ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Λίβερπουλ: Μετράει 11 διαφορετικά δίδυμα στόπερ στα 20 πρώτα παιχνίδια της

O Τζόρνταν Χέντερρσον σε διεκδίκηση της μπάλας μαζί με τον Σον σε αναμέτρηση της Premier League μεταξύ της Λίβερπουλ και της Τότεναμ
O Τζόρνταν Χέντερρσον σε διεκδίκηση της μπάλας μαζί με τον Σον σε αναμέτρηση της Premier League μεταξύ της Λίβερπουλ και της Τότεναμ Ⓒ 2020 CLIVE BRUNSKILLI/ASSOCIATED PRESS

Η αμυντική γραμμή της Λίβερπουλ έχει αποδεκατιστεί σε τέτοιο βαθμό ώστε ο Γιούργκεν Κλοπ να εμφανίσει 11 διαφορετικούς συνδυασμούς παικτών στο κέντρο της άμυνας των "reds" στις 20 πρώτες αγωνιστικές της Premier League. Διαβάστε αναλυτικά.

Πέρυσι τίποτα και κανείς ήταν σε θέση να ανακόψει την ξέφρενη πορεία της Λίβερπουλ προς την κορυφή μετά από 30 χρόνια ανομβρίας εντός των συνόρων, όμως φέτος υπάρχει ένας αντίπαλος για τον οποίο οι κόκκινοι δεν έχουν γιατρειά και αδυνατούν να βρουν το αντίδοτο που θα τους απαλλάξει οριστικά από αυτόν.

Αυτός δεν είναι άλλος από τον δαίμονα των τραυματισμών και μάλιστα σοβαρών που έχουν πέσει σαν κατάρα και έχουν σκεπάσει το Άνφιλντ, με τον Γιούργκεν Κλοπ να βλέπει τη μία μετά την άλλη τις αμυντικές του κολώνες να καταρρέουν.

Πρώτα ο Φαν Ντάικ, έπειτα ο Γκόμεζ, ακολούθησε ο Ματίπ για ένα διάστημα και τελευταίος προσέθεσε το όνομά του στο ιατρικό δελτίο ο Φαμπίνιο (που έχει βαφτιστεί από την αρχή της σεζόν κεντρικός αμυντικός αφήνοντας τη θέση του "6αριού"), με τον Βραζιλιάνο να τίθεται νοκ-άουτ από το ματς με την Τότεναμ λόγω μικροτραυματισμού και τον κάπτεν Φαμπίνιο να αισθάνεται ανακουφισμένος με την επιστροφή του Ματίπ στη δράση μετά από το δικό του τραυματισμό.

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, η συμπλήρωση των πρώτων 20 αγωνιστικών της φετινής Premier League βρήκε την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ να δοκιμάζει κάθε πιθανό συνδυασμό για να θωρακίσει τα νώτα της, με τον Άλισον να βλέπει ακριβώς μπροστά από αυτόν 11 διαφορετικά δίδυμα στόπερ (!) στην αρχή των 20 πρώτων αγώνων πρωταθλήματος της φετινής σεζόν.

Αυτά είναι τα εξής (κατά σειρά που έχουν εμφανιστεί):

Φαν Ντάικ - Γκόμεζ

Φαν Ντάικ - Φαμπίνιο

Φαν Ντάικ - Ματίπ

Γκόμεζ - Φαμπίνιο

Γκόμεζ - Φίλιπς

Γκόμεζ - Ματίπ

Φαμπίνιο - Ματίπ

Φαμπίνιο - Φίλιπς

Φαμπίνιο - Ρις Γουίλιαμς

Φαμπίνιο - Χέντερσον

Χέντερσον - Ματίπ

Το οξύμωρο της όλης υπόθεσης; Το γεγονός πως ο Ματίπ τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα με τα "σπιρούνια" στο Λονδίνο και η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε τους κόκκινους με νέο δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, με τον Νατ Φίλιπς να γίνεται παρτενέρ του Χέντερσον.

Με δεδομένο μάλιστα πως ο Ματίπ θα μείνει αρκετό καιρό ακόμα εκτός δράσης (κάτι που επιβεβαίωσε ο Γιούργκεν Κλοπ στο φινάλε του ματς, που βρήκε την Λίβερπουλ να θριαμβεύει με 3-1 επί της Τότεναμ και να μένει ζωντανή στη μάχη του τίτλου), είναι πολύ πιθανό στο ερχόμενο ματς με την Γουέστ Χαμ (31/1) το δίδυμο Χέντερσον - Φίλιπς να αποτελέσει το 12ο διαφορετικό δίδυμο που θα αρχίσει στο κέντρο της άμυνας, στα πρώτα 21 παιχνίδια των πρωταθλητών στη φετινή Premier League. Μοιάζει απίστευτο, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ