ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Λίβερπουλ: Η ασυνήθιστη σχέση εξάρτησης μεταξύ Νούνιες και Σαλάχ

Λίβερπουλ: Η ασυνήθιστη σχέση εξάρτησης μεταξύ Νούνιες και Σαλάχ
Ο Μοχάμεντ Σαλάχ, δεξιά, πανηγυρίζει γκολ της Λίβερπουλ με τον Ντάργουιν Νούνες, αριστερά. @2022 AP IMAGES/JON SUPER

Μια ιδιαίτερη σχέση εξάρτησης έχουν αποκτήσει εντός αγωνιστικού χώρου οι Μοχάμεντ Σαλάχ και Ντάργουιν Νούνιες, με τους δυο επιθετικούς της Λίβερπουλ να βρίσκονται στο χορτάρι με κλειστά μάτια.

Την όγδοη νίκη της σε 12 αγωνιστικές στην Premier League πανηγύρισε η Λίβερπουλ το απόγευμα της Κυριακής (12/11), επικρατώντας με 3-0 της Μπρέντφορντ, με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να βρίσκει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα δύο φορές και τον Κώστα Τσιμίκα να δίνει ισάριθμες ασίστ.

Με τους Κόκκινους να βρίσκονται στο κυνήγι της Μάντσεστερ Σίτι, όντας έναν -μόλις- βαθμό πίσω της, μεγάλο μέρος της επιθετικής συνεισφοράς του παιχνιδιού της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ βασίζεται στον Αιγύπτιο ηγέτη της, με τον Σαλάχ να είναι ο πιο "καυτός" ποδοσφαιριστής στην Premier League, έχοντας 10 γκολ και 4 ασίστ σε 12 συμμετοχές.

Αυτό, όμως, που επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά στο ματς κόντρα στις Μέλισσες, είναι η σχέση αλληλεξάρτησης που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του Σαλάχ και του Ντάργουιν Νούνιες.

Ο Ουρουγουανός από πέρυσι (2022) το καλοκαίρι, όταν και μεταγράφηκε από την Μπενφίκα στη Λίβερπουλ, έχει δώσει 7 ασίστ στο αγγλικό πρωτάθλημα και όλες έχουν ως αποδέκτη τον Αιγύπτιο.

Αυτό το στατιστικό αποδεικνύει τους κώδικες επικοινωνίας που έχουν αναπτύξει εντός των τεσσάρων γραμμών, ενώ τους φέρνει στη δεύτερη θέση ανάμεσα στα πιο εμβληματικά δίδυμα, με τους Κέβιν Ντε Μπρόινε και Έρλινγκ Χάλαντ να βρίσκονται στην πρώτη θέση με 8 συνεργασίες για την επίτευξη τέρματος της Μάντσεστερ Σίτι.

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ