LA LIGA

Mάχη τίτλου στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου"

Mάχη τίτλου στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου"
ραουλ

Σεβίλλη και Ρεάλ θα προσπαθήσουν να εξουδετερώσουν η μια την άλλη στη κούρσα για το πρωτάθλημα

Σεβίλλη-Μπαρτσελόνα

Αναμφίβολλα το παιχνίδι της αγωνιστικής στην Ισπανία. Δυο από τους τρείς διεκδικητές του τίτλου σε ένα από τα πιο αμφίρροπα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών συγκρούονται. Η Σεβίλλη είναι έτοιμη να κάνει ένα ακόμη βήμα προς τη κατάκτηση του τίτλου σε περίπτωση που κερδίσει τη Ρεάλ αφήνοντας εκτός τον έναν απο τους δυο έτερους διεκδικητές του τίτλου. Το μόνο αρνητικό για την ομάδα του Χουάντε Ράμος είναι η κόπωση που αντιμετωπίζουν μετά τον αγώνα της Πέμπτης για τα ημιτελικά του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ απέναντι στην Οσασούνα.
Η "Βασίλισσα" από την άλλη είναι έτοιμη για το παιχνίδι έχοντας στα συν την επιστροφή του Ντέιβιντ Μπέκαμ στην ομάδα μετά την ανάκληση της κίτρινης κάρτας που είχε δεχθεί. Ίσως ο πιο κρίσιμος αγώνας στη φετινη σεζόν της Ρεάλ Μαδρίτης αφού αν χάσει τίθεται εκτός διεκδίκησης του τίτλου μένοντας ουσιαστικά χωρίς τίτλο από το μακρινό πλέον 2003!

Σοσιεδάδ-Μπαρτσελόνα


Bίοι αντίθετοι για τις δυο ομάδες. Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στη κορυφή της Πριμέρα Ντιβιζιόν και αν θέλει να παραμείνει σε αυτή
θα πρέπει να αποσπάσει τους τρείς βαθμούς από τη παραπαίουσα Ρεάλ Σοσιεδάδ. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε πολύ άσχημο βαθμολογικό σημείο και όπως
όλα δείχνουν δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό. Ελπίδες υπάρχουν αν και το πρόγραμμα δεν την ευνοεί ιδιαίτερα

Βαλένθια-Ντεπορτίβο Λα Κορούνια

Αν και ο τίτλος φαίνεται να έχει αποκλειστεί από τους στόχους των "Νυχτερίδων" η τέταρτη θέση που οδηγεί την ομάδα
στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ. Επικίνδυνη λοιπόν η έξοδος για τη Βαλένθια απέναντι στην αδιάφορη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.
Η "Ντέπορ" έχει απομείνει χωρίς στόχους ουσιαστικά 6 παιχνίδια πριν το φινάλε αφού δεν κινδινεύει να υποβιβαστεί αλλά και είναι
σχεδόν αδύνατο να καταφέρει να πλασαριστεί στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Tα υπόλοιπα παιχνίδια

Μάχη μέχρι τη τελευταία αγωνιστική αναμένεται για τις θέσεις που οδηγούν στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ και η Ουέλβα δείχνει διατεθιμένη να κάνει ότι μπορεί. Δυο βαθμούς υπολείπεται άλλωστε της 6ης προνομιούχου θέσης. Από την άλλη η Μπιλμπάο μάχεται για να παραμείνει στη κατηγορία όντας μόλις 2 βαθμούς από την ζώνη που οδηγεί στη Σεκούντα Ντιβιζιόν.

Αδιάφορη η Χετάφε υποδέχεται τη Μπέτις που καίγεται για μια βαθμολογική ανάσα. Η Χετάφε είναι βαθμολογικά αδιάφορη ενώ η Μπέτις είναι 5 βαθμους πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού κάτι που δεν της δίνει ασφάλεια έξι αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.Ντέρμπι ουραγών μεταξύ Λεβάντε και Ταραγόνα. Η Λεβάντε έχει ελπίδες για παραμονή από την άλλη οι γηπεδούχοι έχουν αρχίσει ήδη να σκέφτονται την επόμενη σεζόν στη δεύτερη τη τάξη κατηγορία της Ισπανίας.

Η Βιγιαρεάλ υποδέχεται την Θέλτα η οποία καίγεται για βαθμούς στη προσπάθεια της για παραμονή μιας και βρίσκεται στη τελευταία θέση από τις ομάδες που παραμένουν στη κατηγορία. Οι γηπεδούχοι βέβαια χρειάζονται και αυτοί τους 3 βαθμούς για να φτάσουν γρηγορότερα στη σωτηρία η οποία δεν ήταν και τόσο σίγουρη μέχρι πριν λίγες εβδομάδες.

Μαγιόρκα και Οσασούνα βρίσκονται κοντά στις βαθμολογίες και όχι πολύ μακριά στην επικίνδυνη ζώνη. Το προβάδισμα το έχει η ομάδα του Άγγελου Μπασινά με την Οσασούνα εκτός του ότι αγωνίζεται εκτός έδρας να έχει και άλλο ένα παιχνίδι στα πόδια από τη Πέμπτη όπου και αντιμετώπισε τη Σεβίλλη για τα ημιτελικά του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Το παιχνίδι Σαραγόσα-Σαντατέρ έχει άρωμα...Ευρώπης με τη Σαραγόσα να μάχεται για τη τέταρτη θέση που οδηγεί στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και τη Σαντατέρ που παίζει για την έξοδο στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Η αναμέτρηση Εσπανιόλ-Ατλέτικο ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να κρατηθούν με νύχια και με δόντια στην έκτη θέση που δίνει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο ενώ η Εσπανιόλ δεν φαίνεται τόσο δεκτική στη προοπτική του να αφήσει το παιχνίδι έτσι αν και δεν κινδινεύει με υποβιβασμό αλλά και ούτε διεκδικεί μια θέση από αυτές που οδηγούν στην Ευρώπη.


























TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ