LEAGUE CUP

League Cup: Εύκολο βράδυ για Σίτι και Τσέλσι και πρόκριση στον επόμενο γύρο

Manchester City's Jeremy Doku celebrates after scoring his side's fifth goal during the English FA Cup third round soccer match between Manchester City and Huddersfield Town, at the Etihad stadium in Manchester, England, Sunday, Jan. 7, 2024. (AP Photo/Dave Thompson)
Ο Ντοκού. @2024 DACE THOMPSON AP/IMAGES

Οι Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι έβαλαν από νωρίς τις βάσεις για την πρόκριση στο 4ο γύρο του League Cup, νικώντας με ευκολία τις Γουότφορντ και Μπάροου.

Το εισιτήριο για την επόμενη φάση του League Cup πήραν οι Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι, οι οποίοι απέναντι σε Γουότφορντ και Μπάροου δεν συνάντησαν σημαντική αντίσταση και επικράτησαν με 2-1 και 5-0 αντιστοίχως.

Όσον αφορά την πρώτη αναμέτρηση, εκείνη ξεκίνησε με τους "Πολίτες" να κάνουν αμέσως φανερές τις προθέσεις τους, αφού μόλις στο 5ο λεπτό ο Ντοκού άνοιξε το σκορ. Ο ίδιος έκανε μία εντυπωσιακή ντρίπλα, δημιουργώντας χώρο για τον εαυτό του και εξαπέλυσε ένα δυνατό συρτό σουτ. Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και πολιορκούσαν την άμυνα της Γουότφορντ μέχρι το ημίωρο. Ενδεικτικό είναι μάλιστα το γεγονός πως η κατοχή σε αυτό το διάστημα είχε φτάσει στο 80 τοις εκατό.

Αυτή η συνεχόμενη πίεση έφερε αποτέλεσμα στο 38ο λεπτό, όταν ο Ματέους Νούνες διπλασίασε τα τέρματα για τη Σίτι, με τον 26χρονο μέσο να πετυχαίνει ένα προσωπικό γκολ έξω από την περιοχή. Από αυτό το σημείο και έπειτα οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να ανεβάσουν ρυθμούς, ωστόσο δεν κατάφεραν να απειλήσουν με αξιώσεις και για αυτό το λόγο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν με το ίδιο σκορ στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος, το παιχνίδι ήταν περισσότερο ισορροπημένο σε σχέση με το πρώτό, όμως η Σίτι δεν ήταν το ίδιο απειλητική. Αυτή η στασιμότητα επιθετικά έδωσε την ευκαιρία στην Γουότφορντ να μειώσει με τον Τόμας Ίνς. Παρόλα αυτά η περσινή πρωταθλήτρια κατάφερε και διαχειρίστηκε το υπέρ της σκορ και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

ΣΙΤΙ: Ορτέγα, Γουόκερ, Στόουνς, Μπρέιθγουέιτ (Γκβαρτνιόλ 76'), Λιούις, Ο' Ρέιλι (72' Ράιτ), Νούνιες, ΜακΆτι, Γκρίλις, Φόντεν, Ντοκού (46' Σαβίνιο)

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ: Μποντ, Ογκμπόνα, Πόρτεους, Μόρις, Λαρουσί (60' Μπασίρου), Ινς, Λουζά, Σεμά, Μπάα (75' Βάτα), Εμποσέλε (Πολόκ 75'), Μπάγιο (61' Τσακβετάτζε)

Η Τσέλσι ξεκίνησε και εκείνη με τη σειρά της πολύ δυνατά, με τους Λονδρέζους να παίρνουν κεφάλι στο σκορ απέναντι στην Μπάροου μόλις στο 8ο λεπτό με τον Κρίστοφερ Ενκουνκού, ο οποίος μάλιστα στο 15' διπλασίασε τα τέρματα. Οι "μπλε" είχαν πολύ καλή λειτουργία κυκλοφορίας της μπάλας και η αποτελεσματικότητά τους στις εκτελέσεις τους τους έδωσε ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα.

Η Τσέλσι έδειξε να επιθυμεί να σφραγίσει από νωρίς τη νίκη και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χαμηλώσει τον ρυθμό. Το τέρμα του Πολ Φάρμαν με πέναλτι στο 28' επιβράβευσε την αγωνιστική φιλοσοφία των παικτών του Μαρέσκα και ως εκ τούτου οι φιλοξενούμενοι καλούνταν να προβούν σε μία τεράστια υπέρβαση προκειμένου να επιστρέψουν στο ματς.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη στο δεύτερο μέρος, αφού μόλις στο 48' ο Πέδρο Νέτο σκόραρε και ουσιαστικά έδωσε πρόωρα στην ομάδα του την πρόκριση στον τέταρτο γύρο. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ενκουνκού, ο οποίος στο 75' έκανε χατ τρικ διαμορφώνοντας το τελικό 5-0.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα παιχνίδια, η Άστον Βίλα κέρδισε με 0-2, έχοντας ως σκόρερ τους Μπουεντία και Ντουράν, ενώ η Λέστερ κέρδισε στα πέναλτι την Γουόλσολ.

TAGS LEAGUE CUP ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΤΣΕΛΣΙ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ