ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Λίβερπουλ σημαίνει (φέτος) ρεκόρ

Λίβερπουλ σημαίνει (φέτος) ρεκόρ
© AFP/GETTY IMAGES

Η Λίβερπουλ είναι πίσω από Τσέλσι, Άρσεναλ και Σίτι όμως έχει τις πιο εντυπωσιακές πρωτιές. Τα "φαινόμενα" Στάριτζ-Σουάρες, η κορυφαία επίθεση και οι "βομβαρδισμοί" στα πρώτα ημίχρονα! Διαβάστε λεπτομέρειες.

Μάρτιν Σκρτελ και Κόλο Τουρέ αποτελούν πηγή κινδύνων για την άμυνα της... Λίβερπουλ το τελευταίο διάστημα, κάτι που αποδείχτηκε και στο ματς με τη Σουόνσι (υπέπεσε σε αχρείαστο πέναλτι ο Σλοβάκος, παραλίγο νέο αυτογκόλ από τον Ιβοριανό), ωστόσο οι "κόκκινοι" όχι μόνο δεν χάνουν το αβαντάζ που έχουν για την 4η θέση αλλά εξακολουθούν να μένουν ζωντανοί στη μάχη του τίτλου.

Πώς γίνεται αυτό; Δεν χρειάζεται παρά μόνο μερικά δευτερόλεπτα για να δώσετε την απάντηση που συμπυκνώνεται σε δύο μόνο λέξεις: επίθεση-φωτιά. Τελευταίο "θύμα" της ομάδας του Μπρένταν Ρότζερς ήταν η Σουόνσι , με τους Ουαλούς του Γκάρι Μονκ να κάνουν ό,τι μπορούν για να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από το "Άνφιλντ", όμως τα τρία γκολ δεν ήταν αρκετά...

Λίβερπουλ σημαίνει (φέτος) ρεκόρ

Και αυτό γιατί οι γηπεδούχοι σκόραραν τέσσερις φορές (τρεις στο ημίχρονο), με τους Στάριτζ και Χέντερσον να τραβούν το κουπί σε αυτό το παιχνίδι και να κρατούν την ομάδα τους σε απόσταση 6 πόντων από την 5η Τότεναμ (υπέστη οδυνηρή ήττα από τη Νόριτς) αλλά και στο μόλις -4 από την κορυφή.

Η 27η αγωνιστική μπορεί μάλιστα να χαρακτηριστεί και ως "ημέρα των ρεκόρ" για τη Λίβερπουλ. Οι παρακάτω αράδες θα σας πείσουν:

► Με τα τέσσερα γκολ που πέτυχε το απόγευμα της Κυριακής, η Λίβερπουλ έφτασε τα 70 (2,6 γκολ ανά ματς) και διαθέτει πλέον την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, προσπερνώντας την Μάντσεστερ Σίτι που έφτασε τα 69 το Σάββατο με το νικητήριο γκολ του Γιάγια Τουρέ απέναντι στη Στόουκ.

Λίβερπουλ σημαίνει (φέτος) ρεκόρ

► Ο Ντάνιελ Στάριτζ έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της Premier League ο οποίος σκοράρει σε 8 συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος (συνολικά έχει πετύχει 18 γκολ σε 19 φετινές εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα) και κυνηγάει τον Ρουντ Φαν Νίστελροϊ ο οποίος έχει βρει δίχτυα σε 10 διαδοχικά ματς με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ .

Λίβερπουλ σημαίνει (φέτος) ρεκόρ

► Η Λίβερπουλ έχει κάνει "κατάληψη" στην κορυφή σε δύο σημαντικές στατιστικές κατηγορίες: Σουάρες και Στάριτζ είναι οι δύο πρώτοι σκόρερ της Premier League με 23 και 18 γκολ έκαστος (ακολουθούν Αγουέρο με 15 και Γιάγια Τουρέ με 13 γκολ) ενώ Σουάρες και Τζέραρντ είναι και οι δύο κορυφαίοι "σερβιτόροι" καθώς αμφότεροι έχουν δώσει 9 ασίστ για γκολ.

Λίβερπουλ σημαίνει (φέτος) ρεκόρ

► Με τα τρία γκολ που σημείωσε στο πρώτο 45λεπτο με τη Σουόνσι, έφτασε τα 46 στο πρωτάθλημα στο πρώτο ημίχρονο και δημιούργησε νέο ρεκόρ. Τα προηγούμενα ήταν των Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που είχαν σταματήσει στα 45 γκολ στο πρώτο μέρος την περασμένη σεζόν.

Λίβερπουλ σημαίνει (φέτος) ρεκόρ

► Η Λίβερπουλ έχει μάλιστα σκοράρει προτού ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος στα 17 τελευταία παιχνίδια της στην Premier League, ενώ μετράει 9 γκολ στα 3 τελευταία!

Λίβερπουλ σημαίνει (φέτος) ρεκόρ

► Υπάρχει πάντως και ένα "μικρό" παράσημο για την άμυνα, αν αναλογιστεί κανείς πως επί εποχής Μπρένταν Ρότζερς στον πάγκο (έκλεισε ήδη 1,5 χρόνο στο σύλλογο), στο ματς με τη Σουόνσι η Λίβερπουλ δέχτηκε μόλις για δεύτερη φορά 3+ γκολ σε εντός έδρας αγώνα για την Premier League (μετά το 1-3 από την Άστον Βίλα το Δεκέμβριο του 2012).

Το αν θα φτάσουν όλα αυτά ή θα χρειαστούν πολλά παραπάνω για να κάνει την υπέρβαση, απομένουν 11 αγωνιστικές για να το μάθουμε, το σίγουρο πάντως είναι πως οι "κόκκινοι" δείχνουν να έχουν αφήσει οριστικά πίσω τους τις τελευταίες "μαύρες" σεζόν όπου ούτε αποτελέσματα έπαιρναν ούτε καλό θέαμα προσέφεραν στο άκρως απαιτητικό κοινό τους.

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ