ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Λίβερπουλ: Η Κ18 αποχώρησε από δύο φιλικά στη Γερμανία μετά από καταγγελλόμενη ρατσιστική επίθεση σε παίκτη της

A corner flag adorned with the Liverpool FC emblem is seen with the new Anfield Road Stand in the background, before the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester United at the Anfield stadium in Liverpool, England, Sunday, Dec.17, 2023. Liverpool's biggest home crowd in 50 years will be on hand, with more of the new Anfield Road Stand opening up to allow a crowd of more than 57,000. When the stand is finally fully open next year, Anfield will hold 61,000. (AP Photo/Jon Super)
Η ιστορική έδρα της Λίβερπουλ, το θρυλικό "Άνφιλντ" @2023 AP IMAGES/JON SUPER

Από δύο αρνητικά γεγονότα στιγματίστηκε η παρουσία της Κ18 της Λίβερπουλ στη Γερμανία για να λάβει μέρος σε τουρνουά με αντίστοιχες ηλικιακές κατηγορίες ομάδων της Bundesliga, καθώς παίκτης του συλλόγου δέχθηκε ρατσιστικές επιθέσεις, με την υπόθεση να ερευνάται.

Οι ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον ποδοσφαιριστών σε όλων τον κόσμο δεν λένε να κοπάσουν. Νεότερο περιστατικό είναι αυτό ενός παίκτης της Κ18 της Λίβερπουλ.

Συγκεκριμένα, η ομάδα Νέων του αγγλικού συλλόγου βρέθηκε στη Γερμανία για να συμμετάσχει σε τουρνουά με αντίστοιχες ηλικιακές κατηγορίες συλλόγων της Bundesliga.

Την Παρασκευή (19/07) ο εν λόγω ποδοσφαιριστής διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή, στους συμπαίκτες του και στο προπονητικό επιτελείο των "κόκκινων" ότι δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από ποδοσφαιριστή της Χόφενχαϊμ, με το ματς να διακόπτεται άμεσα μετά την απόφαση της Λίβερπουλ να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ωστόσο, μία μόλις μέρα αργότερα κα δη το Σάββατο (20/07) πάλι ο ίδιος παίκτης της ομάδας έγινε στόχος προσβλητικών ύβρεων στον αγώνα με αντίπαλη την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, με την ομάδα του Μέρσεϊσαντ να φεύγει εκ νέου από το γήπεδο.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Λίβερπουλ ζητάει την ενδελεχή έρευνα των γεγονότων, με στόχο να τιμωρηθούν οι δράστες των ρατσιστικών επιθέσεων.

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ