ΙΝΤΕΡ

Λουκακού: "Θα επιστρέψω σίγουρα στην Άντερλεχτ"

Ο Λουκακού πανηγυρίζει με τη φανέλα της Ίντερ μετά από γκολ του κόντρα στην Σεβίλλη στον τελικό του Europa League
Ο Λουκακού πανηγυρίζει με τη φανέλα της Ίντερ μετά από γκολ του κόντρα στην Σεβίλλη στον τελικό του Europa League FRIEDEMANN VOGEL/POOL VIA AP

Ο Ρομελού Λουκακού αποκάλυψε την επιθυμία του να γυρίσει κάποια στιγμή στην Άντερλεχτ στην οποία έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα ενώ παραδέχτηκε πως έχει ταιριάξει τόσο με την Ίντερ και το Καμπιονάτο όσο και με τον Αντόνιο Κόντε.

Ο Ρομελού Λουκακού πέρασε τρία χρόνια στα τμήματα υποδομής της Άντερλεχτ και άλλα δύο στην πρώτη ομάδα, για να κάνει τελικά το μεγάλο βήμα στην καριέρα του το 2011 όταν και μετακόμισε στη Τσέλσι και να αγωνιστεί έκτοτε σε Γουέστ Μπρομ, Έβερτον, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ίντερ.

Αν και έχουν περάσει πάντως εννέα χρόνια από τότε που άφησε την πατρίδα του για να βρει άλλες ποδοσφαιρικές πολιτείες και να ξεδιπλώσει σε αυτές το ταλέντο του ο 27χρονος στράικερ δεν ξεχνάει την πρώτη του αγάπη και όπως ξεκαθάρισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο βελγικό μέσο "VTM", επιθυμία του είναι να επιστρέψει στην Άντερλεχτ.

"Παρακολουθώ πάντα την Άντερλεχτ. Θα επιστρέψω σίγουρα. Για όσους παίκτες έχουν αγωνιστεί εκεί σε μικρή ηλικία, η έλξη είναι μεγάλη. Ρωτήστε παιδιά όπως ο Ντεντόνκερ και ο Τίλεμανς.

Ασχολούνται επίσης με το σύλλογο επειδή εκεί περάσαμε αρκετές όμορφες στιγμές", τόνισε ο Λουκακού, που μετράει 37 γκολ σε 54 επίσημα παιχνίδια του με την Ίντερ από τον Αύγουστο του 2019 και μετά που μετακινήθηκε στους νερατζούρι.

Ο δυναμικός φορ δεν έκρυψε μάλιστα την απόλυτη ικανοποίησή του για την απόφαση που πήρε να επιλέξει την Serie A αλλά και για τη συνεργασία του με τον Αντόνιο Κόντε στους Μιλανέζους: "Η Ιταλία ταιριάζει στον τρόπο ζωής μου. Εάν το ήξερα αυτό νωρίτερα, θα πήγαινα στην Ιταλία από την πρώτη στιγμή.

Λουκακού: "Θα επιστρέψω σίγουρα στην Άντερλεχτ"
AP PHOTO/MARTIN MEISSNER, POOL

Στην Ίντερ παίζουμε με δύο επιθετικούς. Τα πηγαίνουμε καλά με τον Κόντε. Πάνω-κάτω είμαστε ίδιοι. Όπως και εκείνος, έτσι και εγώ σιχαίνομαι την ήττα".

Στην ίδια συνέντευξη, ο Λουκακού μίλησε επίσης και για την άρνησή του να παραλάβει το μετάλλιο του φιναλίστ μετά το χαμένο τελικό των νερατζούρι στο Europa League απέναντι στην Σεβίλλη τον περαμένο Αύγουστο, με τον άλλοτε φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είναι κατηγορηματικός:

"Δεν μπορούσα να πάρω το μετάλλιο. Ήταν πολύ για μένα. Πάντα είχα τέτοιες στιγμές που έπρεπε να πω όχι. Αγώνες Σούπερ Καπ, πρωταθλήματα που χάθηκαν για έναν πόντο, ημιτελικός στο Μουντιάλ με το Βέλγιο (σ.σ ήττα από την Γαλλία στον ημιτελικό του 2018).

Ήταν κάτι το τρομερό για μένα. Είχα δώσει τόσο πολλά για την κατάκτηση αυτού του στόχου και εκείνος δεν επετεύχθη. Μου πήρε τέσσερις με πέντε ημέρες για να ξεπεράσω την ήττα στον τελικό του Europa από την Σεβίλλη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΙΝΤΕΡ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ