ΑΡΗΣ

Αθανασιάδης: "Δουλέψαμε με μεράκι για τον Άρη μας"

Αθανασιάδης: "Δουλέψαμε με μεράκι για τον Άρη μας"
INTIME SPORTS

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, Θανάσης Αθανασιάδης και το Δ.Σ. της εταιρίας έδωσαν Συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα (9/5) κάνοντας τον απολογισμό της διετίας 2009-2011, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα το νέο Υποψήφιο διοικητικό σχήμα «ΑΡΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, Θανάσης Αθανασιάδης και το Δ.Σ. της εταιρίας παρέθεσαν Συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 9 Μαΐου στις 15:00 της οποίας την εξέλιξη παρακολουθήσατε ζωντανά από το Sport24.gr. Σε αυτή έγινε ο απολογισμός της διετίας 2009-2011 ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκε το νέο Υποψήφιο διοικητικό σχήμα «ΑΡΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ».

" Δουλέψαμε με μεράκι και αγάπη για την ομάδα μας που αγαπάμε από μικρά παιδιά", τόνισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, σημειώνοντας ότι στα οικονομικά θέματα λειτούργησαν με σύνεση, διαψεύδοντας όσα έχουν γραφτεί για τεράστιο άνοιγμα που προέκυψε από αυτή την διετία.

Την Συνέντευξη Τύπου άνοιξε ο Θανάσης Αθανασιάδης:

Στόχος της συνέντευξης είναι μία αναφορά στα πεπραγμένα της διετίας 2009-2001 που είχαμε την τιμή να είμαστε στο τιμόνι της ομάδας αλλά και να παρουσιάσουμε το νέο υποψήφιο μας σχήμα.

Την χρονιά 09-10 όπως ξέρετε πήγαμε στον τελικό Κυπέλλου και δείξαμε σε όλους την δυναμική μας με την παρουσία 25.000 φιλάθλων στο ΟΑΚΑ. Την επόμενη σεζόν καταξιωθήκαμε στην Ευρώπη, αλλά οι αυξημένες μας υποχρεώσεις στην Ελλάδα μας στέρησαν την συμμετοχή στα πλέι-οφ.

Αλλά οι 5 τελευταίες σερί νίκες δείχνουν ότι αυτή η ομάδα έχει μέλλον. Όπως μέλλον δείχνει ότι έχει ο Άρης και μέσα από την επιτυχημένη πορεία των ομάδων Κ17 και Κ20.

Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Ορφανίδη όπου την περασμένη διετία είχε το βάρος της οργάνωσης των Ακαδημιών. Ειδική μνεία και στην ομάδα των Νέων που πήρε το πρωτάθλημα αλλά και στου προπονητές Πασσιαλή και Θεό.

Σε διοικητικό επίπεδο λειτουργήσουμε αυτή τη διετία όπως είχαμε εξαγγείλει πριν αναλάβουμε την διοίκηση. Όλο αυτό το διάστημα δουλέψαμε με αγάπη και μεράκι για την ομάδα που αγαπάμε από μικρά παιδιά. Δεν ισχυριζόμαστε ότι είμαστε αλάνθαστοι. Έγιναν και παραλείψεις, αλλά όλα αυτά έγιναν καλοπροαίρετα.

Τα οικονομικά της ΠΑΕ

Στον οικονομικό τομέα πρώτο μέλημα μας ήταν να τακτοποιήσουμε τις οφειλές από το παρελθόν. Κάναμε ό,τι έπρεπε για να πάρουμε τις σχετικές άδειες για τη συμμετοχή μας στις διοργανώσεις τις UEFA. Με λεπτομέρεια όλες οι οικονομικές κινήσεις θα αναπτυχθούν στην Γενική Συνέλευση της Λέσχης.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι την πρώτη χρονιά είχαμε ζημιά περίπου 2,4 εκατ. ευρώ. Αλλά έχοντας να καλύψουμε τόσες υποχρεώσεις από το παρελθόν, αν δούμε μόνο την δικιά μας χρήση αφαιρώντας αυτές τις υποχρεώσει τότε είχαμε ζημία μόνο 700.000 ευρώ.

Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα ποσό προς εξυπηρέτησης της τάξης 6,7 εκατομ. που με τα ανάλογα έσοδα στις 30-6-2011 θα πέσει πάρα πολύ. Αυτό το πόσο στις 30-6-2009 ήταν στα 7,4 εκατ. Αυτά τα ενδεικτικά στοιχεία τα δίνω για να καταλάβει ο κόσμος ότι σεβαστήκαμε το τελευταίο ευρώ του κάθε φιλάθλου και δεν κάναμε αυτά που ακούγονται περί τεράστιων ανοιγμάτων της ΠΑΕ.

Για παράδειγμα το μπάτζετ του 09-10 ήταν αυξημένο κατά 1,3 εκατ. ευρώ με μεταγραφές τύπου Αμπρέου με τις οποίες συμφωνούσε ο κόσμος. Καμία σχέση με 5 και 11 εκατομ. ευρώ που λένε.

Συνολικά αυτή η διετία επ' ουδενί δεν παρουσίασε αυτά που φημολογούνται με σκοπό να αποπροσανατολίσουν την σκέψη του αρειανού κόσμου. Εμείς λειτουργήσαμε με σύνεση και η χρήση ήταν τελείως ισοσκελισμένη".

Ηλεκτρονικό εισιτήριο και τουρνικέ

Αντώνης Ζαμπέτας (Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Αρης): "Η διοίκηση μας αυτά τα δύο χρόνια ήταν τεχνοκρατική. Στον τομέα μου όσον αφορά τις εγκαταστάσεις σε Βικελίδης και προπονητικό στο Ρύσιο, λειτουργήσαμε με ανθρώπους που γνωρίζουν τα θέματα. Θυμάστε την άθλια εικόνα με τις λίμνες στο ματς με τον Πανθρακικό.

Προσλάβαμε γεωπόνους, πήγαμε στη Γερμανία και είδαμε αγωνιστικούς χώρους και τελικά κάναμε την αντικατάσταση του χλοοτάπητα. Στη συνέχεια προχωρήσαμε και σε εργασίες στο Ρύσιο όπου παρουσίαζε τραγική εικόνα.

Δείξαμε και το κοινωνικό μας πρόσωπο με την κατασκευή ειδικών θέσεων για ΑΜΕΑ για να μπορούν να βλέπουν τους αγώνες του Άρη στο Βικελίδης. Έγιναν παράλληλα διάφορες επενδύσεις στο γήπεδο για να πληρεί στο ακέραιο τις προδιαγραφές τις UEFA.

Στην επόμενη διετία αν μας τιμήσετε πάλι, θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητες που θα αποφέρουν έσοδα στο σύλλογο. Επίσης σκοπεύουμε δημιουργία προπονητικού κέντρο για την Κ17 όπου θα διαμένουν εκεί τα παιδιά. Στόχος μας είναι και το ηλεκτρονικό εισιτήριο και ήδη εργαζόμαστε σε αυτό.

Στον προγραμματισμό μας είναι και η τοποθέτηση τουρνικέ για να αυξήσουμε την ασφάλεια του γηπέδου καθώς παρατηρήθηκαν υπεράριθμοι θεατές σε μεγάλα ματς της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Τα νομικά ζητήματα

Δημήτρης Σαρρής (αντιπρόεδρος ΠΑΕ Αρης): "Αναλάβαμε μία ΠΑΕ με δεκάδες ανοιχτά δικαστικά μέτωπα, στον τομέα που ήμουν υπεύθυνος εγώ. Ο Άρης συρόταν για γελοιότητες στα Δικαστικά Μέγαρα και έχανε κάθε πιθανή και απίθανη δίκη. Καταφέραμε και συμμαζέψαμε τα πάντα και μας έμειναν δύο-τρεις μεγάλες υποθέσεις.

Μία από αυτές είναι η υπόθεση της Sportvision όπου το δικαστήριο χάθηκε πρωτόδικα πριν αναλάβουμε εμείς και στη συνέχεια ακούσαμε πολλά ψέματα για δικές μας παραλείψεις τα οποία δημοσιεύτηκαν και στον Τύπο.

Σε αυτό το σημείο ο κ. Σαρρής αναφέρει με λεπτομέρειες τις δικαστικές αποφάσεις για την υπόθεση της Sportvision που είναι ακόμα ανοιχτή. Ακολούθως ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ κάνει αναφορά και στις υποθέσεις Λακκώματος αλλά και Ξηροκώστα όπως και για την παρουσία της ΠΑΕ στον Τειρεσία.

Ο κ. Σαρρής συνεχίζει με αναφορές σε διάφορες μικροϋποθέσεις τις οποίες έκλεισε η ΠΑΕ για να αποδείξει αυτό που ισχυρίστηκε στον πρόλογο του για τα δεκάδες ανοιχτά μέτωπα που βρήκα και κατάφεραν να τα συμμαζέψουν.

" Το σήμα του Άρη είχε λήξει στο Υπουργείο Εμπορίου και κανείς δεν το είχε πάρει χαμπάρι! Εμείς προλάβαμε και το κατοχυρώσαμε και έτσι η ομάδα έχει... σήμα. Όποιος ήθελε θα μπορούσε να πάει και να το πάρει καθώς θέλει ανά 10 χρόνια ανανέωση. Ευτυχώς η διοίκηση μας αντιλήφθηκε ότι είχε λήξει η άδεια εμπορικής χρήσης και διατήρησε ως έμβλημα τον Θεό Άρη", αποκάλυψε στο τέλος ο κύριος Σαρρής.

Εμπορικά θέματα

Στη συνέχεια τον λόγο αναλαμβάνει το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Άρης, Αγαπητός Βαλογιώργης, ο οποίος αναλύει με λεπτομέρειες και νούμερα το τι βρήκαν πριν δύο χρόνια αναλαμβάνοντας την διοίκηση της ομάδας και το τι παραδίδουν τώρα.

"Όταν αναλάβαμε τον Μάιο του 2009 αυτό που είχε σημασία για εμάς ήταν η συλλογή στοιχείων και δεδομένων της Άρης Εμπορική ώστε να τα αναλύσουμε και να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα. Αυτή η διαδικασία διήρκεσε δύο μήνες και φτιάξαμε αναφορές για κάθε μία μονάδα.

Το λειτουργικό κόστος ήταν ιδιαίτερα υψηλό και αυτό πρωτίστως οφείλεται στο πλεονάζον προσωπικό. Υπήρχε ανύπαρκτη επεξεργασία περιεχόμενων. Επίσης κάποιες επενδύσεις το κόστος των οποίων ήταν δυσανάλογο με το χρόνο απόσβεσης όπως η μπυραρία η οποία για 65 τ.μ κόστισε 200.000 ευρώ.

Κάναμε μια πολυσέλιδη μελέτη. Προχωρήσαμε σε κάποιες ενέργειες όπως το εντευκτήριο της πισίνα. Προχωρήσαμε σε μείωση του εργατικού δυναμικού σε Μετακινήσαμε το ARIS Mobile σε μικρότερο χώρο και ενσωματώσαμε σε αυτό τις πωλήσεις των διαρκείας. Προχωρήσαμε σε χορηγίες όπως η ένδυση της ομάδας αλλά και σε προϊόντα όπως καφέ, αναψυκτικά και αλκοολούχα ποτά.

Επίσης κάναμε μια ολοκληρωτική και μια αισθητική ανακαίνιση του καφέ. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την ποιότητα σε όλα τα επίπεδα. Κάναμε μειώσεις στις τιμές των κυλικείων. Στον χώρο του παλιού Mobile έχουμε σχεδιάσει να κατασκευαστεί ένα πρότυπο κατάστημα όπου θα παίζονται όλα τα παιχνίδια και θα έχει και ένα καφέ. Είμαστε σε συζητήσεις με εταιρία που θα αναλάβει το έργο αυτό. Δεν το έχουμε κάνει μέχρι τώρα γιατί δεν θέλουμε να δεσμεύσουμε τη νέα διοίκηση, αν υπάρξει, με κάποια υπογραφή.

Έχουμε μειώσει τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας σε ένα ποσό της τάξεως των 200.000 ευρώ. Ο τζίρος έχει διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα. Μειώθηκε το κόστος των πωλήσεων στα 200.000 ευρώ ενώ τα υπόλοιπα στους προμηθευτές είναι 65.000 ευρώ".

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο Β΄ Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Θέμης Μπεκιάρης, που τόνισε: "Στα δυο αυτά χρόνια ο Άρης έδειξε ότι είναι κοντά σε αυτούς που έχουν ανάγκη κυρίως μέσω της ΛΑΜΨΗΣ. Επίσης έχουμε επισκεφτεί και άλλα ιδρύματα και δείξαμε το κοινωνικό πρόσωπο του Συλλόγου με τον καλύτερο τρόπο".

Επιβάρυνση 4,5 εκ. ευρώ

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θανάσης Αθανασιάδης, παίρνοντας εκ νέου τον λόγο πρόσθεσε: "Όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας, είχαμε την τιμή να έχουμε στο συμβούλιο την κατανόηση και την συνεργασία των δυο πλευρών, της ΠΑΕ και του ΑΣ. Να τονίσω ότι στην διετία της δικής μας διοίκησης τα νούμερα από τα δικαιώματα εισιτηρίων και ποσοστά γηπέδων ήταν πολλαπλάσια των αντίστοιχων νούμερων, στοιχείο που επιβάρυνε τη χρηματοδομή της ΠΑΕ.

Επίσης με το τέλος της αξιολόγησης παρασχέθηκαν όλα τα απαραίτητα στοιχειά στη Λέσχη προκειμένου να τους βοηθήσουμε στο έργο της αξιολόγησης της ΠΑΕ", για να αποκαλύψει: "Συνολικά από προηγούμενες χρήσεις, η διοίκηση μας επιβαρύνθηκε περίπου 4,5 εκ. ευρώ τα οποία έχουμε ήδη πληρώσει μετρητά(!!!). Φυσικά και έχουμε διακανονίσει και πληρώνουμε τα όποια άλλα οφειλόμενα".

Τέλος ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης, Νίκος Παπαδόπουλος, αφού ξεκαθάρισε: "Δεν θα είμαι υποψήφιος. Σήμερα ακούσατε συγκεκριμένες τοποθετήσεις από την διοίκηση που προσπάθησε παρά τα προβλήματα και παρουσίασε συγκεκριμένο έργο. Αστάθμητοι παράγοντες δεν επέτρεψαν να μπει η ομάδα στα πλέι οφ.

Όσο για το ραδιόφωνο του Άρη, ο ARIS FM είναι κατάκτηση όλων των αρειανών. Αποκτήσαμε φωνή και θα συνεχίσουμε να τον στηρίζουμε για να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του συλλόγου", και κατέληξε: "Η κατάκτηση της Λέσχης Φίλων Άρη και η δυνατότητα των μελών να εκλέγουν τη διοίκηση που θέλουν, δείχνουν ότι υπάρχει διοικητικό σχήμα που σέβεται τον Σύλλογο".

Το υποψήφιο διοικητικό σχήμα "ΑΡΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ"

Στο τέλος ο κύριος Αθανασιάδης έκανε την παρουσίαση του υποψήφιου διοικητικού σχήματος το οποίο θα διεκδικήσει την επανεκλογή του, καλώντας τα τέσσερα νέα μέλη (σ.σ. Ευγενίου, Ορφανίδης, Παπαϊωάννου, Πόππης) να απευθύνουν ένα σύντομο χαιρετισμό.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι:

Αθανασιάδης Αθανάσιος – επικεφαλής (ΑΜΛ 004)

Βαλογιώργης Αγαπητός (ΑΜΛ 031)

Ευγενίου Ευστράτιος (ΑΜΛ 3126)

Ζαμπέτας Αντώνιος (ΑΜΛ 012)

Μπεκιάρης Θεμιστοκλής (ΑΜΛ 006)

Ορφανίδης Αναστάσιος (ΑΜΛ 3213)

Παπαϊωάννου Δημήτριος (ΑΜΛ 5500)

Πόππης Ηλίας (ΑΜΛ 1630)

Σαρρής Δημήτριος (ΑΜΛ 019)

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ