SERIE A

Λεονάρντο: "Δεν πρόδωσα την Ίντερ"

Inter Milan's outgoing Brazilian coach Leonardo speaks during a press conference on July 7, 2011 at San Siro stadium in Milan. Leonardo said he started negotiations with French PSG, one of the clubs he used to play, for the post of sporting director. AFP PHOTO / GIUSEPPE ARESU
Inter Milan's outgoing Brazilian coach Leonardo speaks during a press conference on July 7, 2011 at San Siro stadium in Milan. Leonardo said he started negotiations with French PSG, one of the clubs he used to play, for the post of sporting director. AFP PHOTO / GIUSEPPE ARESU AFP

Ο Λεονάρντο ευχαρίστησε τον Μάσιμο Μοράτι τονίζοντας ότι του φέρθηκε σαν να ήταν ο πατέρας του, ενώ κατέστησε σαφές ότι διαπραγματεύτηκε την Παρί Σεν Ζερμέν αφού πρώτα η Ίντερ του έδειξε την πόρτα της εξόδου.

Την δική του εκδοχή για το πως οδηγήθηκε στο διαζύγιο με την Ίντερ έδωσε με σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Λεονάρντο, ο οποίος τόνισε πως δεν πρόδωσε σε καμία περίπτωση τους Μιλανέζους και ότι οι διαπραγματεύσεις του με την Παρί έγιναν υπό τις... ευλογίες του ιδιοκτήτη της ομάδας.

Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι η αποχώρησή του από το "Σαν Σίρο" δεν ήταν ούτε δική του απόφαση, ούτε του Μοράτι, αλλά προκλήθηκε από διάφορα δημοσιεύματα, που έβγαλαν προς τα έξω την πρόταση που του έγινε από τους Παριζιάνους.

"Μετά την κατάκτηση του Κόπα Ιτάλια, που ήταν η πρώτη μου επιτυχία ως προπονητής, επέλεξα να πάω διακοπές στη Βραζιλία.

Κατόπιν είχα συνάντηση με την Ίντερ για να κάνουμε τα πλάνα για τη νέα σεζόν", ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Βραζιλιάνος τεχνικός και συνέχισε:

"Μετά δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από την Παρί, τους ανθρώπους που δεν είχαν αγοράσει ακόμα το σύλλογο, οι οποίοι ήθελαν να μου μιλήσουν για το πλάνο τους. Μίλησα με τον πρόεδρο Μοράτι για να του πω ότι δεν ήξερα τι να κάνω.

Πριν καν πάω στη Βραζιλία, ταξίδεψα στη Ντόχα, όπου με ενημερώσαν για τα πλάνα τους για την Παρί. Η πρώτη μου απάντηση ήταν πως ήταν αδύνατο να συμφωνήσω μαζί τους. Η νέα σεζόν με την Ίντερ είχε ουσιαστικά ξεκινήσει".

Ο "πατέρας" Μοράτι και η αρχή του τέλους

Τι μεσολάβησε όμως για να αποχωρήσει από τους Κυπελλούχους Ιταλίας και να παραδώσει τη σκυτάλη στον Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι; Η απάντηση διά στόματος Λεονάρντο:

"Μίλησα τότε με τον Μοράτι και μου είπε ότι ήταν μία ωραία ευκαιρία. Μου φέρθηκε σαν να ήμουν γιος του. Πήγα στη Βραζιλία να το σκεφτώ.

Ακόμα δεν είχα κατασταλάξει όταν βγήκαν στην επιφάνεια οι φήμες για επαφή της Ίντερ με τον Μαρτσέλο Μπιέλσα. Ήμουν πάντα έτοιμος να μείνω στην Ίντερ και μίλησα για πρώτη φορά με την Παρί πριν από τρεις ημέρες.

Θυμηθείτε τι είπε ο Μοράτι πριν την άφιξη του Γκασπερίνι, ότι ήμουν ακόμα τεχνικός της Ίντερ και μπορούσα να παραμείνω. Μόνο αφότου υπογράφτηκε το συμβόλαιο με τον Γκασπερίνι, αποφασίσαμε να τελειώσουμε τη σχέση μας.

Είναι λυπηρό που δεν είμαι πια προπονητής της Ίντερ. Ήταν προνόμιο. Δεν πρόδωσα σε καμία περίπτωση την Ίντερ".

Το Παρίσι μπορεί να περιμένει...

Όσον αφορά στο επόμενο βήμα της καριέρας του, ο Βραζιλιάνος διέψευσε τα δημοσιεύματα που θέλουν "τελειωμένη" υπόθεση την μετακίνησή του στην Παρί Σεν Ζερμέν.

"Δεν έχω υπογράψει τίποτα ακόμα. Δεν έχω μιλήσει για χρήματα και τίποτα δεν είναι δεδομένο", κατέληξε χαρακτηριστικά.

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ