ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λέστερ: Κοντά στην απόκτηση του Ελ Κανούς από την Γκενκ, πώς επηρεάζει η μεταγραφή τον Καρέτσα

Morocco's Bilal El Khannouss participates during a men's Group B soccer match between Morocco and Iraq at Nice Stadium at the 2024 Summer Olympics, Tuesday, July 30, 2024, in Nice, France. (AP Photo/Julio Cortez)
Ο Μπιλάλ Ελ Κανούς με τη φανέλα της εθνικής Μαρόκου AP

Λέστερ και Γκενκ έχουν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας για τη μεταγραφή του Μπιλάλ Ελ Κανούς στην ομάδα της Premier League, μια μετακίνηση που εφόσον ολοκληρωθεί θα επηρεάσει και τον ρόλο του Κωνσταντίνου Καρέτσα στο αγωνιστικό σχέδιο των Βέλγων.

Κοντά στην απόκτηση ενός από τα πιο hot prospects του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου βρίσκεται η Λέστερ. Η αγγλική ομάδα είναι στο τελικό στάδιο των συζητήσεων με την Γκενκ για τη μεταγραφή του Μπιλάλ Ελ Κανούς, με τον 20χρονο χαφ να "βγάζει μάτια" την περσινή σεζόν με τους Βέλγους, ενώ εδώ και δύο χρόνια είναι διεθνής με την εθνική του Μαρόκου.

Η τελευταία πρόταση των "αλεπούδων" ύψους 20.000.000 ευρώ + 3.000.000 ευρώ με τη μορφή μπόνους, με την Γκενκ μάλιστα να διατηρεί και ποσοστό 10% απο μελλοντική πώληση του παίκτη, δεν έγινε δεκτή, με την ομάδα της Jupiler League να αντιπροτείνει 20 εκατ. ευρώ + 6 εκατ. ευρώ σε μπόνους επίτευξης στόχων, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Σάσα Ταβολιέρι.

Όλα λοιπόν συνηγορούν ότι οι δύο πλευρές θα βρουν τη "χρυσή τομή" και ο Ελ Κανούς θα αγωνίζεται τη φετινή αγωνιστική περίοδο στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, μία εξέλιξη με ελληνικό ενδιαφέρον.

Κι αυτό γιατί ο εκ των πρώτων βιολιών της Γκενκ, Μπιλάλ Ελ Κανούς, αγωνίζεται στη θέση "8" στο 3-4-3 του Ντιρκ Κάιτ, εκεί που είναι και ο χώρος δράσης του Κωνσταντίνου Καρέτσα, κάτι που σημαίνει ότι ο 16χρονος, για τον οποίον έχουν στραμμένα πάνω του τα μεγαλύτερα κλαμπ του κόσμου με τη Ρεάλ να... σέρνει τον χορό, θα έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στην πρώτη του πλήρη σεζόν σε επαγγελματικό επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ