CHAMPIONS LEAGUE

Λιόν - Ρεάλ Μ. 1-0

Λιόν - Ρεάλ Μ. 1-0
λισάντρο ράμος

Με το γκολ του Ζαν Μακούν η Λιόν κέρδισε με 1-0 την Ρεάλ Μαδρίτης στο "Ζερλάν"

Λιόν - Ρεάλ Μαδρίτης 1-0


Σκόρερ: 47' Μακούν
Γήπεδο: "Ζερλάν", Λιόν
Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)

Ο Σιντνεΐ Γκοβού ήταν αυτός που είχε τις πρώτες καλές στιγμές στο ματς. Συγκεκριμένα στο 10' έπιασε σουτ στην κίνηση από δεξιά και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ ήταν πιο άστοχος στο 12', εκ νέου σε σουτ στην κίνηση έπειτα από εντυπωσιακό κοντρόλ.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ρεάλ ευκαιρία δεν δημιούργησε και στην μοναδική της καλή στιγμή ο Ουγκό Λορίς μπλοκαρε άνετα προσπάθεια του Εστέμπαν Γκρανέρο.

Αντιθέτως, η Λιόν λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ στο 40', όταν ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν έδιωξε στην περιοχή του με κεφαλιά, ο Ντελγκάδο σούταρε εντυπωσιακά στην κίνηση και η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ίκερ Κασίγιας.

Ο Ισπανός πορτιέρο δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο 47', όταν ο Ζαν Μακούν με εξαιρετικό σουτ έξω απο την περιοχή τον "εκτέλεσε" και άνοιξε το σκορ για τους Γάλλους, που ξεκίνησαν ιδανικά την επανάληψη.

Από λάθος του Κασίγιας στο 58' ο Λισάντρο Λόπες πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε το διαγώνιο συρτό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από δεξί κάθετο δοκάρι. Ο Αργεντινός απείλησε ξανά στο 60' με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να μπλοκάρει την κεφαλιά του.

Η πρώτη καλή ευκαιρία της "βασίλισσας" ήρθε στο 61' με το σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ ο Ουγκό Λορίς, ενώ ένα λεπτό αργότερα η Λιόν απάντησε, με τον Κασίγιας όμως να αποκρούει το πλασέ του Αλί Σισοκό.

Αμέσως μετά, η Ρεάλ έχασε νέα ευκαιρία, με τον Ιγκουάιν αυτήν την φορά να πλασάρει από κοντά και τον Λορίς να αποκρούει ξανά. Εν συνεχεία ο διεθνής στράικερ της Ρεάλ αντικαταστάθηκε από τον Μπενζεμά, ο οποίος αποθεώθηκε από τους περισσότερους φιλάθλους της πρώην ομάδας του.

Στα τελευταία λεπτά οι "λιονέ" είχαν τον έλεγχο, δεν επέτρεψαν στην Ρεάλ να τους δημιουργήσει προβλήματα και διατήρησαν το "μηδέν" στην άμυνα.

ΛΙΟΝ: Λορίς, Ρεβεγιέρ, Κρις, Μουμσόνγκ, Αλί Σισοκό, Τουλαλάν, Μακούν, Πιάνιτς (78' Πιάνιτς), Γκουβού, Ντελγκάδο (89' Μπάστος), Λισάντρο Λόπες (81' Γκομίς).
ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Σέρχιο Ράμος, Ραούλ Αλμπιόλ, Μαρσέλο (46' Γκαράι), Τσάμπι Αλόνσο, Μαχαμαντού Ντιαρά, Γκρανέρο, Κακά, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (64' Μπενζεμά).





















TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ