ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λαβωμένος, αλλά ψυχωμένος

Λαβωμένος, αλλά ψυχωμένος
Μπόρχα

Oι πρωταθλητές πηγαίνουν λαβωμένοι στην Κρήτη και με 17 παίκτες. Χάνει το ντέρμπι με ΠΑΟ ο Καστίγιο

Ο στόχος, όμως, της πειραϊκής ομάδας κόντρα στον Εργοτέλη την Κυριακή (25/2, 16:45, Supersport 1) παραμένει ο ίδιος. Η νίκη και μόνο αυτή...
Τέσσερις, λοιπόν, από τις βασικότατες μονάδες των πρωταθλητών, οι τραυματίες Μιχάλης Κωνσταντίνου, Ριβάλντο, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και ο τιμωρημένος Νέρι Αλμπέρτο Καστίγιο, δεν είναι στα αγωνιστικά πλάνα του Τάκη Λεμονή, ενώ στα... πιτς βρίσκονται και οι Χρήστος Πατσατζόγλου, Μάρκο Νε, Αρούνα Μπαμπανγκίντα, Ερόλ Μπουλούτ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν μπορεί παρά να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος από τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα που έχουν προκύψει, όμως καταστρώνει τα σχέδιά του με τους ποδοσφαιριστές που είναι 100% έτοιμοι. Είναι αλήθεια, πάντως, πως ανοίγει ο δρόμος για κάποιους παίκτες με περιορισμένο χρόνο συμμετοχής να αποδείξουν πως αξίζουν να βρίσκονται στην κορυφαία ομάδα της Ελλάδας και ότι πρέπει να τους δίνονται περισσότερες ευκαιρίες. Άλλωστε, όπως έχουμε γράψει εδώ και αρκετό καιρό, άπαντες κρίνονται μέχρι το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου...

Αποφασισμένοι στην Κρήτη
Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στην κατάταξη ύστερα από 22 αγωνιστικές στη Super League και κόντρα στον Εργοτέλη θέλει μία ακόμα νίκη προκειμένου να διατηρήσει τη διαφορά των 11 βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟ, μία εβδομάδα πριν από τη μεταξύ τους αναμέτρηση στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Στο μεγάλο λιμάνι, δεν θέλουν να κάνουν... χάρη σε καμία ομάδα και ο στόχος παραμένει το απόλυτο μέχρι το τέλος της σεζόν. Σίγουρα, στην Κρήτη δεν θα παραταχθεί πλήρης η ομάδα του Πειραιά, όμως στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο υπάρχει πίστη και αποφασιστικότητα για συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα.

Οι πρωταθλητές είναι συσπειρωμένοι και ψυχωμένοι μετά τα τελευταία προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί (με τους διαδοχικούς τραυματισμούς και την τιμωρία του Καστίγιο) και εν όψει βέβαια του ντέρμπι της 4ης Μαρτίου με τον ΠΑΟ. Σε αυτό το γεγονός έχει συντελέσει φυσικά και η παρουσία του Τάκη Λεμονή, που ξέρει όσο κανείς άλλος να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις. Ο 47χρονος τεχνικός γνωρίζει άριστα τι σημαίνει να είσαι στον Ολυμπιακό και προσπαθεί να κρατήσει στην... τσίτα το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Να σημειωθεί πως στο Παγκρήτιο Στάδιο οι ερυθρόλευκοι θα έχουν τη συμπαράσταση των φιλάθλων τους, καθώς η Κρήτη είναι... κατακόκκινη και στο γήπεδο αναμένονται πολλοί φίλοι των πρωταθλητών (πάνω από επτά χιλιάδες).

Πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα
Σε ό,τι αφορά το βασικό σχήμα, ο Τάκης Λεμονής είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Νικοπολίδης, με τον Πάντο να παραμένει στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Ζεβλάκοβ στο αριστερό. Ανατολάκης και Σέζαρ θα συνθέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, στο 4-4-2 που θα παρατάξει ο 47χρονος προπονητής στο Παγκρήτιο Στάδιο. Στολτίδης και Τοροσίδης θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Παππά δεξιά στη μεσαία γραμμή και τον Μάριτς αριστερά. Στην επίθεση, Οκκάς και Μπόρχα θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο.

Η αποστολή με 17 παίκτες!
Μετά το τέλος της προπόνησης του Σαββάτου (24/2, 13:30), ο Τάκης Λεμονής ανακοίνωσε την αποστολή, η οποία απαρτίζεται από 17 ποδοσφαιριστές (δεν υπάρχουν άλλοι διαθέσιμοι!). Πρόκειται για τους: Οκκά, Ανατολάκη, Σέζαρ, Μπόρχα, Ντομί, Ζεβλάκοβ, Μπούτινα, Μάριτς, Στολτίδη, Νικοπολίδη, Πάντο, Γεωργάτο, Τοροσίδη, Ταραλίδη, Μενδρινό, Παππά και Φακίνο.

Η προπόνηση
Στο τελευταίο πρόγραμμα εκγύμνασης πριν από τον αγώνα με τον Εργοτέλη, κανονικά με την ομάδα γυμνάστηκε ο Ανατολάκης. Ο Μπουλούτ, που είχε μία έντονη ενόχληση στην πλάτη, έβγαλε το πρόγραμμα της προπόνησης, όμως μετά το τέλος της επανεξετάστηκε και κρίθηκε ανέτοιμος.

Ο Τζόρτζεβιτς έκανε θεραπεία, ενώ ο Μπαμπανγκίντα πρόγραμμα που περιελάμβανε θεραπεία και ασκήσεις στο γυμναστήριο. Ο Ριβάλντο ακολούθησε πρόγραμμα με θεραπεία και ασκήσεις στο γυμναστήριο. Ο Νε συνέχισε το πρόγραμμα που ακολουθεί και το οποιο περιλαμβάνει ασκήσεις στο γυμναστήριο και τρέξιμο στο γήπεδο, ενώ ο Πατσατζόγλου ακολούθησε πρόγραμμα που περιελάμβανε θεραπεία και ασκήσεις στο γυμναστήριο.

Την Κυριακή (25/2), στις 11:00, οι ποδοσφαιριστές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού θα συνεχίσουν τα προγράμματά τους.

*Ο Νίκος Αλεφάντος υποστήριξε στην αθλητική εκπομπή "Σούπερ Σάββατο" του Αντέννα, ότι ο Φέλιξ Μπόρχα πρέπει να καθιερωθεί σε θέση κεντρικού αμυντικού!


























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ