ΠΑΟΚ

Λουτσέσκου: "Έχουμε νοοτροπία ομάδας που δεν τα παρατάει, ο Τροστ-Εκόνγκ θέλει να διασφαλίσει το μέλλον του"

CHAMPIONS LEAGUE /  /    (  /  )
CHAMPIONS LEAGUE / / ( / ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ απέναντι στη Μάλμε (13/8, 20:30, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24), ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα του Τροστ-Εκόνγκ που θα συνεχίσει στην Αλ Καλούντ.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Μάλμε (13/8, 20:30, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) στη ρεβάνς του 2-2 στην Σουηδία, με στόχο την πρόκριση στα playoffs του Champions League.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση, ενώ τόνισε πως καταλαβαίνει τον Γουίλιαμ Τροστ-Εκόνγκ, ο οποίος θα συνεχίσει στην Αλ Καλούντ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λουτσέσκου

Για το ποια είναι τα θετικά στοιχεία ενόψει της ρεβάνς: "Θα είπα ότι θα είναι διαφορετικό, διαφορετικό περιβάλλον, θα πιέζονται από 20.000 οπαδούς. Θα έχουμε ένα πουσάρισμα και την ενέργεια από τους οπαδούς μας. Η Μάλμε είναι ομάδα με εμπειρία στην Ευρώπη, με εμπειρία να παίζει εκτός έδρας. Θα είναι για εμάς σημαντικό, γιατί ο κόσμος θα μας δίνει ενέργεια. Η δεύτερη παράμετρος είναι ότι το πρώτο ματς ήταν δύσκολο και για τις δύο ομάδες, φύγαμε με ένα καλό αποτέλεσμα. Πέρασε μία εβδομάδα να προετοιμαστούμε και να αξιοποιήσουμε την αυτοπεποίθηση από τα τρία καλά παιχνίδια μας στην Ευρώπη".

Για το αν προσαρμόζει τη λογική του πάνω στην επιθετική λειτουργία της Μάλμε: "Η φύση της ομάδας είναι δύσκολο να αλλάξει, μπορούμε να μιλάμε για την στρατηγική, αλλά η φύση της ομάδας παραμένει. Μπορούν να επιτίθενται λιγότερο Ή να αμυνθούν περισσότερο, αλλά δεν αλλάζει η φύση, όταν έχεις συνηθίσει να κάνεις κάτι. Ελπίζω να ρωτήσετε και τους ανθρώπους της Μάλμε το βράδυ και οι δύο ομάδες έχουν κάτι να προσέξει. Κάθε λεπτό μπορεί να σου φέρει κάτι και εσύ πρέπει να ξέρεις πώς θα αντιδράς. Μπορεί να ξεκινήσεις το ματς και να πάνε καλά τα πράγματα ή να πιεστούμε. Έχουμε νοοτροπία νικητή, μίας ομάδας που δεν τα παρατάει. Έχει να κάνει με το τι παίρνουμε από κάθε παιχνίδι, αυτή είναι η λογική και αυτά περιμένουμε να παρουσιάσουμε στο παιχνίδι".

Για τα νέα πρόσωπα του ΠΑΟΚ, πώς έχουν ενσωματωθεί οι Τσάλοφ, Τισουντάλι και Μαντί: "Δεν μπορώ να το απαντήσω με ακρίβεια. Το καλύτερο των Τσάλοφ και Τισουντάλι θα το δείτε τον Οκτώβρη, αλλά έχουν την εμπειρία. Χθες είχαμε τακτική προπόνηση, ήταν εμφανές ότι δεν είχαν την επιθυμητή κατανόηση, την ροή των κινήσεων γιατί οι άλλοι είναι συνηθισμένοι και κάποιοι δουλεύουν χρόνια. Είναι διαφορετική η κίνησή τους στο παιχνίδι. Η ικανότητα τους δίνει την δυνατότητα να επιταχύνουν την διαδικασία. Είναι μία διαδικασία που περνούν παιχνίδι με παιχνίδι. Όμως, όταν παίζουν καταλαβαίνεις την ποιότητά τους. Μιλήσαμε για τον Καμαρά, ίσως να αρχίσει να βελτιώνεται όσον αφορά το πώς νιώθει την ομάδα και τους συμπαίκτες του. Δεν μιλάμε για την ικανότητά του".

Για το αν υπάρχουν παίκτες που δεν υπολογίζει αύριο και για τον Τρόοστ-Εκόνγκ: "Και τι να κάνω; Τι να απαντήσω. Η ποδοσφαιρική ζωή ενός παίκτη είναι μικρή, υπάρχουν ευκαιρίες που πρέπει να πάρουν. Στον Εκόνγκ ήρθε μία ευκαιρία και θέλει να διασφαλίσει το μέλλον του και της οικογένειάς του. Σε δύο χρόνια μπορεί να σταματήσει. Καταλαβαίνω τον Εκόνγκ. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία των απαιτήσεων του και της ομάδας γενικότερα. Έχουμε ζήσει παρόμοιες καταστάσεις με παίκτες που είχαν μεγάλες προτάσεις, η δική μας δουλειά είναι να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε, θέλοντας να διασφαλίσουμε την επιτυχία και να δουλεύουμε πάνω σε αυτήν".

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ