ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ

Λεβερκούζεν: Αλέις Γκαρθία, το πρώτο "χτύπημα" του Αλόνσο

Ο Αλέις Γκαρθία με τη φανέλα της Ζιρόνα σε ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα | 4 Μαΐου 2024
Ο Αλέις Γκαρθία με τη φανέλα της Ζιρόνα σε ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα | 4 Μαΐου 2024 @2024 ALEIX GARCIA/AP IMAGES

Η Λεβερκούζεν κατέκτησε το νταμπλ μετά από μία εκπληκτική σεζόν και θέλει να μπει δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι ενόψει της νέας σεζόν, με την "Mundo Deportivo" να αναφέρει πως είναι κοντά στο να αποκτήσει τον Αλέις Γκαρθία από την Ζιρόνα.

Η ομάδα που έκανε το μεγαλύτερο "μπαμ" από κάθε άλλη στην ποδοσφαιρική Ευρώπη τη φετινή σεζόν είναι η Λεβερκούζεν, με την ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο όχι απλά να αποκαθηλώνει την Μπάγερν (έπειτα από 11 διαδοχικούς τίτλους στην Bundesliga για τους Βαυαρούς) αλλά να κατακτάει το νταμπλ στην Γερμανία, φτάνοντας παράλληλα στον τελικό του Europa League.

Πλέον, με τους δύο εγχώριους τίτλους και το αήττητο σερί των 51 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις να είναι πίσω τους, οι "ασπιρίνες" θέλουν να μπουν δυναμικά και τη νέα σεζόν και για αυτό το λόγο καταστρώνουν από τώρα τα πλάνα τους για τη μεταγραφική τους ενίσχυση.

Αυτά περιλαμβάνουν τον Αλέις Γκαρθία σύμφωνα με την "Mundo Deportivo", με το καταλανικό μέσο να αποκαλύπτει πως η ομάδα του Αλόνσο έβαλε στο στόχαστρο τον 26χρονο αμυντικό μέσο της Ζιρόνα και αναμένεται να τον κάνει δικό της μέσα στις προσεχείς ημέρες, προσφέροντας στους τριταθλητές Ισπανίας ένα ποσό μεταξύ 15 και 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Σημειώνεται πως ο Ισπανός έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026 στην Ζιρόνα (υπάρχει οψιόν για ακόμη ένα έτος) ενώ τη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε, είχε απολογισμό 3 γκολ και 6 ασίστ σε 37 ματς της La Liga.

Συνολικά, από το 2021 που αγωνίζεται για λογαριασμό της Ζιρόνα (απόκτημα από την Έιμπαρ) μετράει 172 ματς, με συγκομιδή 8 γκολ και 21 ασίστ, ενώ στο παρελθόν έχει φορέσει και τη φανέλα των Μάντσεστερ Σίτι, Μουσκρόν και Ντιναμό Βουκουρεστίου.

TAGS ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ BUNDESLIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ