ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Λέτο:"Στην αρχή φοβόμουν την αντιπαλότητα"

Λέτο:"Στην αρχή φοβόμουν την αντιπαλότητα"
Λέτο

"Φοβόμουν την αντίπαλότητα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού πριν υπογράψω", δήλωσε ο Λέτο σε εφημερίδα

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σεμπάστιαν Λέτο στην εφημερίδα Ole Clarin.
" Στην αρχή ήμουν πολύ φοβισμένος. Δεν ήξερα τι θα μπορούσε να μου συμβεί. Η αντιπαλότητα είναι πολύ μεγάλη. Τώρα είμαι πολύ άνετα στον Παναθηναϊκό. Οι φίλαθλοι με αποδέχτηκαν αμέσως και με βοήθησαν να προσαρμοστώ. Τους είμαι ευγνώμων, με έκαναν να αισθανθώ λες και δεν είχα έρθει από τον μεγάλο αντίπαλο. Οι φίλοι του Ολυμπιακού με σταματούν στον δρόμο και με ρωτούν τι έγινε, αλλά ποτέ δεν με έχουν προσβάλει ή επιτεθεί".

Ήταν περίεργο να πάρεις μεταγραφή από τη μια ομάδα στην άλλη;

" Ναι, γιατί πολλοί λίγοι άνθρωποι τον έχουν κάνει. Η διαφορά μου είναι ότι άνηκα στη Λίβερπουλ, ο Ολυμπιακός αποφάσισε να μην με αγοράσει και εγώ κατέληξα να πάω στον Παναθηναϊκό, διότι η πρόταση του ήταν καλύτερη".

Και τελικά με τον Παναθηναϊκό κατέκτησες το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας...

" Ναι. Σκέψου ότι ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει όλα τα πρωταθλήματα τα τελευταία 13 χρόνια, με εξαίρεση το 2004. Όλοι μου έλεγαν ότι έκανα λάθος που άλλαξα ομάδα και ότι με τον Ολυμπιακό θα μπορούσα να τα κερδίσω όλα. Αλλά ο Παναθηναϊκός είχε ένα μεγάλο στόχο, αγόρασε σπουδαίους ποδοσφαιριστές και στο τέλος πέτυχε το νταμπλ με εντυπωσιακό τρόπο. Οι άνθρωποι του μου το είχαν δείξει από την αρχή αυτό, όλα πήγαν καλά και ο σύλλογος έγραψε ιστορία".

Είσαι δυο χρόνια στην Ελλάδα, την προσεχή αντίπαλο της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είσαι ο πλέον κατάλληλος για να μας περιγράψεις τι είδους αντίπαλος είναι.

" Έχει πεπειραμένους ποδοσφαιριστές, όπως οι συμπαίκτες μου στον Παναθηναϊκό Καραγκούνης και Κατσουράνης, αλλά το δυνατότερο σημείο τους είναι η συμπεριφορά τους. Το παιχνίδι της δεν είναι τεχνικό, δεν έχει καμία σχέση με της Ισπανίας ή της Βραζιλίας".

Δεν μας είπες για τον Σωτήρη Νίνη, τον ποδοσφαιριστή που περιμένουν να κάνει το μπαμ.

" Είναι συμπαίκτης μου στον Παναθηναϊκό. Κατά την άποψη μου, είναι ο ποιοτικότερος ποδοσφαιριστής της χώρας, με την προσδοκία να εξελιχτεί και άλλο, αλλά δεν έχει πάντα σταθερότητα στην απόδοση του".

Κάποιον άλλο που να ξεχωρίζει;

" Επίσης από τον Παναθηναϊκό, ο Σαλπιγγίδης παίζει δεξιά στην επίθεση και βγαίνει συχνά σε θέση για γκολ. Επίσης, πρέπει να δοθεί προσοχή στις εκτελέσεις στημένων του Καραγκούνη".

Πριν από ένα χρόνο είπες ότι ο Μαραντόνα όφειλε να σε παρακολουθήσει. Γιατί πιστεύεις ότι δεν κάλεσε, παρότι στέφθηκες για δεύτερη χρονιά πρωταθλητής;

" Δεν ξέρω. Οι προπονητές έχουν άλλο τρόπο να βλέπουν το ποδόσφαιρο. Ή μπορεί να προτιμά άλλους. Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να παίζω καλά στην ομάδα μου, προκειμένου να κληθώ".

Θεωρείς ότι έκανες την καλύτερη χρονιά σου;

" Ναι, ήταν η καλύτερη χρονιά μου από τότε που έπαιζα με τη Λανούς. Στον τελικό του Κυπέλλου αναδείχτηκα πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής".

Το γεγονός ότι παίζεις στην Ελλάδα, ένα πρωτάθλημα δεύτερης ταχύτητας, επηρεάζει την εικόνα σου;

"Δεν ξέρω αν με μειώνει, αν αυτό εννοείς, γιατί εδώ κατέκτησα τέσσερις τίτλους σε δύο χρόνια. Στο Γιουρόπα Λιγκ νικήσαμε δύο φορές την Ρόμα. Ίσως στην Αργεντινή το ελληνικό πρωτάθλημα δεν φαίνεται τόσο θελκτικό, αλλά μην υποτιμάτε την δυναμική του".

Θα επέστρεφες στην Αγγλία; Γιατί με τη Λίβερπουλ έπαιξες μόνο σε τέσσερα παιχνίδια, εξαιτίας των προβλημάτων που είχες με την άδεια εργασίας.

" Είχα μέσα μου θυμό γιατί δεν μπορούσα να δείξω τι αξίζω. Θυμάμαι ότι ο Ράφα Μπενίτεθ με βοήθησε πάρα πολύ. Εάν μου δινόταν η ευκαιρία, θα επέστρεφα".

Άλλο θέμα. Το Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι θα κληθείς να καταθέσεις γιατί υποπτεύεται ότι έχεις παραποιήσει στοιχεία του παππού σου, ώστε να πάρεις διαβατήριο της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης. Τι έχεις να απαντήσεις;

" Τίποτα. Ότι έχω να πω, θα το πω στο Δικαστήριο. Είμαι ήρεμος γιατί δεν έχω τίποτα να κρύψω".

Καταλαβαίνεις την οικονομική κρίση στην Ελλάδα;

" Όχι, γιατί το σπίτι μου είναι μακριά από το κέντρο, αλλά ξέρω ότι γίνονται απεργίες στα τραίνα, το μετρό, τα λεωφορεία και τα ταξί, αλλά μαθαίνω περισσότερα όταν διαβάζω τις αργεντινικές εφημερίδες στο διαδίκτυο".

Θα ήθελες να κλείσεις λέγοντας κάτι για τον Βαλβέρδε, τον Ισπανό προπονητή που είχες στον Ολυμπιακό;

" Όχι, γιατί είναι προτιμότερο να μην μιλάμε για ανθρώπους που δεν το αξίζουν".





















































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ