ΙΝΤΕΡ

Λεονάρντο: "Η πιο μεγάλη μου πρόκληση"

Λεονάρντο: "Η πιο μεγάλη μου πρόκληση"

Ο Λεονάρντο παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως τεχνικός της Ίντερ και στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε: "Δεν έψαχνα δουλειά, έψαχνα ένα όνειρο. Η Ίντερ είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που υπάρχει, πιστεύω στο πρωτάθλημα".

"Είμαι ευτυχισμένος για αυτή την επιλογή και για το γεγονός ότι βρίσκομαι εδώ. Είχα πάντα μεγάλη εκτίμηση για τον Λεονάρντο, για την ικανότητά του να μαθαίνει γρήγορα και να μεταφέρει ηρεμία στην ομάδα", τόνισε ο ιδιοκτήτης της Ίντερ Μάσιμο Μοράτι, κατά την επίσημη παρουσίαση του Βραζιλιάνου τεχνικού, για να προσθέσει:

"Δεν βιαζόμαστε, ακολουθούμε το ένστικτο μας και την αγάπη που έχουμε για τους οπαδούς μας. Αυτό θα είναι χρήσιμο για να πετύχουμε τους σημαντικούς στόχους μας. Εύχομαι στο Λεονάρντο καλή δουλειά".

Τον λόγο στην αίθουσα συνεντεύξεων στην Πινετίνα πήρε κατόπιν ο Λεονάρντο, ο οποίος τόνισε: "Είμαι ρομαντικός, δεν έψαχνα μία δουλειά, έψαχνα ένα όνειρο. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που υπάρχει.

Η Μίλαν; Την ευχαριστώ για τα 13 χρόνια που περάσαμε μαζί και δεν θα την ξεχάσω ποτέ, τώρα όμως ξεκινά μία νέα περιπέτεια. Και θα την ζήσω ως ελεύθερο άτομο.

Το πρωτάθλημα; Ναι, πιστεύω ότι μπορούμε να το πάρουμε. Ξέρω ότι οι 13 πόντοι διαφοράς με τη Μίλαν είναι πάρα πολλοί, αλλά το πρωτάθλημα είναι μακρύ.

Ζήτησα μερικές συμβουλές από τον Μουρίνιο, γιατί δεν μπορείς να έρθεις εδώ χωρίς να μιλήσεις πρώτα με έναν πρωταθλητή όπως ο Ζοσέ, έναν άνθρωπο που έχει καταφέρει τόσα πολλά με αυτό το σύλλογο.

Σε λίγο καιρό μάλιστα θα μπορεί να βασίζεται και στις υπηρεσίες του Κακά, ο οποίος δεν πιστεύω ότι θα αφήσει τη Μαδρίτη χωρίς πρώτα να τα έχει πάει καλά στη Ρεάλ".

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Λεονάρντο κατά την παρουσίασή του:

Για την πόρτα που του άνοιξε η Ίντερ: "Όταν τελείωσα τη χρονιά με τη Μίλαν δεν ήμουν σίγουρος ότι ήθελα να συνεχίσω στους πάγκους. Αλλά τώρα με φώναξαν από την Ίντερ και βρήκα κάτι που με έκανε να σηκωθώ από το κρεβάτι με ενθουσιασμό. Εάν η Μπαρτσελόνα είναι "κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος" η Ίντερ για μένα είναι "κάτι παραπάνω από μία δουλειά".

Για τη σχέση του με τον Μάσιμο Μοράτι: "Με τον πρόεδρο αστειευόμασταν δέκα χρόνια πριν, όμως δεν είχαμε σκεφτεί ότι θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε στο μέλλον. Υπήρχε εκτίμηση, υπήρχε φιλία, αλλά εγώ δεν σκεφτόμουν καν το ενδεχόμενο να γίνω προπονητής".

Για το παρελθόν που έχει στη Μίλαν και το αν θα τον επηρεάσει: "Έχω πολλά πράγματα που με συνδέουν με τη Μίλαν και θα τους ευχαριστώ για πάντα. Αλλά τώρα έρχομαι εδώ στην πιο σημαντική χρονιά της ιστορίας της Ίντερ, είμαι πολύ χαρούμενος και έχω μεγάλη ευθύνη. Είμαι ενθουσιασμένος για αυτά που συνάντησα".

Για το αν κάποιοι τον θεωρούν προδότη: "Σέβομαι την ελευθερία της γνώμης των άλλων, αν νομίζουν ότι είμαι προδότης, ξέρω ότι είναι μία κρίση που πηγάζει από συναισθήματα. Ακόμα και οι πρώην παίκτες μου μπορεί να βρεθούν σε δύσκολη θέση να μιλήσουν για μένα".

Για την κούρσα του πρωταθλήματος: "Έχουμε 13 πόντους διαφορά από την κορυφή αλλά και δύο παιχνίδια λιγότερα. Η Μίλαν έχει αυτή τη στιγμή τις περισσότερες πιθανότητες. Ενισχύθηκε, είναι το φαβορί, αλλά εμείς θα πρέπει να σκεφτόμαστε το πώς θα ξαναμπούμε μέσα στα φαβορί. Και να σκεφτόμαστε μόνο τι κάνουμε εμείς".

Για τον προκάτοχό του στην Ίντερ, Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος έμεινε μόλις έξι μήνες στον πάγκο: "Ο Μπενίτεθ είναι ένας προπονητής νικητής, έχει κάνει απίστευτη δουλειά σε όλες τις ομάδες που έχει εργαστεί. Ο Καπέλο μετά τον Τελέ Σαντάνα είναι για μένα ο Νο 1 προπονητής, αλλά είχε μία σεζόν στη Μίλαν που ήταν γεμάτη προβλήματα. Συμβαίνει σε όλους.

Για το αν θα κάνει αλλαγές στην ομάδα: "Αυτή η ομάδα είναι έτοιμη, δεν θα κάνουμε επαναστατικές αλλαγές. Έχει την ταυτότητά της, οι παίκτες ξέρουν πώς θέλουν να παίξουν και τί πρέπει να κάνουν. Εγώ πρέπει να τους φέρω σε τέτοια θέση ώστε να να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους".

TAGS ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ