ΙΤΑΛΙΑ

Λεονάρντο: "Δύσκολο για την Μίλαν να πάρει τον τίτλο λόγω Ίντερ και Νάπολι, είναι ήδη ηγέτης ο Μοράτα"

Ο Λεονάρντο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ως προπονητής της Ίντερ | 7 Ιουλίου 2011
Ο Λεονάρντο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ως προπονητής της Ίντερ | 7 Ιουλίου 2011 @2011 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Την άποψη πως η Μίλαν έχει λιγότερες πιθανότητες να κατακτήσει τον τίτλο στη φετινής Serie A σε σχέση με τις Ίντερ και Νάπολι, εξέφρασε με δηλώσεις του ο άλλοτε παίκτης, προπονητής αλλά και παράγοντας των ροσονέρι, Λεονάρντο.

Ο Λεονάρντο έχει υπηρετήσει την Μίλαν από τρία διαφορετικά πόστα, αυτό του παίκτη, του προπονητή και του παράγοντα, ενώ το εντυπωσιακό είναι πως εργάστηκε και στο αντίπαλο δέος των ροσονέρι, την Ίντερ (προπονητής των νερατζούρι) γεγονός που τον έκανε persona non grata για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τώρα, με το χρόνο να έχει γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών, ο Λεονάρντο βρέθηκε στο Τρέντο και ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τη μάχη της φετινής Serie A, με τον Βραζιλιάνο να δίνει τις πιθανότητές του και παράλληλα να ξεκαθαρίζει πως ο ίδιος δεν θα ανακατευτεί ξανά με την ασπρόμαυρη στρογγυλή Θεά όπως στο παρελθόν.

"Είμαι καλά στο σπίτι, δεν έχω πρόθεση να επιστρέψω στο ποδόσφαιρο όπως πριν. Δεν μπαίνει κάν στη συζήτηση να γυρίσω ως προπονητής αλλά και ούτε ως αθλητικός διευθυντής.

Αφού αποχώρησα από την Παρί, αποφάσισα να πάρω έναν διαφορετικό δρόμο που σίγουρα θα είναι στο ποδόσφαιρο, που είναι η ζωή μου, αλλά με έναν διαφορετικό τρόπο", τόνισε ο Βραζιλίανος παλαίμαχος μεσοεπιθετικός και πρόσθεσε:

"Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο και ανοιχτό και είναι δύσκολο να πω ποιος είναι το φαβορί. Η Ίντερ είναι πρωταθλήτρια και εδώ και μερικά χρόνια έχουν ίδιο προπονητή και λίγες αλλαγές σε παίκτες.

Η Νάπολι δείχνει πως αναπτύσσεται, με τον Κόντε να δίνει κίνητρα και να ωθεί τους παίκτες του να φτάνουν πιο μακριά σε σχέση με τις συνηθισμένες ικανότητές τους.

Βλέπω τα πράγματα πιο δύσκολα για την Μίλαν, ψάχνουν για μία νέα ταυτότητα αλλά έχουν λίγα προβλήματα. Ας πούμε ότι σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους, έχουν λιγότερες πιθανότητες για τον τίτλο".

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης τοποθέτησης ο Λεονάρντο μίλησε και για το καλοκαιρινό μεταγραφικό απόκτημα των ροσονέρι, τον Άλβαρο Μοράτα, εκθειάζοντας τον Ισπανό διεθνή επιθετικό:

"Αν και μόλις ήρθε στην ομάδα, είναι ήδη ηγέτης. Ξέρει καλά την Ιταλία και προέρχεται από την κατάκτηση του Euro ως αρχηγός της Ισπανίας, οπότε έχει την δύναμη για να είναι ο ηγέτης της ομάδας".

TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΜΙΛΑΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ