ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Λίβερπουλ για τίτλο; Παρούσα!

Λίβερπουλ για τίτλο; Παρούσα!

Ο κύβος ερρίφθη: η Λίβερπουλ θριάμβευσε στο απόλυτο κρας-τεστ κόντρα στη Γιουνάιτεντ και πλέον η λέξη τίτλος βγαίνει χωρίς φόβο από τα χείλη των παικτών της. Το Sport24.gr παρουσιάζει τα μεθεόρτια της γιορτής των "reds"!

Το ματς της Κυριακής κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το οποίο συνοδεύτηκε από το αυτοκρατορικό 3-0 είναι ίσως αυτό που μπορεί να αλλάξει τη μοίρα της Λίβερπουλ για τη φετινή σεζόν αλλά και για τα επόμενα χρόνια.

Αυτό το ξέρει καλύτερα από τον καθένα ο Στίβεν Τζέραρντ ο οποίος έφτασε τα 660 ματς με την κόκκινη φανέλα όσα και ο θρυλικός αρχισκόρερ της Ίαν Ρας (μοιράζονται πλέον την 6η θέση στη λίστα των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές) και με δύο του γκολ με πέναλτι κόντρα στον Ντε Χέα είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ στο "Ολντ Τράφορντ" στην Premier League όσον αφορά στους αντιπάλους της Γιουνάιτεντ.

Λίβερπουλ για τίτλο; Παρούσα!
© 2014 DAVID RAWCLIFFE/PROPAGANDA. ALL RIGHTS RESERVED.

Πώς όμως αισθάνεται ο αρχηγός των "κόκκινων" για αυτό τον ιστορικό θρίαμβο; Η πρώτη λέξη που έρχεται στο μυαλό είναι σίγουρα υπερήφανος όμως η δεύτερη είναι "γεμάτος αυτοπεποίθηση", ότι δηλαδή μπορεί η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ να κάνει την υπέρβαση και να δώσει τέλος στα 24 χρόνια ανομβρίας από πλευράς πρωταθλημάτων.

Το παραδέχτηκε άλλωστε και ο ίδιος λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης στο "Θέατρο των ονείρων", ότι δηλαδή η Λίβερπουλ δεν κάνει πλέον μόνο όνειρα αλλά είναι πραγματική διεκδικήτρια του τίτλου, κοιτάζοντας πλέον στα μάτια τις Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ στις εναπομείναντες 9 αγωνιστικές για πέσιμο της αυλαίας.

Λίβερπουλ για τίτλο; Παρούσα!

"Είναι σπουδαίο που ήρθαμε εδώ και κυριαρχήσαμε από την αρχή μέχρι τέλος και είμαστε ακόμα απογοητευμένοι που δεν πετύχαμε περισσότερα γκολ. Γιορτάζουμε τώρα αλλά θα το ξεχάσουμε γρήγορα.

Λίβερπουλ για τίτλο; Παρούσα!

Δείξαμε ότι είμαστε πραγματικοί διεκδικητές του τίτλου και θα παλέψουμε μέχρι τέλους για αυτόν. Το πιστεύουμε, όπως όμως έχω πει πολλές φορές το ευκολότερο πράγμα στο ποδόσφαιρο είναι να μιλάς", τόνισε αρχικά ο 34χρονος εμβληματικός αρχηγός των "κόκκινων", και πρόσθεσε:

"Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την Κάρντιφ όπως τη Μάντεστερ Γιουνάιτεντ και θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τη Σάντερλαντ όπως τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Εάν το κάνουμε αυτό θα κερδίσουμε αρκετά παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν. Οι ομάδες που βρίσκονται κοντά μας στη βαθμολογία πρέπει να πιστέψουν ότι πηγαίνουμε για την κορυφή".

Λίβερπουλ για τίτλο; Παρούσα!

Ο MVP του ντέρμπι άδραξε πάντως την ευκαιρία για να απονείμει τα εύσημα και στον τεχνικό ηγέτη της ομάδας, Μπρένταν Ρότζερς, ο οποίος έχει αρχίσει ήδη να βάζει την προσωπική του σφραγίδα στο "Άνφιλντ" αν και αυτός είναι μόλις ο 2ος χρόνος του στην ομάδα.

Λίβερπουλ για τίτλο; Παρούσα!
2014 GETTY IMAGES

"Ο προπονητής επέλεξε να παίξουμε με ρόμβο στη μεσαία γραμμή και ήμασταν το απόλυτο αφεντικό στο χώρο του κέντρου. Ξέρουμε ότι αν πάμε καλά εκεί, έχουμε στην ομάδα δύο από τους καλύτερους σέντερ φορ στον κόσμο για να κάνουν τη ζημιά.

Πιστεύω ότι αν ρωτήσετε τους αμυντικούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα σας πουν ότι δεν έχουν περάσει δυσκολότερα 90 λεπτά από αυτά στο μεταξύ μας ματς".

Λίβερπουλ για τίτλο; Παρούσα!

Επιπλέον, ο Στίβεν Τζέραρντ έβγαλε το καπέλο στους νεαρούς Άλεν, Στέρλινγκ και Χέντερσον που ήταν η... συντροφιά του στο χώρο του κέντρου, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Λίβερπουλ για τίτλο; Παρούσα!

"Αισθάνομαι πως είμαι ο γηραιότερος στην ομάδα τώρα. Οι παίκτες αυτοί με κρατούν πάντως νέο και με κάνουν να συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για μένα φέτος από το να τους οδηγήσω σε μία επιτυχημένη σεζόν".

Λίβερπουλ για τίτλο; Παρούσα!

Όσον αφορά άραγε στο αν η Λίβερπουλ έχει ελπίδες για την εκτόξευση από την 7η θέση την περασμένη σεζόν ( μάζεψε 61 βαθμούς και έμεινε στο -28 από την πρωταθλήτρια Γιουνάιτεντ) στην κορυφή τη φετινή σεζόν ( έχει ήδη 62 βαθμούς και ενώ απομένουν 9 παιχνίδια να δώσει), η λογική λέει πως έχει και μάλιστα ρεαλιστικές.

Λίβερπουλ για τίτλο; Παρούσα!
2014 LIVERPOOL FC

Και αυτό γιατί αν πάρει το εξ αναβολής παιχνίδι κόντρα στη Σάντερλαντ φτάνει σε απόσταση αναπνοής από την Τσέλσι (στο -1) και στη χειρότερη θα είναι στο -4 από τη Μάντσεστερ Σίτι (θα πρέπει φυσικά οι "πολίτες" να κάνουν το "3 στα 3" στα ματς που χρωστούν), ενώ το πρόγραμμά της μέχρι το φινάλε είναι αρκετά βατό.

Λίβερπουλ για τίτλο; Παρούσα!

Από τα 9 ματς που της απομένουν, μόνο τα 4 είναι εκτός έδρας και μάλιστα κόντρα σε θεωρητικά χειρότερους αντιπάλους (Κάρντιφ, Γουέστ Χαμ, Νόριτς και Κρίσταλ Πάλας έχουν στόχο την παραμονή) ενώ από τα 5 μέσα στο "Άνφιλντ" τα δύο είναι κόντρα στις συνδιεκδικήτριες του τίτλου Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι.

Το πρόγραμμα της Λίβερπουλ μέχρι το φινάλε:

22/3 (17.00): Κάρντιφ - Λίβερπουλ

26/3 (22.00): Λίβερπουλ - Σάντερλαντ

30/3 (18.00): Λίβερπουλ - Τότεναμ

6/4 (18.00): Γουέστ Χαμ - Λίβερπουλ

13/4 (16.05): Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι

20/4 (14.00): Νόριτς - Λίβερπουλ

27/04 (16.05): Λίβερπουλ - Τσέλσι

3/5 (17.00): Κρίσταλ Πάλας - Λίβερπουλ

11/5 (17.00): Λίβερπουλ - Νιούκαστλ

Δείτε μερικά από τα πανηγυρικά tweets της επίσημης Λίβερπουλ των παικτών της, του προέδρου Τζον Χένρι αλλά και του (μικρομετόχου)... Λεμπρόν Τζέιμς μετά τον θριαμβευτικό πέρασμα από το άνδρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ