ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μάχες με θέα τα ημιτελικά

Μάχες με θέα τα ημιτελικά
κυπελλο τροπαιο

Ξάνθη-Άρης(17:00-ΑLPHA) και Καβάλα-Πανιώνιος(17:00) με θέα τα ημιτελικά

Στα Πηγάδια, η Ξάνθη αντιμετωπίζει τον Άρη με τις δύο ομάδες να έχουν υψηλές φιλοδοξίες στον δεύτερο τη τάξει θεσμό και να κυνηγούν την πρόκριση στους «τέσσερις» με την οποία θα βρεθούν πλέον μία ανάσα από τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.
Οι ακρίτες εδώ και χρόνια στοχεύουν σε μία διάκριση στο Κύπελλο και θέλουν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα ενώ από την άλλη πλευρά οι «κίτρινοι» επίσης θέλουν να φτάσουν έως το τέλος του δρόμου, έχοντας μπροστά τους την ευκαιρία να κατακτήσουν ένα τίτλο μετά από πολλά χρόνια.

Στην Καβάλα, η τοπική ομάδα υποδέχεται τον Πανιώνιο και κάνει τα δικά της όνειρα για συμμετοχή στα ημιτελικά του θεσμού, έχοντας και το αβαντάζ της έδρας.

Οι «αργοναύτες» έχοντας χάσει έδαφος στο πρωτάθλημα, «βλέπουν» το Κύπελλο ως ευκαιρία για διάκριση.

Κάτι ανάλογο ισχύει όμως και για τους «κυανέρυθρους» οι οποίοι έχουν γνωρίσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους στον συγκεκριμένο θεσμό με την κατάκτηση του τίτλου δύο φορές και έτσι θα προσπαθήσουν να θυμηθούν το ένδοξο παρελθόν τους στην διοργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι στους αγώνες αυτής της φάσης σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα διεξαχθεί επαναληπτικός αγώνας στην έδρα του φιλοξενούμενου.

Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην κανονική διάρκεια του επαναληπτικού αγώνα, ο νικητής αναδεικνύεται με τη διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης πέναλτι, ενώ το εκτός έδρας γκολ δεν θα υπολογίζεται διπλό. Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΞΑΝΘΗ-ΑΡΗΣ(17:00-ΑLPHA): Οι δύο ομάδες δίνουν νέο ραντεβού στα Πηγάδια μετά τις 31 Ιανουαρίου όταν αναμετρήθηκαν στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής στην Σούπερ Λίγκα σε ένα παιχνίδι που έχει οριακό χαρακτήρα.

Οι ακρίτες είχαν επικρατήσει τότε με 2-1 των «κίτρινων» και θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν και πάλι τον παράγοντα έδρα για να βρεθούν στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Άλλωστε εδώ και χρόνια η διάκριση στο δεύτερο τη τάξει θεσμό με την παρουσία καταρχήν σε ένα τελικό αποτελεί τον μεγάλο στόχο για τους Θρακιώτες που μετά και από την κλήρωση που έγινε και φέρνει τον προημιτελικό στο γήπεδο τους, δεν θέλουν να χάσουν την ευκαιρία.

Στην αντίπερα όχθη το Κύπελλο είναι βασικός στόχος και για τον Άρη που φιλοδοξεί να φτάσει στην κατάκτηση ενός τίτλου μετά από πολλά χρόνια.

Οι «κίτρινοι» θα προσπαθήσουν να αποδράσουν έτσι με τη νίκη-πρόκριση από τα Πηγάδια για να ξεπεράσουν και την κακή πορεία που έχουν το τελευταίο διάστημα στο πρωτάθλημα όπου έχουν γνωρίσει δύο συνεχόμενες ήττες.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Γιάννης Μαντζουράκης για τους γηπεδούχους δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα. Από την άλλη πλευρά ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ για τους φιλοξενούμενους δεν θα έχει στην διάθεση του τους Ναφτί, Ντέιλι ενώ στον αντίποδα επιστρέφουν σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον Πανθρακικό, οι Σηφάκης και Ρονάλντο Γκιάρο που εξέτισαν τις ποινές τους.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Δαλούκας του συνδέσμου Θεσσαλίας. Βοηθοί του θα είναι ο Μπαλτάς του συνδέσμου Αχαϊας και Ευθυμιάδης του συνδέσμου Δράμας.

ΚΑΒΑΛΑ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ(17:00): Ο θεσμός του Κυπέλλου, προσφέρει την ευκαιρία για διάκριση και στους δύο αντιπάλους στην Καβάλα. Η τοπική ομάδα έχοντας και το «όπλο» της έδρας φιλοδοξεί να φτάσει στη νίκη-πρόκριση κόντρα στον Πανιώνιο με την οποία θα βρεθεί πλέον ένα βήμα πριν από τον μεγάλο τελικό.

Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά και από τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα για το πρωτάθλημα το περασμένο Σάββατο με την οποία επέστρεψαν στις επιτυχίες μετά από πέντε αγώνες, οι «αργοναύτες» πλέον βάζουν πλώρη για τα ημιτελικά του δεύτερου τη τάξει θεσμού. Από την άλλη πλευρά ο Πανιώνιος παραμένει πλέον για οκτώ αγώνες χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα αλλά το Κύπελλο αποτελεί διέξοδο για διάκριση στην τρέχουσα σεζόν.

Οι «κυανέρυθροι» που συμπληρώνουν φέτος 120 χρόνια ιστορίας, φιλοδοξούν να αποδράσουν με τη νίκη-πρόκριση από την Καβάλα για να πάρουν το εισιτήριο για τους «τέσσερις» και να κάνουν όνειρα για παρουσία και στον τελικό στην συνέχεια, στον θεσμό όπου έχουν πανηγυρίσει δύο φορές την κατάκτηση του τίτλου στο παρελθόν.

Καβάλα και Πανιώνιος έχουν αναμετρηθεί μία φορά φέτος στο πρωτάθλημα. Στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής στη Νέα Σμύρνη, οι «αργοναύτες» είχαν επικρατήσει με 2-1 των «κυανέρυθρων».

Στον αγωνιστικό τομέα, ο ‘Άαντ Ντε Μος για τους γηπεδούχους δεν υπολογίζει τον Σμολάρεκ που αποβλήθηκε στο τελευταίο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Γιώργος Παράσχος για τους φιλοξενούμενους δεν θα έχει στην διάθεση του τον Τζαβέλλα ενώ αντίθετα επιστρέφει ο Μανιάτης που εξέτισε την ποινή του στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Μιχάλης Ντάκος του συνδέσμου Ξάνθης. Βοηθοί του θα είναι οι Γενναίος του συνδέσμου Αθήνας και Σαραϊδάρης του συνδέσμου Μακεδονίας.






































TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ