LIGUE 1

Λιλ - Παρί 1-5: Διέλυσε την πρωταθλήτρια και της παίρνει τα σκήπτρα

Οι παίκτες της Παρί πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Λιλ για τη Ligue 1 2021-2022 στο "Πιερ Μορουά", Λιλ | Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022
Οι παίκτες της Παρί πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Λιλ για τη Ligue 1 2021-2022 στο "Πιερ Μορουά", Λιλ | Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022 © 2022 MICHEL SPINGLER/ASSOCIATED PRESS

Η Παρί προελαύνει στη Γαλλία και με το 5-1 στο "Πιερ Μορουά" της Λιλ απέδειξε ότι η περσινή σεζόν ήταν η εξαίρεση στον κανόνα.

Η Λιλ πήρε τον τίτλο από την Παρί την περσινή σεζόν και οι πρωτευουσιάνοι δεν δείχνουν να το ξεχνούν. Στην αναμέτρηση του "Πιερ Μορουά" για την 23η αγωνιστική της Ligue 1, η ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο διέλυσε τους πρωταθλητές με 5-1 και έκανε ακόμα ένα βήμα προς την ανάκτηση των σκήπτρων στη Γαλλία.

Πρωταγωνιστής ήταν ένα ανέλπιστο όνομα, ο Ντανίλο Περέιρα, με τον πρώην μέσο του Άρη να σημειώνει δύο γκολ. Ο Σβεν Μπότμαν είχε ισοφαρίσει προσωρινά έπειτα από ασίστ του Χατέμ Μπεν Αρφά που βρήκε αμέσως τα πατήματά του με τους "λιλουά". Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν χαρίστηκαν. Στο 32' ο Πρεσνέλ Κιμπεμπέ και στο 38' ο Λιονέλ Μέσι ανέκτησαν το προβάδισμα.

Ο Αργεντινός επιθετικός έφτασε τα 758 στην καριέρα του σε επίπεδο ανδρών και προσπέρασε τον Πελέ, ενώ λίγο αργότερα είχε φάουλ στο οριζόντιο δοκάρι και ακόμα μια ευκαιρία για να πιάσει και τον Γιόσεφ Μπίτσαν που έχει 759 γκολ καριέρας. Εν τέλει, αυτός που διπλασίασε τα γκολ του ήταν ο Ντανίλο με φαλτσαριστό σουτ, ενώ το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Κιλιάν Εμπαπέ.

Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Ligue 1

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

TAGS LIGUE 1 ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ