CHAMPIONS LEAGUE

Λιόν - Ρεάλ 0-2, Άγιαξ - Ντίναμο 4-0

Λιόν - Ρεάλ 0-2, Άγιαξ - Ντίναμο 4-0

Η Ρεάλ νίκησε και μέσα στην Γαλλία την Λιόν με 2-0, εξασφάλισε την πρόκριση και ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε και ξεπέρασε τα 100 γκολ (videos)

Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με 2-0 την Λιόν μέσα στο "Ζερλάν" με δύο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο, και έκανε το "4 στα 4" εξασφαλίζοντας την πρόκριση μετά τις Μπαρτσελόνα και Μίλαν.

Ο Ρονάλντο σκόραρε με φάουλ και πέναλτι, φτάνοντας αρχικά τα 100 γκολ με την "βασίλισσα" και εν συνεχεία τα ξεπέρασε, έχοντας πλέον 101.

Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου ο Άγιαξ νίκησε με 4-0 την Ντίναμο Ζάγκρεμπ και έφτασε τους 7 βαθμούς, ενώ η Λιόν έχει 4.

Λιόν - Ρεάλ 0-2

Σκόρερ: 24' και 69' Κρ. Ρονάλντο

Γήπεδο: "Ζερλάν", Λιόν

Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)

Έψαχνε αρκετές μέρες το 100ό του γκολ ο Κριστιάνο Ρονάλντο με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και τελικά το πέτυχε, ανοίγοντας το σκορ στο "Ζερλάν" στο 24'.

Ο Πορτογάλος άσος έκανε το 0-1 με φανταστική απευθείας εκτέλεση φάουλ, το οποίο κέρδισε ο Καρίμ Μπενζεμά λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή.

Ο Ρονάλντο κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε ο ίδιος εύστοχα στο 69' και έκανε το 0-2, ξεπερνώντας έτσι τα 100 γκολ με την "βασίλισσα".

Οι Ισπανοί εξακολουθούν να μην έχουν δεχτεί γκολ, αν και λίγο έλειψε να γίνει αυτό στα τελευταία λεπτά, καθώς η Λιόν είχε δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Ζερεμί Μπριάν.

Στην πρώτη η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κασίγιας από κεφαλιά του Γάλλου στράικερ, ο οποίος στην δεύτερη βγήκε τετ-α-τετ με τον Ισπανό πορτιέρο από εξαιρετική πάσα του Γιόαν Γκουρκούφ, πρόλαβε να σουτάρει, αλλά αστόχησε.

ΛΙΟΝ: Λορίς, Ρεβεγιέρ, Κρις, Λόβρεν (38' Μπακαρί Κονέ), Νταμπό, Γκοναλόν, Σέλστρεμ, Γκουρκούφ, Μπριάν, Έντερσον (84' Μπελφοντίλ), Γκομίς (75' Λακαζέτ).

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Λασανά Ντιαρά, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Φάμπιο Κοεντράο (64' Ραούλ Αλμπιόλ), Κεντίρα, Τσάμπι Αλόνσο, Μεσούτ Εζίλ, Άνχελ ντι Μαρία (83' Καγεχόν), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (71' Ιγκουαΐν).

Άγιαξ - Ντίναμο Ζάγκρεμπ 4-0

Σκόρερς: 20' Φαν ντερ Βιλ, 25' Σουλεϊμάνι, 65' Σιμ ντε Γιονγκ, 92' Λοδέιρο

Γήπεδο: "'Αμστερνταμ ΑρίνΑ", Άμστερνταμ

Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)

Με το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ ο Γκρέγκορι φαν ντερ Βιλ άνοιξε το σκορ για τον Άγιαξ στο 20' με κοντινό σουτ, ενώ ο Έρικσεν ήταν αυτός που είδε την κίνησή του στην περιοχή και τον τροφοδότησε με καταπληκτικό "τακουνάκι".

Το 2-0 έκανε ο Μίραλεμ Σουλεϊμάνι στο 25', με τον Σέρβο από την πάσα του Σιμ ντε Γιονγκ να περνάει τον Κέλαβα και να πλασάρει σε κενή εστία, πετυχαίνοντας και αυτός το πρώτο του γκολ στο Champions League.

Στο 65' ήταν η σειρά του Σιμ ντε Γιονγκ να σκοράρει για πρώτη φορά στην καριέρα του στην διοργάνωση, κάνοντας το 3-0 για τον Αίαντα, από πάσα του Έρικσεν, ενώ το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Νικολάς Λοδέιρο στο 92'.

ΑΓΙΑΞ: Φερμίρ, Φαν ντερ Βιλ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ανίτα, Τέο Γιάνσεν, Εγιόνγκ Ενό, Έρικσεν (80' Λοδέιρο), Σιμ ντε Γιονγκ, Σουλεϊμάνι (72' Λουκοκί), Μπούριχτερ (77' Εμπεσίλιο).

ΝΤΙΝΑΜΟ: Κέλαβα, Βρσάλκο, Βίντα, Σίμουνιτς, Λουΐς Ιμπάνιες, Καλέγιο (46' Τόμετσακ), Μπάντελ, Λέκο, Σαμίρ (72' Σίτουμ), Κάβατσιτς, Ρουκάβινα (56' Μπετσίρα).

Η βαθμολογία

1. Ρεάλ 12 (10-0)

2. Άγιαξ 7 (6-3)

3. Λιόν 4 (2-6)

4. Ντίναμο Ζάγκρεμπ 0 (0-9)

Ο πίνακας των σκόρερς

5 γκολ

Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

4 γκολ

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)

3 γκολ

Νταβίντ Βίγια (Μπαρτσελόνα)

Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

Αΐλτον (ΑΠΟΕΛ)

Ρομάν Σιροκόβ (Ζενίτ)

Χουλκ (Πόρτο)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Λιόν - Ρεάλ 0-2

Άγιαξ - Ντίναμο 4-0

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ