ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Λίβερπουλ, μεταγραφές: Δικός της και επίσημα ο Φεντερίκο Κιέζα

Λίβερπουλ, μεταγραφές: Δικός της και επίσημα ο Φεντερίκο Κιέζα
PRINT SCREEN

Ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ είναι με κάθε επισημότητα ο Φεντερίκο Κιέζα, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2028 στο Άνφιλντ.

Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε την Πέμπτη (29/8) την απόκτηση του Φεντερίκο Κιέζα από τη Γιουβέντους, για ένα ποσό που θα αγγίξει τα 14.84 εκατομμύρια ευρώ. Ο Ιταλός κυνηγός έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών με τους κόκκινους.

Η ομάδα του Άρνε Σλοτ θα καταβάλλει εγγυημένα 11.87 εκατομμύρια ευρώ στους μπιανκονέρι και άλλα περίπου τρία εκατομμύρια με τη μορφή μπόνους που σχετίζονται με την κατάκτηση της Premier League και του Champions League. Η Λίβερπουλ έτσι θα έχει στη διάθεσή της έξι ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής στην επίθεσή της, με τον Κιέζα να έχει να συναγωνιστεί με τους Λουίς Ντίας, Ντιόγκο Ζότα, Μοχάμεντ Σαλάχ, Ντάργουιν Νούνιες και Κόντι Χάκπο.

Η Λίβερπουλ είχε δείξει σταθερά ενδιαφέρον για τον Κιέζα ήδη από τη θητεία του στη Φιορεντίνα και ο αθλητικός διευθυντής των κόκκινων, Ρίτσαρντ Χιουζ κινήθηκε γρήγορα για να κλείσει μια συμφωνία αυτή την εβδομάδα, όταν έγινε σαφές ότι ήταν πρόθυμος να μετακομίσει στο Άνφιλντ.

Το γεγονός ότι είχε μπει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και βρισκόταν εκτός πλάνων από τον Τιάγκο Μότα σημαίνει ότι η Γιουβέντους ήταν πρόθυμη να τον πουλήσει για ένα σχετικά χαμηλό ποσό. Την περασμένη σεζόν πέτυχε 10 γκολ σε 37 συμμετοχές με τη Γιουβέντους.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι παίκτης της Λίβερπουλ. Όταν μου τηλεφώνησε ο Ρίτσαρντ Χιουζ και μου είπε: "Θέλεις να έρθεις στη Λίβερπουλ;" - και με κάλεσε ο προπονητής - είπα αμέσως ναι, γιατί ξέρω την ιστορία αυτού του συλλόγου, ξέρω τι αντιπροσωπεύει για τους οπαδούς. Οπότε, είμαι τόσο χαρούμενος και ανυπομονώ να ξεκινήσω", ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο Κιέζα, ο οποίος επέλεξε τη φανέλα με τον αριθμό 14.

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ PREMIER LEAGUE ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ