ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Λυμπερόπουλος: «Δεν ξαναπαίζω στην Ελλάδα»

Λυμπερόπουλος: «Δεν ξαναπαίζω στην Ελλάδα»
λυμπεροπουλος

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του πως δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα να παίξει ποδόσφαιρο

Τρέχοντας λαχανιασμένος επί 17 χρόνια στα γήπεδα της ημεδαπής ο Νίκος Λυμπερόπουλος ακροβατούσε στην κόψη του ξυραφιού.
Όταν σκόραρε τον περίμενε το βάθρο της δόξας και όταν παρέμενε «άκαπνος» φλέρταρε με την άβυσσο της καταστροφής.

Η αμφιθυμική διάθεση όσων περιβάλλουν το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα τον ανάγκασε να ομολογήσει στην εφημερίδα «Bild», πως δεν πρόκειται να αγωνιστεί ξανά στην πατρίδα του.

«Θα ήθελα πάρα πολύ να ολοκληρώσω την καριέρα μου στην Φρανκφούρτη. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα αγωνιστώ ποτέ ξανά στην Ελλάδα», είπε ο Έλληνας επιθετικός που πέτυχε δύο γκολ εναντίον της Στουτγκάρδης, φτάνοντας συνολικά τα 3 στην Μπουντεσλίγκα σε 12 ματς (το άλλο γκολ εναντίον της Κότμπους – 4 γκολ σε 14 ματς η συνολική του συγκομιδή).

«Είναι σίγουρα δυσκολότερα να σκοράρεις στην Μπουντεσλίγκα από ότι στην Ελλάδα. Οι ομάδες στην Γερμανία είναι πιο καλά οργανωμένες, ενώ οι παίκτες έχουν υψηλότερο επίπεδο.

Φυσικά το σκοράρισμα θέλει και τύχη», υποστηρίζει ο «Λύμπε», ο οποίος εύχεται να είναι ευτυχισμένος από τα κατορθώματα του ο προπονητής της εθνικής Ελλάδας.

«Ελπίζω ο Ρεχάγκελ να είναι χαρούμενος. Είναι ασφαλώς σημαντικό όταν ένας διεθνής ποδοσφαιριστής αγωνίζεται σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Οι οπαδοί είναι υπερήφανοι».

Με τον τραυματισμό του Αμανατίδη ο πρώην επιθετικός της ΑΕΚ κέρδισε μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής αν και όπως λέει ο ίδιος: «Δεν βλέπω τον εαυτό μου ως αντικαταστάτη του Αμανατίδη.

Είχε μια άτυχη στιγμή το με τον τραυματισμό του και προσπαθώ εγώ και οι συμπαίκτες μου να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να είμαστε επιτυχημένοι».

Ο 33χρονος επιθετικός, το συμβόλαιο του οποίου εκπνέει το 2010 έχει προσαρμοστεί πλήρως στην νέα του πόλη.
«Λατρεύω την Φρανκφούρτη. Έχουμε επισκεφτεί με τη σύζυγο μου Χριστίνα και τα παιδιά μου, Κωνσταντίνο και Ραφαέλα τον ζωολογικό κήπο. Τους αρέσει η πόλη και έχουν προσαρμοστεί».

Όπως και ο «Λύμπε» ο οποίος έχει κάνει αξιοσημείωτη πρόοδο στην εκμάθηση των γερμανικών.

«Τα γερμανικά είναι μια πολύ δύσκολη γλώσσα. Έχω πάντως μάθει αρκετά και μπορώ να συνεννοηθώ αξιοπρεπώς. Γεγονός πολύ σημαντικό, ειδικά μέσα στο γήπεδο», εκεί όπου οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες από ότι στην Ελλάδα.

«Ο χειμώνας μέχρι στιγμής δεν είναι βαρύς. Είναι μέχρι στιγμής πολύ ήπιος και με πολύ καλύτερες θερμοκρασίες από ότι στην Ελλάδα για να αγωνιστείς».























TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ