STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λεβαδειακός-Παναιτωλικός 2-0

Λεβαδειακός-Παναιτωλικός 2-0
INTIME SPORTS

Με ηγέτη και σκόρερ (δις) τον Σουμπίνιο, ο Λεβαδειακός πήρε μία πανάξια νίκη με 2-0 επί του Παναιτωλικού και σκαρφάλωσε για πρώτη φορά φέτος πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Δείτε τα γκολ και τα highlights της αναμέτρησης.

Άστρο λαμπρό οδηγεί τον Λεβαδειακό στη μάχη για την παραμονή και αυτό έχει βραζιλιάνικη καταγωγή. Ο λόγος για τον Σουμπίνιο, ο οποίος με δύο γκολ και καταπληκτική εμφάνιση χάρισε στους "πράσινους" μία σπουδαία νίκη με 2-0 επί του Παναιτωλικού, αποτέλεσμα που τους φέρνει για πρώτη φορά στη φετινή Super League πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Τα γκολ για τους γηπεδούχους ήρθαν στο 10' και στο 84' ενώ θα μπορούσαν να είχαν"καθαρίσε"ι το ματς πολύ πιο γρήγορα αφού είχαν αρκετές κλασικές ευκαιρίες, απέναντι σε έναν Παναιτωλικό ο οποίος δεν έδειξε σε κανένα σημείο του ματς ότι μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.

Πλέον, ο Λεβαδειακός μπαίνει στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος με ανεβασμένο ηθικό αφού "έβαλε από κάτω" στη βαθμολογία τον Παναιτωλικό και αναρριχήθηκε πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ από την πλευρά της η ομάδα του Αγρινίου υπέστη τρίτη συνεχόμενη ήττα (δεύτερη σερί για τον Τάκη Λεμονή από τότε που ανέλαβε) μετά από τις δύο κολλητές ήττες από την ουραγό Δόξα Δράμας.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Διαιτητής/Βοηθοί: Σπάθας Ηλίας (Πειραιά) / Καρσιώτης Μιχαήλ (Κορινθίας), Βασιλειάδης Λεωνίδας (Μακεδονίας)

4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Λαμπρόπουλος Μάριος (Ηλείας) / Καλαθενός Μιχαήλ (Δωδεκανήσου)

Καιρός: Συννεφιασμένος.

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Ναπολεόνι (90+2' Πόποβιτς), Σουμπίνιο (89' Μελισσάς), Φαβάλι, Μεντί, Αλεξίου, Βασιλείου (69' Κουτσόπουλος), Ζησόπουλος, Κόρμπος, Λισγάρας

Παναιτωλικός (Τάκης Λεμονής): Τσενάμο, Σιόντης, Άντι, Κούσας, Μουμίν, Μητρόπουλος (77' Φερνάντες), Ρότσα, Χαριστέας, Θεοδωρίδης (87' Καραμαλίκης), Καμαρά, Ακαλέ (46' Αναστασιάδης)

Σκόρερ: Σουμπίνιο (10', 84')

Κίτρινες κάρτες: Φαβάλι (52') / Χαριστέας (23'), Σιόντης (63'), Καμαρά (72')

Η ανασκόπηση του ματς

Παρά την κρισιμότητα του αγώνα (άρα και τη μεγάλη πίεση) οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με άκρως επιθετικές διαθέσεις, με αποτέλεσμα να χαθούν σημαντικές ευκαιρίες εκατέρωθεν.

Ο Παναιτωλικός είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 2', με εξαιρετικό μακρινό σουτ του Χαριστέα να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Κυριακίδη, ενώ ο Λεβαδειακός "απάντησε" δις με τον Σουμπίνιο, ο οποίος είδε όμως τα σουτ που επιχείρησε στο 5' και στο 8' να μπλοκάρονται σταθερά από τον Τσενάμο.

Η τρίτη προσπάθεια του Βραζιλιάνου ήταν όμως και... φαρμακερή για τους φιλοξενούμενους. Ο Ναπολεόνι βρέθηκε μόνος από τα αριστερά και έκανε το γύρισμα στην καρδιά της άμυνας του Παναιτωλικού, με τον Σουμπίνιο να ακολουθεί τη φάση και με προβολή να ανοίγει το σκορ (1-0).

Μετά το γκολ, οι "πράσινοι" έδωσαν χώρο στον Παναιτωλικό, όμως οι φιλοξενούμενοι έδειχναν έξω από τα νερά τους και κινδύνευσαν να δεχτούν και δεύτερο τέρμα.

Στο 22' η άμυνα της ομάδας του Αγρινίου έκανε ένα ακόμα λάθος δίνοντας την ευκαιρία στον Ναπολεόνι να κάνει σουτ (άουτ), ενώ στο 27' ο Σουμπίνιο έπιασε εκ νέου κοιμώμενη την αντίπαλη άμυνα, με την κεφαλιά του να περνάει άουτ.

Ο Παναιτωλικός είχε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια στο 34' αλλά είδε τον Μουλόπουλο να αποκρούει πάνω στη γραμμή το γύρισμα του Κούσα, ενώ η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου 45λέπτου άνηκε και πάλι στους γηπεδούχους, με το απευθείας γυριστό σουτ του Βασιλείου (από εκτέλεση κόρνερ) να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία φάση για highlight, βγαλμένη από πιο προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο "δαίμονας" Σουμπίνιο είδε τον Λουίτζι Τσενάμο ελαφρώς εκτός εστίας στο 52' και επιχείρησε να τον "κρεμάσει" με λόμπα από απόσταση 40 μέτρων, με τη μπάλα να μην του κάνει όμως το χατήρι καθώς σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι!

Ο Παναιτωλικός από την πλευρά του απείλησε δύο φορές μέσα σε διάστημα δύο λεπτών (57'-58') με τον Χαριστέα (στην πρώτη φάση έστειλε τη μπάλα άουτ με κεφαλιά ενώ στη δεύτερη ο Κυριακίδης έβγαλε σε κόρνερ), ενώ στη συνέχεια η εστία του Παναιτωλικού "σφυροκοπήθηκε" από τους παίκτες του Παράσχου.

Στο 69' ο Τσενάμο μπλόκαρε την κεφαλιά του Ναπολεόνι, ένα λεπτό αργότερα απέκρουσε σε κόρνερ σουτ του Σουμπίνιο μετά από εντυπωσιακή σόλο ενέργεια του Βραζιλιάνου, ενώ οι συνεχόμενες μεγάλες ευκαιρίες για τον Λεβαδειακό ολοκληρώθηκαν στο 71'.

Τότε, ο Λισγάρας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή του Παναιτωλικού, όμως απέναντι στον Τσενάμο έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Μετά από αυτό το ρεσιτάλ... χαμένων ευκαιριών, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους γηπεδούχους να εξακολουθούν όμως να έχουν τον απόλυτο έλεγχο απέναντι σε έναν αναιμικό Παναιτωλικό και να φτάνουν τελικά σε ένα δεύτερο γκολ που δικαιούνταν απόλυτα με βάση την απόδοσής τους έξι λεπτά πριν το φινάλε.

Ο Κουτσόπουλος έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά αποδιοργανώνοντας την άμυνα των φιλοξενουμένων και ο Σουμπίνιο βγήκε μόνος απέναντι στον Τσενάμο σε ένα ιδανικό τετ α τετ, με το πλασέ του να είναι ψύχραιμο και το 2-0 να είναι γεγονός.

Στο 88' ο Παναιτωλικός είχε την ευκαιρία να μειώσει στο σκορ και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι στα τελευταία λεπτά, όμως το πλασέ του Άγγελου Χαριστέα από το ύψος της μεγάλης περιοχής (είχε πάρει ωραία μπαλιά από τον Φερνάντες) δεν ήταν εύστοχο (η μπάλα έφυγε κόρνερ).

Το φινάλε του αγώνα βρήκε τους Σουμπίνιο και Ναπολεόνι να γίνονται αλλαγή για να γνωρίσουν την αποθέωση από τους φίλους του Λεβαδειακού, με την ομάδα του Γιώργου Παράσχου να βρίσκεται πλέον για πρώτη φορά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη έχοντας μάλιστα και ματς λιγότερο σε σχέση με ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικό!

Ο MVP της αναμέτρησης

Για ένα ακόμα ματς ο Σουμπίνιο ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος για την ομάδα του Λεβαδειακού και με την ηγετική του παρουσία μέσα στο χορτάρι της χάρισε ένα πολύτιμο τρίποντο που ίσως αποδειχτεί (το πλέον) καθοριστικό στη μάχη της παραμονής.

Ο Βραζιλιάνος άσος, δανεικός από τον Ολυμπιακό, ήταν σκόρερ και των δύο τερμάτων για τους Βοιωτούς ενώ θα μπορούσε να είχε πανηγυρίσει και χατ-τρικ εάν η μπάλα δεν σταματούσε στο οριζόντιο δοκάρι ύστερα από απίστευτη λόμπα από 40 μέτρα που επιχείρησε.

Γενικότερα, ήταν ένας διαρκής κίνδυνος για την άμυνα του Παναιτωλικού καθώς "έβαλε δύσκολα" στον γκολκίπερ Τσενάμο και σε άλλες 2-3 περιπτώσεις και το standing ovation που γνώρισε στις καθυστερήσεις από τους οπαδούς των "πρασίνων" ήταν απόλυτα δικαιολογημένο.

Ο αδύναμος κρίκος

Η αμυντική λειτουργία του Παναιτωλικού. Σε ένα ματς που είχε χαρακτηριστεί και ως "τελικός" στη μάχη για την παραμονή, ο Παναιτωλικός παρουσιάστηκε πολύ κατώτερος του αντιπάλου του και γνώρισε την ήττα με "κάτω τα χέρια".

Η άμυνα ήταν η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας του Αγρινίου καθώς πιάστηκε πολλές φορές... κοιμώμενη και ο Λουίτζι Τσενάμο βρέθηκε σε ουκ ολίγες περιπτώσεις εκτεθειμένος απέναντι σε παίκτες που φορούσαν πράσινες φανέλες.

Για την σύγχυση στην οποία βρέθηκε η οπισθοφυλακή του Παναιτωλικού φέρει σημαντική ευθύνη και ο Τάκης Λεμονής, με το "πείραμα" που δοκίμασε στο πρώτο ημίχρονο, να χρησιμοποιήσει δηλαδή τον μέσο Μητρόπουλο στοι κέντρο της άμυνας, να αποτυγχάνει παταγωδώς.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ