αλλά τελικά το τελευταίο σφύριγμα του Χαραλαμπίδη βρήκε την ομάδα της Κομοτηνής να παίρνει μία μεγάλη νίκη με δύο τέρματα του εξαιρετικού Ντιαλό (55', 78').
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ποδοσφαιριστές της Λάρισας πριν την έναρξη του αγώνα κατέθεσαν λουλούδια στη μνήμη του Χαράλαμπου Μπλιώνα, στην εξέδρα όπου ο άτυχος φίλαθλος της ΑΕΛ πριν από 22 χρόνια (26/10/1986) είχε χάσει τη ζωή του από μία φωτοβολίδα.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Λάρισα (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Βενετίδης, Κώτσιος, Νταμπίζας, Κυριακίδης, Σαρμιέντο, Ιγκλέσιας(63' Φωτάκης), Σολάνο (75' Ρομπέρ), Πάρα, Ζουράφσκι, Κυριάκος (59' Τσίγκας)

Πανθρακικός (Εμίλιο Φερέρα): Βρονταράς, Κλεμάν (46' Κανωτίδης), Αγγελόπουλος, Ρομπίνιο (75' Αργυρίου), Βελάσκο, Ενρίκες, Λόπεζ, Ολίσε, Κωνσταντινίδης, Ντιαλό (91' Μπαχαρίδης), Ριέρα

Γήπεδο: "Αλκαζάρ"

Διαιτητής: Ν. Χαραλαμπίδης (Καβάλας)

Βοηθοί: Χ. Καλαϊτζίδης (Αθηνών), Κ. Παπαχαραλάμπους (Αθηνών)

Κίτρινες: Βενετίδης, Κυριάκος / Ενρίκες, Ολίσε, Ντιαλό

Κόκκινες: Ολίσε
Με μια ματιά
Λάρισα και Πανθρακικός αναμέτρηθηκαν για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος με τις δύο ομάδες να επιθυμούν, έστω και για διαφορετικούς λόγους η κάθεμια, τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Συγκεκριμένα η ΑΕΛ ήθελε να συνεχίσει την καλή πορεία της και το καλό αγωνιστικό πρόσωπο που έχει παρουσιάσει έως τώρα στο πρωτάθλημα προκειμένου να διατηρηθεί στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Το σύνολο του Εμίλιο Φερέρα μετά από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην Super League φαινόταν να έχει ανακάμψει αγωνιστικά και με 4 βαθμούς αλλά και μία εξαιρετική εμφάνιση, παρά το κακό αποτέλεσμα, στο "Γ. Καραϊσκάκης" κόντρα στον Ολυμπιακό, επιθυμούσε τη νίκη ώστε να ξεκολλήσει από τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας, με το βαθμό της ισοπαλίας να μη θεωρείται πάντως αποτυχία.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ομάδα του με το γνώριμο 4-3-3. Ο Κοτσόλης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια με τους Βενετίδη, Κώτσιο, Νταμπίζα και Κυριακίδη να αποτελούν τους τέσσερις της άμυνας. Σαρμιέντο, Ιγκλέσιας και Σολάνο βρέθηκαν στη μεσαία γραμμή με τους Πάρα, Κυριάκο και Ζουράφσκι να αποτελούν την τριάδα της επίθεσης.

Ο Πανθρακικός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο του "Αλκαζάρ" επιθετικά και με σχήμα 4-4-2. Ο Βρονταράς υπερασπίστηκε την εστία των φιλοξενούμενων ενώ οι Ρομπίνιο και Αγγελόπουλος αποτέλεσαν τους δίδυμους πύργους της άμυνας του Φερέρα με τους Βελάσκο και Κλεμάν να τους πλαισιώνουν από τα δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Ενρίκες Λόπες, Ολίσε και Κωνσταντινίδης από τα αριστερά προς τα δεξιά της μεσαίας γραμμής με τους Ντιαλό και Ριέρα να αποτελούν τις δύο επιθετικές αιχμές.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την Λάρισα να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να... δείχνει τα δόντια της από τα πρώτα λεπτά, με τον Κυριάκο να πραγματοποιεί μία "φαρμακερή" μπαλιά από τα δεξιά αλλά τον Φακούντο Πάρα να μην καταφέρνει να κάνει από κοντά την προβολή.

Ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν καλός και η επόμενη αξιόλογη φάση ήρθε στο 18' με τον Πάρα να βγαίνει στην αντεπίθεση από τα αριστερά, να μπαίνει στη μεγάλη περιοχή του Βρονταρά και να κάνει την μπαλιά προς τον επερχόμενο Σαρμιέντο αλλά το σουτ του συμπατριώτη του μπλόκαρε με έγκαιρη επέμβαση ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.

Η "απάντηση" των ποδοσφαιριστών του Εμίλιο Φερέρα ήρθε με ένα σουτ του Ντιαλό, έξω από τη μεγάλη περιοχή του Κοτσόλη, το οποίο ωστόσο δεν ανησύχησε τον Έλληνα τερματοφύλακα.

Η μισή ώρα παιχνιδιού συμπληρώθηκε με τους 22 ποδοσφαιριστές να επιδίδονται σε μακρινές μπαλιές και ανορθόδοξο τρόπο ανάπτυξης, καθιστώντας το θέαμα... επιεικώς κακό.

Το τέταρτο που απέμενε έως τη λήξη του ημιχρόνου δεν έκρυβε συγκινήσεις με τα πολλά λάθη να συνεχίζονται στη μεσαία γραμμή, τον Πανθρακικό να προσπαθεί να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις και τη Λάρισα να ψάχνει να βρει το... αντίδοτο για να διασπάσει τη σφιχτή αμυντική λειτουργία της ομάδας της Κομοτηνής χωρίς αποτέλεσμα και το 0-0 να είναι όπως ήταν αναμενόμενο το αποτελέσμα του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με τον Φερέρα να πραγματοποιεί αναγκαστική αλλαγή και τον Κανωτίδη να περνά στη θέση του Κλεμάν που αποχώρησε λόγω ενοχλήσεων από το πρώτο ημίχρονο.

Το παιχνίδι πήρε ρυθμό από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης, σε αντίθεση με το πρώτο μέρος και ο Σαρμιέντο με όμορφο τεχνικό σουτ από τη δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Βρονταρά, ο οποίος πετάχτηκε στη δεξιά του γωνία και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Ο Πανθρακικός συνέχιζε το παιχνίδι των αντεπιθέσεων και σε μία από αυτές ο Ντιαλό στο 55' μετά από μακρινή πάσα υποδέχθηκε την μπάλα και με εκπληκτικό τσίμπημα με το κεφάλι ξεπέρασε τον Κυριακίδη, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και με έξοχο πλασέ νίκησε τον ανήμπορο να αντιδράσει Κοτσόλη, σημειώνοντας το 1-0, παγώνοντας παράλληλα το "Αλκαζάρ".

Το γκολ... αφύπνισε τους παίκτες αλλά και τον Μαρίνο Ουζουνίδη ο οποίος άμεσα μετά το τέρμα που δέχθηκε έκανε δύο αλλαγές βάζοντας στο παιχνίδι Τσίγκα και Φωτάκη. Η Λάρισα άλλωστε ήταν αναγκασμένη εκ των πραγμάτων να ρισκάρει, με τους Θεσσαλούς να ανεβάζουν στροφές αλλά να μην μπορούν να βορυν διαδρόμους προκειμένου να επιτύχουν το γκολ της ισοφάρισης.

Όμως το επιθετικό ρίσκο που πήρε η Λάρισα ήταν φυσικό να δημιουργήσει αμυντικά κενά τα οποία προσπάθησαν οι φιλοξενούμενοι να εκμεταλλευτούν κυρίως με τον Ντιαλό. Και στο 78' ο υψηλόσωμος στράικερ με ψύχραιμο πλασέ εκτέλεσε τον Κοτσόλη, δίνοντας προβάδισμα νίκης με 2-0 στον Πανθρακικό.

Ωστόσο πριν καν προλάβουν να κοπάσουν τα πανηγύρια για το δεύτερο τέρμα του Ντιαλό, ο Φωτάκης στο 80' με σουτ "κεραυνό" περίπου από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, νίκησε τον Βρονταρά μειώνοντας σε 2-1, δίνοντας παράλληλα μία άγρια ομορφιά στο τελευταία λεπτά του αγώνα.

Όμως οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να πετύχουν το τέρμα της ισοφάρισης (σ.σ. στο 81' τους ακυρώθηκε γκολ ως οφσάιντ), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι λίγα λεπτά πριν ο Χαραλαμπίδης σφυρίξει για τελευταία φορά στην αναμέτρηση οι Θρακιώτες με πρωταγωνιστή για μία ακόμα φορά τον Ντιαλό έφτασαν κοντά στο 3-1 αλλά ο Κοτσόλης του είπε "όχι".
Συνέντευξη Τύπου
Μαρίνος Ουζουνίδης (Λάρισα): Ήταν ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα για μας. Σήμερα πετάξαμε την προσπάθεια που γίνεται τόσο καιρό. Σίγουρα δεν αξίζαμε να χάσουμε. Δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες για γκολ και θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί. Δεν ξεκινάμε καλά τα παιχνίδια στην έδρα μας και κυνηγάμε το σκορ. Δεν μπορείς να γυρνάς κάθε φορά το ματς. Σίγουρα μετά το 2-0 υπερβάλλαμε και πιέσαμε πάρα πολύ. Αν δεν κάνω λάθος, το γκολ που ακυρώθηκε ήταν κανονικό.

Εμίλιο Φερέρα (Πανθρακικός): Σήμερα δεν ήμασταν μόνο μία ομάδα που αποτελείται μόνο από κάποιες μονάδες αλλά από ένα σύνολο παικτών που μπορούν να αντικαταστήσουν αυτούς που λείπουν. Σήμερα φοβήθηκα γιατί η Λάρισα είχε καταφέρει να ανατρέψει αρκετούς αγώνες, αλλά ευτυχώς δεν έγινε το ίδιο με εμάς.
Όλα τα λεφτά...
Την κίνηση των παικτών της ΑΕΛ να αφήσουν στεφάνι πριν την έναρξη του αγώνα προς τιμήν του Χαραλάμπου Μπλιώνα που είχε χάσει την ζωή του πριν 22 χρόνια λόγω φωτοβολίδας.

Τον Πανθρακικό που για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας αγώνα έδειξε ένα εξαιρετικό πρόσωπο και φαίνεται πως όσο περνάει ο καιρός θα ανεβαίνει συνεχώς. Η καλή εμφάνιση στο Καραϊσκάκη ήταν προειδοποίηση και η νίκη σε μια δύσκολη έδρα όπως το Αλκαζάρ είναι ένα ηχηρό μήνυμα.

Εξαιρετικός για άλλον έναν αγώνα ο Βρονταράς που βοήθησε τα μέγιστα στην δεύτερη νίκη της ομάδας του.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το κάκιστο θέαμα του πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να μην κάνουν ούτε μια υποψία σημαντικής ευκαιρίας.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων Λάρισα
(Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Βενετίδης, Κώτσιος, Νταμπίζας, Κυριακίδης, Σαρμιέντο, Ιγκλέσιας, Σολάνο, Πάρα, Ζουράφσκι, Κυριάκος
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Πανθρακικός
(Εμίλιο Φερέρα): Βρονταράς, Κλεμάν, Αγγελόπουλος, Ρομπίνιο, Βελάσκο, Ενρίκες, Λόπεζ, Ολίσε, Κωνσταντινίδης, Ντιαλό, Ριέρα
1' Έναρξη αγώνα
3' Κεφαλιά Λάρισα Ιγκλέσιας
Κόρνερ από τα αριστερά με τον Σολάνο να αναλαμβάνει την εκτέλεσή του, ο Ιγκλέσιας πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ
5' Κίτρινη κάρτα Πανθρακικός Ενρίκες
10' Σχόλιο
Τίποτα το σπουδαίο στα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης
17' Σουτ Πανθρακικός Ριέρα
Αδύναμο σουτ του Ριέρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, εύκολα ο Κοτσόλης
18' Ευκαιρία Λάρισα Σαρμιέντο
Στην αντεπίθεση η ΑΕΛ με τον Πάρα που έστρωσε την μπάλα από τα αριστερά στον επερχόμενο Σαρμιέντο αλλά το σουτ που επιχείρησε μέσα από τη μεγάλη περιοχή μπλόκαρε ο Βρονταράς
23' Σουτ Πανθρακικός Ντιαλό
Λάθος του Κώτσιου που έστρωσε την μπάλα στον Ντιαλό αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε άουτ
35' Σουτ Πανθρακικός Ντιαλό
Ακόμα ένα μακρινό σουτ από τους φιλοξενούμενους, με τον Ντιαλό για μία ακόμα φορά να μη βρίσκει στόχο
41' Ευκαιρία Λάρισα Πάρα
Κακό σουτ του Πάρα από πλεονεκτική θέση εντός και αριστερά της μεγάλης του Πανθρακικού, η μπάλα κατέληξε άουτ
45' Έναρξη καθυστερήσεων 2 Λεπτά
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Πανθρακικός
Ο Κανωτίδης στη θέση του Κλεμάν
52' Ευκαιρία Λάρισα Σαρμιέντο
Εξαιρετικό σουτ του Σαρμιέντο περίπου από τη δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής, εντυπωσιακή επέμβαση από τον Βρονταρά που απομάκρυνε τον κίνδυνο
55' Γκολ Πανθρακικός Ντιαλό
Εκπληκτικό τσίμπημα της μπάλας από τον Ντιαλό με το κεφάλι που ξεπέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και με έξοχο πλασέ νίκησε τπν ανήμπορο να αντιδράσει Κοτσόλη
58' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Κυριάκος
59' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Τσίγκας στη θέση του Κυριακίδη
63' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Φωτάκης στη θέση του Ιγκλέσιας
67' Κίτρινη κάρτα Πανθρακικός Ολίσε
70' Κεφαλιά Λάρισα Νταμπίζας
Εκτέλεση κόρνερ από τον Φωτάκη, ο Νταμπίζας πήρε την κεφαλιά αλλά ο Βρονταράς μπλόκαρε εύκολα
73' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Βενετίδης
74' Ευκαιρία Πανθρακικός Ντιαλό
Καλή εκτέλεση φάουλ από τον Κωνσταντινίδη, ο Ντιαλό πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοτσόλη
74' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Ρομπέρ στη θέση του Σολάνο
75' Αλλαγή παίκτη Πανθρακικός
Ο Αργυρίου στη θέση του Ρομπίνιο
78' Γκολ Πανθρακικός Ντιαλό
Τετ α τετ του Ντιαλό με τον Κοτσόλη, ο υψηλόσωμος επιθετικός του Πανθρακικού πλάσαρε άψογα δίνοντας σαφές προβάδισμα νίκης στους φιλοξενούμενους
79' Κίτρινη κάρτα Πανθρακικός Ντιαλό
80' Γκολ Λάρισα Φωτάκης
Φωτοβολίδα του Φωτάκη ο ανήμπορος να αντιδράσει ο Βρονταράς και το 1-2 είναι γεγονός
90' Ευκαιρία Λάρισα Ντιαλό
Σουτ του Ντιαλό από το ύψος της μικρής περιοχής, απέκρουσε ο Κοτσόλης
90' Έναρξη καθυστερήσεων 5 Λεπτά
91' Αλλαγή παίκτη Πανθρακικός
Ο Μπαχαρίδης στη θέση του Ντιαλό
93' Κόκκινη κάρτα Πανθρακικός Ολίσε
Δεύτερη κίτρινη για τον Νιγηριανό
95' Λήξη αγώνα



















































TAGS ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ