ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Λεβαδειακός-Εργοτέλης 2-2

Λεβαδειακός-Εργοτέλης 2-2
Λεβαδειακός-Εργοτέλης

Σε ένα παιχνίδι διαφήμιση του ποδοσφαίρου Εργοτέλης απέσπασε πολύτιμη ισοπαλία (2-2) στην έδρα του Λεβαδειακού

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι με σκόρερ τον Μπάρκογλου πήραν το προβάδισμα στο 18', σκορ που δε δυσκολεύτηκαν να διατηρήσουν μέχρι την ανάπαυλα περιορίζοντας στο ελάχιστο τις επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τα καρέ του Μπλάζιτς, που όποτε χρειάστηκε δήλωσε "παρών" με εντυπωσιακές επεμβάσεις.
Στην, συναρπαστική όπως εξελίχθηκε, επανάληψη ο Λεβαδειακός ήθελε να κλειδώσει τη νίκη το συντομότερο δυνατό και το κατάφερε με τον Μπάρκογλου στο 57' να πετυχαίνει το 2-0 και φυσικά το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση.

Ωστόσο ο Εργοτέλης κατάφερε αρχικά να μειώσει σε 2-1 με κεφαλιά του Χίμπλινγκερ στο 69', παρότι αγωνιζόταν με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Σασιασβίλι και τελικά να κάνει την έκπληξη και κόντρα στη ροή του παιχνιδιού να πάρει την ισοπαλία (2-2) με σκόρερ τον Μπούντιμιρ στο 75'.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Λεβαδειακός (Μόμτσιλο Βούκοτιτς): Μπλάζιτς, Μουλόπουλος, Μασάδο, Ζησόπουλος, Κόλτζος (80' Μπαλβορίν), Μπράνκο, Ταραλίδης, Μπάρκογλου, Πάουλο Κόστα (65' Μπούσι), Ναπολεόνι (74' Μαρτορέλ), Αγκάλι

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Ρουμπάκης, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Κορδονούρης (55' Φραγκουλάκης), Βίσιο, Τζούνιορ, Μπέτο (55' Τσεσνάουσκις), Λεάλ (76' Βερπακόφσκις), Ρομάνο, Μπούντιμιρ

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Διαιτητής: Κ. Παπασταμάτης

Κίτρινες: Κόλτζος, Αγκάλι, Ταραλίδης, Μουλόπουλος, Ναπολεόνι, Μπούσι / Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι (2)

Κόκκινες: Σασιασβίλι
Με μια ματιά
Με όπλα του την έδρα και το... περσινό 4-0 επί του Εργοτέλη, ο Λεβαδειακός υποδέχτηκε στο Δημοτικό στάδιο της Λιβαδειάς τους Κρητικούς με στόχο τη νίκη που θα έδινε μία ακόμα μεγάλη βαθμολογική ανάσα.

Στην αναμέτρηση για την τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League οι Κρητικοί από την πλευρά τους ταξίδεψαν με την ψυχολογία στα ύψη έπειτα από την νίκη τους επί της Ξάνθης την προηγούμενη εβδομάδα (σ.σ. πρώτη στο πρωτάθλημα) και όνειρα για συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα.

Ο αγώνας

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης δεν επεφύλασαν κάτι το αξιόλογο με ένα σουτ του Κορδονούρη και μία υποψία φάσης έπειτα από συνεργασία των Τζούνιορ και Λεάλ, που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε ελέω Μπλάζιτς, να είναι ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι ποδοσφαιριστές, κυρίως του Εργοτέλη, στο πρώτο δεκάλεπτο.

"Φωτοβολίδα" Κορδονούρη, "μπαλωθιά" Μπάρκογλου

Το "νεκρό" διάστημα διήρκησε μέχρι το 17' όταν και ο Κορδονούρης με εξαιρετικό σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, "ανάγκασε" τον Μπλάζιτς σε εντυπωσιακή επέμβαση και απομάκρυνση με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.

Το σουτ του Κορδονούρη "διαδέχτηκε" το γκολ του Μπάρκογλου ένα λεπτό αργότερα. Ο Ναπολεόνι με πολύ ωραία ενέργεια από τα δεξιά έστρωσε την μπάλα στον Μπάρκογλου κι εκείνος ελεύθερος απέναντι από τον Δασκαλάκη δε δυσκολεύτηκε να την σπρώξει στο βάθος της εστίας των φιλοξενούμενων κάνοντας το 1-0.

Οι Κρητικοί προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα με τον Μπούντιμιρ, ωστόσο το σουτ του τελευταίου απομάκρυνε με εξαιρετική επέμβαση ο Μπλάζιτς.

Έπεσε ο ρυθμός

Μετά το δεκάλεπτο "φωτιά" στο οποίο επετεύχθη το τέρμα των γηπεδούχων αλλά και οι ευκαιρίες του Εργοτέλη ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να ελέγξουν και να περιορίσουν την πίεση που θα ασκούσαν οι φιλοξενούμενοι.

Κάτι που σε μεγάλο βαθμό το κατάφεραν καθώς οι Κρητικοί προσπάθησαν να απειλήσουν μόνο με μακρινά σουτ του Βίσιο, τα οποία δε βρήκαν στόχο, αλλά και μία καλή εκτέλεση φάουλ του Μπέτο που κατέληξε άουτ.

Δυνατά στην επανάληψη ο Λεβαδειακός

Το 1-0 αποτελούσε μεν προβάδισμα αλλά ισχνό δε για τους παίκτες του Βούκοτιτς που στην επανάληψη μπήκαν με διάθεση να διευρύνουν τη διαφορά και να βάλουν γερές βάσεις για τη νίκη.

Μάλιστα σε δύο περιπτώσεις οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 2-0. Στο 48' ο Μουλόπουλος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να σταματά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Δασκαλάκη, ενώ μερικά λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 50' ο Ταραλίδης εξαπέλυσε ένα κεραυνό από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι παίκτες του Καραγεωργίου απάντησαν στις ευκαιρίες του Λεβαδειακού με ένα σουτ του Ρομάνο που εξουδετέρωσε ο Μπλάζιτς.

Μπάρκογλου επί 2

Ο τεχνικός του Εργοτέλη βλέποντας τον Λεβαδειακό να ελέγχει απόλυτο το παιχνίδι αποφάσισε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του προχωρώντας σε δύο αλλαγές, με τους Τσεσνάουσκις και Φραγκουλάκη να παίρνουν τις θέσεις των Μπέτο και Κορδονούρη στο 55'

Ωστόσο τα σχέδια του κατέρρευσαν μόλις δύο λεπτά αργότερα όταν ο Μπάρκογλου μετά από μπαλιά του Αγκάλι βγήκε απέναντι από τον Δασκαλάκη και με εντυπωσιακό σουτ με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Δασκαλάκη. Και σαν να μην έφτανε αυτό στο 58' ο Σασιασβίλι αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη του Παπασταμάτη αφήνοντας τους Κρητικούς με 10 παίκτες για κάτι περισσότερο από 30 λεπτά παιχνιδιού.

Αναθάρρησε και έφερε τα... πάνω κάτω

Παρά τις δύσκολες συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί ο Εργοτέλης βρήκε δυνάμεις και πάλεψε τις όποιες πιθανότητες του αναλογούσαν για κάτι καλό στο παιχνίδι. Και ο Χίμπλινγκερ ξαναέδωσε ελπίδες στην ομάδα του στο 69' όταν με κεφαλιά μείωσε σε 2-1.

Οι παίκτες του Βούκοτιτς φάνηκαν να έχουν επαναπαυτεί στις δάφνες του 2-0 και του αριθμητικού πλεονεκτήματος και τελικά το πλήρωσαν! Ο Φραγκουλάκης με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Τσεσνάουσκις που από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα και ο Μπούντιμιρ στην καρδιά της άμυνας πρόλαβε τον Μασάδο και με σουτ έφερε τον αγώνα στα ίσα!

Παράπονα εκατέρωθεν

Το παιχνίδι στα τελευταία του λεπτά είχε άγρια ομορφιά με τις δύο ομάδες να παλεύουν με νύχια και με δόντια για το γκολ της νίκης. Και αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί με τους παίκτες και των δύο ομάδων να δημιουργούν τουλάχιστον τρεις κλασικές ευκαιρίες.

Πάντως παράπονα υπάρχουν εκατέρωθεν για δύο φάσεις. Ο Μπουντιμίρ με σουτ στο 86' έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο Παπασταμάτης με υπόδειξη του βοηθού ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ σε μία οριακή φάση δημιουργώντας αντιδράσεις από τον πάγκο των Κρητικών, ενώ λίγο αργότερα οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε ανατροπή του Μπούσι.

Συνέντευξη Τύπου
Νίκος Καραγεωργίου (Εργοτέλης): " Όλοι που είμαστε στον Εργοτέλη πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια σε αυτά τα 10 παιδία που έκαναν την ανατροπή και πήραμε το βαθμό της ισοπαλίας.Με 11 παίκτες δεν ήμασταν κάναμε καλή εμφάνιση ωστόσο όταν μείναμε με 10 παίκτες παίξαμε καταπληκτικά.

Πρέπει να δούμε πως δεχτήκαμε τα γκολ και τα λάθη που κάναμε σε αυτές τις φάσεις.Πλέον το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Πανθρακικό είναι πολύ δύσκολο και πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό

".
Όλα τα λεφτά...
Τα ψυχικά αποθέματα των παικτών του Καραγεωργίου που με 10 παίκτες και 2-0 πίσω στο σκορ κατάφεραν να φέρουν τα πάνω κάτω και σε διάστημα έξι λεπτών να κλέψουν πολύτιμο βαθμό στη Λιβαδειά.

Ο Μπάρκογλου που για ακόμα ένα παιχνίδι δείχνει να είναι ό,τι πιο αξιόπιστο επιθετικά για την ομάδα του Μόμτσιλο Βούκοτιτς
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το λίγο κοινό που βρέθηκε που βρέθηκε στις εξέδρες του Δημοτικού Σταδίου της Λιβαδειάς
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Εργοτέλης
Δασκαλάκης, Ρουμπάκης, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Κορδονούρης, Βίσιο, Τζούνιορ, Μπέτο, Λεάλ, Ρομάνο, Μπούντιμιρ
Η 11άδα των γηπεδούχων Λεβαδειακός
Μπλάζιτς, Μουλόπουλος, Μασάδο, Ζησόπουλος, Κόλτζος, Μπράνκο, Ταραλίδης, Μπάρκογλου, Πάουλο Κόστα, Ναπολεόνι, Αγκάλι
1' Έναρξη αγώνα
12' Σχόλιο
Tίποτα το αξιόλογο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.
17' Ευκαιρία Εργοτέλης Κορδονούρης
Εξαιρετικό σουτ βολίδα από τον Κορδονούρη αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, ο Μπλάζιτς διώχνει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.
18' Γκολ Λεβαδειακός Μπάρκογλου
Πολύ ωραία ατομική ενέργεια από τον Ναπολεόνι που από τα δεξιά πάσαρε στον Μπάρκογλου κι εκείνος από το ύψος του πέναλτι με προβολή άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.
19' Σουτ Εργοτέλης Μπουντιμίρ
Ωραίο σουτ του Μπουντιμίρ, ο Μπλάζιτς διώχνει και πάλι σε κόρνερ.
31' Σουτ Εργοτέλης Βίσιο
Καλό σουτ από τον Βίσιο όμως δεν βρίσκει στόχο.
36' Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Κόλτζος
40' Φάουλ Εργοτέλης Μπέτο
Ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Μπέτο, η μπάλα περνάει δίπλα από τα δοκάρια του Μπλάζιτς.
44' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης Χίμπλινγκερ
44' Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Αγκάλι
44' Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Σασιασβίλι
45' Φάουλ Λεβαδειακός Πάουλο Κόστα
Καλή εκτέλεση φάουλ από τον Πάουλο Κόστα, η μπάλα περνάει λίγο πάνω από δοκάρι του Δασκαλάκη.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
48' Δοκάρι Λεβαδειακός Μουλόπουλος
Σέντρα σουτ του Μουλόπουλου από τα δεξιά, η μπάλα παίρνει περίεργη τροχιά, χτυπάει στο αριστερό δοκάρι του Δασκαλάκη και στη συνέχεια απομακρύνεται από τους αμυντικούς του Εργοτέλη.
50' Ευκαιρία Λεβαδειακός Ταραλίδης
Ο Ταραλίδης κάνει ένα σουτ κεραυνό αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα περνάει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Εργοτέλη.
55' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Οι Τσεσνάουσκις Φραγκουλάκης στις θέσεις των Μπέτο και Κορδονούρη.
57' Γκολ Λεβαδειακός Μπάρκογλου
Ωραία μπαλιά του Αγκάλι, ο Μπάρκογλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε με τη μια το σουτ και διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα διαμορφώνοντας το 2-0.
58' Κόκκινη κάρτα Εργοτέλης Σασιασβίλι
Με 10 παίκτες για τον υπόλοιπο αγώνα ο Εργοτέλης.
65' Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Μπούσι στη θέση του Πάουλο Κόστα.
66' Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Μουλόπουλος
69' Γκολ Εργοτέλης Χίμπλινγκερ
Ύστερα από εκτέλεση φάουλ, ο Χίμπλινγκερ παίρνει την κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι και στείλνει την μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας σε 2-1.
72' Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Ναπολεόνι
74' Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Μπαρτορέλ στη θέση του Ναπολεόνι.
75' Γκολ Εργοτέλης Μπούντιμιρ
Συρτή σέντρα ακριβείας του Τσεσνάουσκις από τα δεξιά, ο Μπούντιμιρ θα κάνει το πλασέ στη κίνηση από τη μικρή περιοχή και το 2-2 είναι γεγονός.
76' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Ο Βερπακόφσκις στη θέση του Λεάλ.
80' Αλλαγή παίκτη
Ο Μπαλβορίν μπαίνει στη θέση του Κόλτζου.
86' Σουτ Εργοτέλης Ρουμπάκης
Σουτ του Ρουμπάκη ελάχιστα έξω από τη περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ.
90' Λήξη αγώνα

































































TAGS ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ