ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λεμονής:"Χτίζουμε νέα ομάδα..."

Λεμονής:"Χτίζουμε νέα ομάδα..."
Λεμονης

''Χτίζουμε μια νέα ομάδα από την αρχή.Είμαστε σε καλό δρόμο και θα κριθούμε από τα αποτελέσματα'' δήλωσε ο Τάκης Λεμονής

O τεχνικός των ερυθρολεύκων μίλησε για το ντέρμπι της Λεωφόρου, το Ευρωπαϊκό όνειρό, το πρωτάθλημα αλλά και το σχεδιασμό της ομάδας. Προτίμησε μάλιστα να μην χρησιμοποιήσει την λέξη υπομονή, ενώ διευκρίνησε πως όλοι θα κριθούν με βάση τα αποτελέσματα.
"Χρειαζόμασταν οπωσδήποτε αλλαγές"

Ο 47χρονος προπονητής μίλησε αρχικά για τους μεγάλους παίκτες που δεν έφεραν τα αποτελέσματα στην Ευρώπη και για το χτίσιμο μια νέας ομάδας χαρακτηρίζοντας "έμμονη ιδέα" την ανανέωση του ερυθρόλευκου ρόστερ.

"Ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό απο τις 15 Φεβρουαρίου, δύο μήνες περίπου μετά τον ερχομό μου στον Ολυμπιακό. Είχε γίνει έμμονη ιδέα να γίνουν σημαντικές και ριζικές αλλαγές στην ομάδα. Ο κόσμος έβλεπε πως στην Ευρώπη δεν τα πηγαίναμε καλά τα τελευταία χρόνια και έπρεπε να γίνει νέος σχεδιασμός.

Μίλησα με την διοίκηση και καταλήξαμε πως οι μεγάλοι παίκτες δεν έφεραν τα αποτελέσματα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έπρεπε να αλλάξουμε φιλοσοφία, να χτίσουμε μια νέα ομάδα για την ομάδα και να φέρουμε παίκτες για το σύνολο, αυτός ήταν ο στόχος μας.

Έπρεπε να γίνουν οπωσδήποτε αλλαγές το καλοκαίρι που ίσως θα ήταν καλύτερο να γίνουν σταδιακά τα περισσότερα χρόνια. Πήραμε το πρωτάθλημα όμως κανείς δεν ήταν χαρούμενος. Χρειαζόμαστε χρόνο για να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον για το καλό της ομάδας",



δήλωσε με απόλυτη ειλικρίνεια ο Τάκης Λεμονής ενώ μίλησε και για την λογική με την οποία αποκτήθηκαν οι νέοι ποδοσφαιριστές λέγοντας:

"Θέλαμε καταξιωμένους και διψασμένους παίκτες, Έλληνες παίκτες που μπορούν να προσφέρουν αμέσως στην ομάδα και Έλληνες νεαρούς που θα μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα τα επόμενα χρόνια".



Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για την κακή περσινή εικόνα και την βάση του σχεδιασμού της φετινής χρονίας τονίζοντας: "Άκουσα πολλά για τον σχεδιασμό. Σχεδιασμός είναι να παίζουμε μ' ένα σύστημα και να παίρνουμε παίκτες στις θέσεις που θα χρειαζόμαστε με βάση τον σχεδιασμό. Πέρσι δεν τα πήγαμε καλά, μπορεί στα μεγάλα παιχνίδια να βγάζαμε ένα καλό πρόσωπο, όμως αυτό δεν μου έφτανε".

"Στόχος του Ολυμπιακού είναι το πρωτάθλημα, αλλά..."
Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο προπονητής των Πειραιωτών ξεκαθάρισε πως είναι ο πρωταρχικός στόχος όμως παράλληλα επισήμανε πως χτίζεται μια νέα ομάδα απο την αρχή.

"Στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει άλλη θέση εκτός απο την πρώτη, αυτό το ξέρουμε πολύ καλά και το γνωρίζω απο τα πρώτα χρόνια μου στην ομάδα. Όμως είναι ίσως η πρώτη φορά που χτίζομαι μια ομάδα απο την αρχή. Αυτή την νέα προσπάθεια θα πρέπει να την στηρίξουμε όλοι για το καλό της ομάδας", τόνισε χαρακτηριστικά ο 47χρονος τεχνικός, ενώ δήλωσε πως δεν θα πρέπει να κριθούν απο το ντέρμπι της Λεωφόρου λέγοντας:

" Κρινόμαστε απο τα αποτελέσματα, όμως δεν μπορεί να κριθεί όλος ο σχεδιαμός απο το ντέρμπι της Λεωφόρου. Επαναλαμβάνω τα αποτελέσματα θα κρίνουν αν τελικά πετύχαμε."

"Θέλουμε να προσφέρουμε θέαμα και είμαστε σε καλό δρόμο"


Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως έχουν γίνει ουσιαστικές αλλαγές, η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο, ενώ δεν παρέλειψε να θέσει ως στόχο το όμορφο θέαμα.

"Έχουν γίνει ουσιαστικές και μεγάλες αλλαγές και θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως οι επιτυχίες της ομάδας θα φέρουν επιτυχίες και σε εμάς τους ίδιους. Πρέπει να έχουμε συνεργασία και να το περάσουμε στους παίκτες.

Ο Ολυμπιακός απο τότε που ιδρύθηκε θέλει το πρωτάθλημα και αυτό είναι φυσιολογικό, όμως αυτό που θέλουμε είναι να φτιάξουμε μια καλή ομάδα, ένα καλό σύνολο για να ευχαριστηθεί ο κόσμος που έρχεται στο γήπεδο. Είμαστε σε καλό δρόμο και πιστεύω πως μπορούμε να κάνουμε περισσότερα",

δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τάκης Λεμονής.

"Δεν είχαμε ρυθμό στο Τσάμπιονς Λιγκ..."
Σ' ότι αφορά τις κακές εμφανίσεις των τελευταίων χρόνων στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο "ερυθρόλευκος" τεχνικός τόνισε πως η ομάδα δεν είχε ρυθμό όμως έχει μελετήσει πολλά στοιχεία για να δείξει ένα καλό πρόσωπο την φετινή χρονιά ο Ολυμπιακός.

"Ένα πολύ βασικό στοιχείο είναι πως η ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν είχε ρυθμό και καλά στοιχεία. Έχουμε μελετήσει πολλά στοιχεία, ενώ κάναμε συγκρίσεις με ομάδες απο Αγγλία και Ισπανία που μπορεί να είναι αντίπαλες μας στην Ευρώπη. Έχουμε μια ομάδα ανθρώπων που θα δώσουν στους παίκτες ώθηση έτσι ώστε να παίξουν καλά σ' αυτό το επίπεδο".



"Δεν είχαμε ούτε ένα μυικό τραυματισμό..."

Ο Τάκης Λεμονής εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος απο το γεγονός πως στην προετοιμασία δεν υπήρχε ούτε ένας μυικός τραυματισμός, ενώ στάθηκε στην δουλειά του και την κριτική λέγοντας:

"Στη προετοιμασία δεν είχαμε ούτε ένα μυικό τραυματισμό και αυτό είναι πολύ σημαντικό γεγονός που δεν το έχουν αναφέρει πολύ. Κάποιος μπορεί να πει πως είμαι καλός προπονητής ή δεν είμαι, αυτό δεν με νοιάζει ας έρθουν δουν την δουλειά που κάνω και μετά να κρίνουν.

Δουλεύω συνεχώς σκληρά και οργανωμένα και θα πρέπει να σας πω, πως έχουν έρθει ξένες ομάδες που δεν δουλεύουν ούτε τα μισά στις προπονήσεις, αυτό δεν το ξέρουν και είναι κάτι που με στεναχωρεί".


























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ