LEAGUE CUP

League Cup: Πεντάρα με ανατροπή για τη Λίβερπουλ, νίκη με το ίδιο σκορ για την Άρσεναλ

Liverpool's Diogo Jota celebrates after scoring his side's first goal during the English League Cup soccer match between Liverpool and West Ham United at Anfield Stadium, Liverpool, England, Wednesday, Sept. 25, 2024. (AP Photo/Jon Super)
Το γκολ του Ζότα. @2024 JON SUPER/AP IMAGES

Λίβερπουλ και Άρσεναλ έκαναν το καθήκον τους απέναντι σε Γουέστ Χαμ και Μπόλτον, νικώντας εκατέρωθεν με 5-1 και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του League Cup.

Λίβερπουλ και Άρσεναλ κέρδισαν και οι δύο με 5-1 τις Γουέστ Χαμ και Μπόλτον, καταφέρνοντας να πάρουν με χαρακτηριστική ευκολία το εισιτήριο στον 4ο γύρο του League Cup.

Η Λίβερπουλ δυσκολεύτηκε στα πρώτα λεπτά να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό, με τη Γουέστ Χαμ να είναι η πιο δραστήρια ομάδα του γηπέδου. Η ομάδα του Σλοτ έβγαζε μία αμηχανία στο γήπεδο και αυτό το πλήρωσε δεχόμενη ένα τέρμα από τον Τζαρέλ Κουάνσα στο 21' ύστερα από την αναμπουμπούλα στην άμυνα που προκλήθηκε έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Αυτό το τέρμα φαίνεται πως αφύπνισε του "κόκκινους", αφού μόλις στο 25ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ντιόγκο Ζότα ισοφάρισε με κεφαλιά έπειτα από ένα γυριστό σουτ του Κιέζα. Έως το τέλος του ημιχρόνου, η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ δεν κατάφερε να ανεβάσει την απόδοσή της και μοιραία κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-1.

Στην επανάληψη, οι συσχετισμοί άλλαξαν άρδην, αφού η Λίβερπουλ ανέβασε στροφές. Πήρε προβάδισμα για πρώτη φορά με τον Ζότα να σκοράρει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και έκτοτε οι "κόκκινοι" δεν Κοίταξαν πίσω. Ο Σαλάχ στο 74' και τα δύο τέρματα του Χάκπο στο 90' και 90+3' έφεραν μία εντυπωσιακή νίκη απέναντι σε έναν πολύ αξιόλογο αντίπαλο, που όμως δεν είχε απάντηση στην ορμή των παικτών του Σλοτ στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Λίβερπουλ: Κέλεχερ, Γκόμες, Έντο, Νούνιες, Κιέζα, Τζόουνς, Χάκπο, Ζότα, Τσιμίκας, Κουάνσα, Μπράντλεϊ

Γουέστ Χαμ: Φαμπιάνσκι, Κουφάλ, τοντιμπό, Κίλμαν, Κρέσγουελ, Σούτσεκ, Άλβαρες, Σολέρ, Μπόουεν, Ινγκς, Σάμερβιλ

Η Άρσεναλ ξεκίνησε πολύ δυναμικά το παιχνίδι θέλοντας από νωρίς να πάρει κεφάλι στο σκορ. Αυτό συνέβη μόλις στο 16ο λεπτό, με τον Ντέκλαν Ράις να δίνει το προβάδισμα στους "κανονιέρηδες". Η ομάδα του Αρτέτα συνέχισε να έχει τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι και το δεύτερο γκολ δεν άργησε πολύ να επιτευχθεί, αφού στο 37' ο Ίθαν Νουανέρι διπλασίασε τα τέρματα των Λονδρέζων φτιάχνοντας μαξιλαράκι ασφαλείας ενόψει του δεύτερου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σύνολο του Αρτέτα πήρε φωτιά και πέτυχε άλλα τρία τέρματα. Στο 49' ο Νουανέρι πέτυχε το δεύτερο του τέρμα στο 49', ο Στέρλινγκ χρίστηκε σκόρερ στο 64' και ο Κάι Χάβερτς έβαλε στο 77ο λεπτό της αναμέτρησης το κερασάκι στη τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό 5-1.

TAGS LEAGUE CUP ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ ΑΡΣΕΝΑΛ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ